Begeleider Beschermd Wonen Barneveld (28-36 uur)

Vergroting van de zelfredzaamheid én het bevorderen van de maatschappelijke participatie van de bewoners. Jij zorgt ervoor.
Regio: Barneveld
Begeleiders en vaktherapeuten
Opleidingsniveau: HBO
Aantal uren per week: 36
Doorsturen
 
Doorsturen
 

Zo werk jij

Voor wie jij er bent? Volwassenen met een psychiatrische aandoening. Je bent het aanspreekpunt voor de bewoners en geeft met je collega’s inhoud aan de individuele coachingsplannen van de cliënten. Het doel is dat cliënten zo zelfstandig mogelijk kunnen deelnemen aan het sociaal-/maatschappelijke leven. Kortom, je bent er als begeleider beschermd wonen door:
 • het geven van individuele begeleiding aan cliënten en het deelnemen aan groepsactiviteiten.
 • samen te werken met collega’s van de ambulante woonbegeleiding en het FACT-team en deel te nemen aan overlegvormen.
 • het onderhouden van contacten met het sociaal netwerk van de cliënten. 
Jouw 18 nieuwe collega’s van de beschermde woonvorm De Haven wachten al op je. Met jou als begeleider beschermd wonen zijn we nóg sterker in wat we doen. Namelijk,  het begeleiden van onze cliënten door praktische– en sociale vaardigheidstraining en persoonlijke ontwikkeling. Het vergroten van de zelfredzaamheid van de cliënt én het bevorderen van de maatschappelijke participatie staan hoog in het vaandel. We doen dit vanuit een methodische werkhouding. De beschermde woonvorm Pastoor Gowthorpestraat (de Haven) in Barneveld is een voorziening waar in totaal 35 volwassenen met een langdurige psychiatrische aandoening wonen met 24-uurs begeleiding. De woonvorm bestaat merendeels uit groepswoningen, een kantoorvoorziening en enkele groeps-/trainingsruimten.
Sommige bewoners maken vanwege hun begeleidingsvragen langdurig gebruik van deze vorm van wonen met begeleiding. Anderen gebruiken deze voorziening om zich op kortere termijn te ontwikkelen naar een meer zelfstandige vorm van wonen. Er wordt gewerkt vanuit de principes van Herstel Ondersteunende Zorg, waarbij de rehabilitatiebenadering een belangrijk instrument is. Door het team worden ook een aantal cliënten met een ondersteuningsarrangement begeleid. Deze cliënten wonen zelfstandig, nemen regelmatig deel aan activiteiten op de woonvorm en worden in hun thuissituatie begeleidt.
Hoe je ons team het beste kunt omschrijven? Een team met prettige werksfeer en de bereidheid om voor elkaar op te komen. En het belangrijkste: we hebben plezier in wat we doen. We werken hard, mét ons hart.
 
Uitklappen

Met elkaar

Bij GGz Centraal rekenen elk jaar zo’n 25.000 cliënten op ons als de specialist in geestelijke gezondheidszorg. Samen met bijna 3.000 collega’s willen we elke dag het verschil maken voor onze cliënten. Dit doen wij deskundig en vanuit betrokkenheid. En door te verbinden, te innoveren en op elkaar te bouwen. Zo werken we samen aan de ggz van nu én van morgen. Meer weten over onze strategische koers? Je leest het hier

Onze locaties vind je in het midden van het land. Ons werkgebied strekt zich uit over Eemland, Flevoland, Gooi & Vechtstreek en Veluwe & Veluwe Vallei. Jouw nieuwe werkplek? De Haven in Barneveld. Dit is een locatie waar volwassenen met psychiatrische problematiek beschermd kunnen wonen.
Voor sommige mensen is het ten gevolge van hun psychiatrische problematiek (nog) te moeilijk om zelfstandig te wonen. Dan kan beschermd wonen een oplossing zijn. Beschermd wonen biedt de mogelijkheid om met meerdere mensen in een huis in een gewone buurt te wonen.
De regio Veluwe & Veluwe Vallei ontfermt zich over een breed werkgebied, verdeeld over 12 gemeenten. Vanuit onze locaties in Elburg, Wezep, ‘t Harde, Nunspeet, Harderwijk, Ermelo, Putten, Nijkerk, Barneveld en Veenendaal werken wij samen met ruim 950 collega’s. De regio omarmt de visie van Machteld Huber, waarbij de nadruk gelegd wordt op veerkracht en niet op ziekte. Focus op eigen regie, autonomie en vertrouwen vind je terug in de visie op patiëntenzorg én op werkgeverschap.
Uitklappen

Wij zorgen voor jou

Mogelijkheden binnen GGz Centraal zijn er genoeg. Omdat we een grote organisatie zijn met verschillende werklocaties kunnen we inspelen op ontwikkelwensen, functie-inhoud, type behandelprogramma en woon-werkafstand. Samen kijken we naar wat jij nodig hebt in je werk. Op professioneel én persoonlijk vlak: we zien wie je bent. Betere zorg begint bij jou en daar ondersteunen en faciliteren we je graag in. Ook kun je als begeleider bij GGz Centraal rekenen op:
 • een bruto maandsalaris tussen € 1.898,- en € 3.229,- (CAO GGZ, functiegroep 45) op basis van 36 uur.
 • een contract voor 28 - 36 uur per week voor onbepaalde tijd. We werken vanuit vertrouwen, dus je krijgt bij ons meteen een vast contract.
 • een eindejaarsuitkering, voor een fijne extra aan het einde van het jaar.
 • 166 verlofuren en 35 levensfase-uren op basis van 36 uur. Zo willen we bijdragen aan een goede werk-privébalans.
 • een goede pensioenregeling. Prettig voor later!
 • een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Daarmee heb je de mogelijkheid om jouw salaris fiscaalvriendelijk in te zetten voor bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets, een aanvullende reiskosten vergoeding of extra verlof.
   
  Een referentiecheck is onderdeel van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Wij vragen deze voor je aan en vergoeden de kosten.
Uitklappen

Wat neem je mee?

Jij bent in staat snel een goede vertouwensband op te bouwen met cliënten; dat is immers de basis van je werk Uiteraard ben je ook zelfstandig en kun je goed in teamverband werken. Je past binnen GGz Centraal als je net als wij de cliënt altijd voorop stelt, meegaat in veranderingen en jezelf altijd wilt verbeteren. Ook heb je voor deze baan:
 • een afgeronde hbo-opleiding (Social Work of Verpleegkunde).
 • enige ervaring met het werken met deze doelgroep.
 • een open en transparante werkhouding naar cliënten en collega’s en ben je communicatief sterk.
Uitklappen

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Versterk ons

Zet jouw talenten in als begeleider beschermd wonen op de plek waar het er écht toe doet: versterk GGz Centraal in Barneveld.
Als we dé geschikte kandidaat hebben gevonden, sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.
Wil je meer informatie over de vacature? Bel of app dan met Jelle van de Kraats (teamleider) via  +31 653431179. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Recruitment via recruitment@ggzcentraal.nl of via +31 881 340 415.

 
Sluitingsdatum: 16-07-2020
Doorsturen