ANIOS IHT & Crisisdienst Amersfoort (32-36 uur)

Regio: Amersfoort
Psychiaters en artsen
Opleidingsniveau: WO
Aantal uren per week: 36
Doorsturen
 
Doorsturen
 

Zo werk jij

Als basisarts werk je in de psychiatrische crisisdienst en IHT-team van Amersfoort en omstreken. Dat betekent psychiatrische beoordelingen doen op verschillende plekken: in thuissituaties, een sociale opvang, het (psychiatrisch) ziekenhuis, of bij de crisisdienst zelf. Veelal worden patiënten en hun netwerk enkele weken tot maanden gevolgd. Het type problematiek en de typering van de patiëntenpopulatie is zeer divers en varieert van ernstige psychiatrische ziektebeelden en verslavingsproblemen tot complexe sociale problematiek. Alle leeftijden kunnen worden aangemeld. Voldoende te leren en ontdekken dus!
Er wordt nauw samengewerkt met alle betrokken ketenpartners, binnen en buiten de instelling. Bij de beoordeling en behandeling wordt het systeem direct betrokken, waarbij het systemisch gedachtegoed voorop staat.

Je werkt zelfstandig - onder supervisie van een psychiater - en nauw samen met ervaren sociaal psychiatrisch verpleegkundigen (SPV) en ambulant verpleegkundigen (APV). Binnen dit multidisciplinair team wordt samen de spoedeisende behandeling vormgegeven. Bij crisisbeoordelingen wordt gewerkt in koppels, waarbij artsen en SPV-en samen beoordelingen doen. Door nauw samen te werken met ervaren SPV kun je in korte tijd heel veel leren. In het team werken meerdere arts-assistenten met wie je veel contact hebt en ervaring kunt uitwisselen. Psychiaters zijn zeer laagdrempelig benaderbaar voor overleg.
Uitklappen

Met elkaar

Wij zijn GGz Centraal, specialist in geestelijke gezondheidszorg, verdeeld over vijf resultaatverantwoordelijke zorgeenheden. Onze bijna 3.000 medewerkers stimuleren wij om hun kwaliteiten te ontwikkelen en optimaal in te zetten voor de beste zorg van onze patiënten. Daarnaast werken we intensief samen met andere zorginstellingen, welzijnsorganisaties en gemeenten. Onderwerpen als samenwerking & kennisdeling, innovatie, accent op veerkracht & herstel, goed werkgeverschap en financieel krachtige bedrijfsvoering bepalen onze dagelijkse praktijk.

Onze locaties vind je in het midden van het land. Ons werkgebied strekt zich uit over Eemland, Flevoland, Gooi & Vechtstreek en Veluwe & Veluwe Vallei. 

Het behandelprogramma IHT/CD is onderdeel van het acute cluster Eemland waarin de Crisisdienst, acute klinische opname (HIC), IHT en acute deeltijd nauw samenwerken. We behandelen zoveel als mogelijk in de thuissituatie patiënten die in een acute psychiatrische crisis zijn terecht gekomen. 

GGz Centraal, specialist in ggz, in het midden van het land.
 
Wil je meer weten? Kijk op de website van GGz Centraal.
Uitklappen

Wij zorgen voor jou

 • een contract voor 32 tot 36 uur per week voor onbepaalde tijd. Het salaris is conform de CAO GGZ, functiegroep 65 (maximaal € 5.439,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek);
 • een baan als arts waarin je veel kunt leren in korte tijd met goede werkbegeleiding en zeer laagdrempelige supervisie van psychiaters.
 • sneller kans op een opleidingsplek binnen de A-opleiding tot psychiater bij GGz Centraal.
 • eens in de twee weken een centraal onderwijsmoment voor ANIOS.
 • de mogelijkheid tot diverse trainingen en e-learnings. Daarnaast wordt standaard een suïcidepreventie-training (PITSTOP) aangeboden.
 • je werkt in een vaste roosteropbouw, waarbij je in blokken doordeweeks dag- avond- en nachtdiensten doet. Je doet dus in principe geen diensten in het weekend.
Uitklappen

Wat neem je mee?

 • vooropgesteld: affiniteit met de psychiatrie. De doelgroep, de casuïstiek en de ontwikkelingen in dit brede werkveld spreken jou aan en je wilt je graag verder ontwikkelen binnen de psychiatrie;
 • een opleiding tot basisarts en BIG registratie. Werkervaring als arts-assistent is fijn, maar je kunt zeker ook solliciteren als je net jouw opleiding hebt afgerond;
 • een flexibele werkhouding en je bent enthousiast om te gaan werken in een dynamische behandelorganisatie;
 • een rijbewijs B. 
Uitklappen

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Versterk ons

Heb je vragen of wil je uit eerste hand meer te weten komen over deze functie? App of bel dan met Nadia Plambeck (teamleider bedrijfsvoering) +316 20502143. Zij neemt graag de tijd voor je!

Jouw digitale sollicitatie ontvangen wij graag.

Na het attenderen van onze eigen medewerkers op de vacature, hanteren wij een sluitingsdatum van 8 weken. Als dé geschikte kandidaat zich eerder aandient, dan sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.
Sluitingsdatum: 12-10-2020
Doorsturen