Regio: Amersfoort
Aantal uren per week: 36
Vakgebied: Verpleegkundigen
Opleidingsniveau: HBO
Deze vacature delen

Zo werk jij

Voor wie jij er bent? Mensen met psychische problemen die telefonisch hulp zoeken. In de nacht en in het weekend ben jij er voor patiënten die contact zoeken met een hulpvraag. Je staat hen telefonisch te woord, stelt hen gerust en zoekt naar oplossingen.
Kortom, je bent er als medewerker van de telefonische hulp dienst door:
 • er te zijn voor patiënten met psychische problemen.
 • een luisterend oor te bieden en indien nodig vanuit professionaliteit te handelen.
 • te de-escaleren.
Vanuit huis beantwoord je telefoontjes die kunnen variëren van een vraag naar hoe iemand de avond doorkomt tot een melding van een voornemen tot suïcide. In alle gevallen ben je professioneel genoeg om het gesprek in goede banen te leiden. Je bent daarvoor beschikbaar (volgens rooster) door de week van 17.00 - 23.00 uur en in het weekend van 09.00 - 16.30 uur, of van 16.30 - 24.00 uur.
Tijdens jouw werk heb je, wanneer dat nodig is, contact met de coördinator continue zorg die aanwezig is op het terrein van Zon & Schild en kun je daarnaast terugvallen op de medewerkers van de 24-uurs crisisdienst.

Om jou te ondersteunen in het zo goed mogelijk uitoefenen van je functie wordt je geschoold en begeleid door onze medewerkers van de crisisdienst. Daarnaast bieden we scholing in suïcidepreventie en bespreken we met regelmaat casuïstiek in het gezamenlijk werkoverleg.

De hulpverlening bestaat al langer, maar voor het eerst als zelfstandige dienst. Dit vraagt ook om een nieuwe beschrijving van de werkwijze, die wij samen ontwikkelen. Nu is het aanbod voor FACT (Flexible Assertive Community Treatment) cliënten, maar in de toekomst zal de dienst waarschijnlijk worden uitgebreid met telefonische bereikbaarheid voor familie en naasten. Met jou als verpleegkundige of ggz-agoog in de telefonische hulp dienst zijn we nóg sterker in wat we doen. Namelijk, mensen met psychische problemen zo goed mogelijk telefonisch helpen wanneer zij even niet bij de dagelijkse hulpverlening terecht kunnen.

Hoe je ons team het beste kunt omschrijven? Professioneel, empathisch en betrokken. En het belangrijkste: we hebben plezier in wat we doen. We werken hard, mét ons hart.
Lees meer

Wij zorgen voor jou

Mogelijkheden binnen GGz Centraal zijn er genoeg. Omdat we een grote organisatie zijn met verschillende werklocaties kunnen we inspelen op ontwikkelwensen, functie-inhoud, type behandelprogramma en woon-werkafstand. Samen kijken we naar wat jij nodig hebt in je werk. Op professioneel én persoonlijk vlak: we zien wie je bent. Betere zorg begint bij jou en daar ondersteunen en faciliteren we je graag in. Ook kun je als medewerker telefonische hulp dienst bij GGz Centraal rekenen op:
 • een bruto maandsalaris tussen € 2.289,- en € 3.229,- (CAO GGZ, functiegroep 45) op basis van 36 uur.
 • een contract voor 24-36 uur per week voor een jaar. Bij wederzijds enthousiasme ligt een vast contract daarna voor de hand.
 • een eindejaarsuitkering, voor een fijne extra aan het einde van het jaar.
 • 166 verlofuren en 35 levensfase-uren op basis van 36 uur. Zo willen we bijdragen aan een goede werk-privébalans.
 • een goede pensioenregeling. Prettig voor later!
 • een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Daarmee heb je de mogelijkheid om jouw salaris fiscaalvriendelijk in te zetten voor bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets, aanvullende reiskostenvergoeding of extra verlof.
Een referentiecheck is onderdeel van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Wij vragen deze voor je aan en vergoeden de kosten.
Lees meer

Jouw kwaliteiten

Jij hebt ervaring binnen de geestelijke gezondheidszorg en natuurlijk ben je een empathisch mens waardoor je goed aanvoelt wat de persoon aan de andere kant van de lijn van jou nodig heeft. Uiteraard ben je ook verbaal vaardig, zodat je in elk gesprek de juiste woorden wel vindt. Je past binnen GGz Centraal als je net als wij de cliënt altijd voorop stelt, meegaat in veranderingen en jezelf altijd wilt verbeteren. Ook heb je voor deze baan:
 • een opleiding tot verpleegkundige met BIG registratie, of je bent een geregistreerd ggz-agoog.
 • de mogelijkheid om thuis jouw functie te kunnen uitvoeren.
 • de flexibiliteit om je indien nodig aan te passen aan het rooster. 
Lees meer

Met elkaar

Bij GGz Centraal rekenen elk jaar zo’n 25.000 cliënten op ons als de specialist in geestelijke gezondheidszorg. Samen met bijna 3.000 collega’s willen we elke dag het verschil maken voor onze cliënten. Dit doen wij deskundig en vanuit betrokkenheid. En door te verbinden, te innoveren en op elkaar te bouwen. Zo werken we samen aan de ggz van nu en van morgen. Meer weten over onze strategische koers? Je leest het hier.

Onze locaties vind je in het midden van het land. Ons werkgebied strekt zich uit over Eemland, Flevoland, Gooi & Vechtstreek en Veluwe & Veluwe Vallei. Jouw nieuwe werkplek? Zon & Schild ligt in een goed bereikbare en bosrijke omgeving aan de rand van Amersfoort. Wij bieden een breed behandelaanbod aan patiënten met sterk uiteenlopende ziektebeelden en zorgbehoeften. Wij bieden zowel acute als langdurige zorg, wij kennen open en gesloten afdelingen en afdelingen voor zowel volwassenenpsychiatrie als ouderenpsychiatrie. 

De resultaatverantwoordelijke zorgeenheid Eemland ontfermt zich over een breed werkgebied. Regio Eemland is volop in ontwikkeling. De aandacht is gericht op doelmatige behandeling waarbij herstelgerichte patiëntenzorg centraal staat. Samenwerking, optimalisatie en innovatie vind je terug in de visie op patiëntenzorg én werkgeverschap.

De medewerkers van de telefonische hulp dienst maken deel uit van het acute cluster Eemland waarin de Crisisdienst, acute klinische opname (HIC), IHT en acute deeltijd nauw samenwerken.
Lees meer

Versterk ons

Zet jouw talenten in als verpleegkundige of ggz-agoog bij de telefonische hulp dienst, versterk GGz Centraal in Amersfoort.

Als we dé geschikte kandidaat hebben gevonden, sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.
Wil je meer informatie over de vacature? Bel of app dan met Nadia Plambeck (teamleider bedrijfsvoering) via + 31 620502143. 

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Recruitment via recruitment@ggzcentraal.nl of via +31 881 340 415.

Lees meer
Solliciteren vóór: 31-08-2020
Deze vacature delen

Gerelateerde vacatures

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Vragen?

Wil je meer inhoudelijke informatie over de vacature? Bel of app dan met de vacaturehouder. Voor algemene vragen of vragen over de sollicitatieprocedure kom ik graag met je in contact.

Inge van Gent
Inge van Gent

Recruitment Coördinator