Verpleegkundig Specialist Bipolaire stoornissen regio Eemland (32-36 uur)

Regio: Amersfoort
Verpleegkundigen
Opleidingsniveau: WO
Aantal uren per week: 36
Doorsturen
 
Doorsturen
 

Zo werk jij

Als verpleegkundig specialist in deze tweedelijns specialistische ggz-zorg, ben jij regiebehandelaar in de behandeling van onze cliënten, die daarvoor ambulante behandeling krijgen. Je werkt volgens de richtlijnen die aansluiten bij het programma zoals bipolaire stoornissen, CGT, schematherapie en volgt hierbij de nieuwste ontwikkelingen. 
 
Je werkt binnen een multidisciplinair team, waarbinnen jij als regiebehandelaar zorgdraagt voor de integraliteit van het behandelproces en het centrale aanspreekpunt bent van alle betrokkenen, inclusief de patiënt/cliënt en diens naasten. Samen met jou mede-behandelaren zorg je voor een evenwichtige verdeling van de deelgebieden. Wanneer het nodig is verwijs je door naar andere zorgverleners.
 
Wij bouwen samen aan ons team. We hebben een open en collegiale cultuur, waarin we intensief met elkaar samenwerken. Er is ruimte voor persoonlijke groei en inbreng, omdat ons doel is het behandelprogramma verder te ontwikkelen en/of te verbreden.
 
Wil jij je kennis en ervaring inzetten om de ambulante zorg door te ontwikkelen en met ons mee te bouwen? Dan spreken wij je graag!
 
Jouw taken in het kort:  
 • je start met de (medische) intakes en somatisch onderzoek en bespreekt deze in het multidisciplinair overleg;
 • als regiebehandelaar stel je een diagnose, bepaalt de indicaties en samen met de patiënt stel je een behandelplan vast. Aansluitend zorg je voor continuïteit en uitvoering daarvan volgens o.a. verpleegkundige methodieken, doet de controle op en evaluatie van de behandeling;
 • binnen het vastgestelde behandelplan verricht jij medicamenteuze controles en daarbij behorende (somatische) onderzoeken, ben je alert op veranderingen in de situatie en onderneemt daarin de benodigde acties;
 • je vervult een voortrekkersrol in de ontwikkeling van het verpleegkundig specialistische vakgebied en draagt dit uit binnen de organisatie;
 • de regionale bereikbaarheid buiten kantooruren verdeel je volgens rooster met jouw collega's;
 • samen met je collega’s in het behandelteam denk je actief mee aan manieren om de zorg voor onze doelgroep de komende jaren te verbeteren en bij te dragen aan deskundigheidsbevordering van zowel de patiënt, zijn netwerk en het team;
 • je vertegenwoordigt het vakgebied bij in- en externe contacten;
 • je krijgt de gelegenheid om bijvoorbeeld als projectleider de kwaliteit van zorg en behandeling te versterken.
Uitklappen

Met elkaar

Een organisatie met een actief scholingsbeleid die oog heeft voor jouw talent en je stimuleert je kwaliteiten te ontwikkelen, dat is GGz Centraal. Je krijgt daarbij alle ruimte om zowel binnen als buiten de organisatie met anderen samen te werken. Dichtbij en deskundig. Dat typeert onze organisatie en zo behandelen wij onze cliënten. 

GGz Centraal, specialist in ggz, in het midden van het land, met een reistijd van ongeveer 30 minuten van Amsterdam en Utrecht. Regio Eemland is volop in ontwikkeling. De aandacht is gericht op doelmatige behandeling, waarbij herstelgerichte zorg centraal staat en cliënten de zorg krijgen die aansluit bij hun situatie. Het programma Stemming- en angststoornissen is onderdeel van het cluster ambulant, dat bestaat uit 6 FACT-teams, een DVI-team, ouderen ambulant en persoonlijkheidsstoornissen. Wil je meer weten? Kijk op de website van GGz Centraal. www.ggzcentraal.nl.

Het behandelprogramma van stemming- en angststoornissen behandelt cliënten met complexe stemming- en angststoornissen. Wij bieden zowel een ambulant als deeltijdprogramma aan, waardoor wij in staat zijn zo veel mogelijk aan te sluiten bij de vraag van een patiënt. Binnen het behandelprogramma kan het accent van werken liggen op bipolaire stoornissen of op angst en depressies. Voor beide onderdelen zoeken wij een verpleegkundig specialist.
Uitklappen

Wij zorgen voor jou

 • wij bieden een contract voor 32-36 uur per week voor onbepaalde tijd; 
 • een persoonlijk studiebudget, voor de herregistratie conform art.14 wet BIG, ter hoogte van € 1.800,- per jaar (naar rato dienstverband);
 • het salaris is conform de CAO GGZ, functiegroep 65 (minimaal € 3.465,- en maximaal € 5.439,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek);
 • Het doen van een referentiecheck en het aanvragen van een VOG zijn onderdeel van onze selectieprocedure, wij vragen aan en vergoeden de kosten;
 • een actief scholingsbeleid en uitstekende, flexibele arbeidsvoorwaarden. Je kunt deze vinden op werkenbijggzcentraal.nl.
Uitklappen

Wat neem je mee?

Ambitie, initiatief en creativiteit in het vormgeven van het behandelprogramma stemming- en angststoornissen met daarin het accent op bipolaire stoornissen. In een multidisciplinair team de voortrekkersrol willen pakken en nieuwe ontwikkelingen implementeren. Open staan voor verschillende culturen en religies, luisteren, onderhandelen en overtuigen, zijn belangrijke vaardigheden in het contact met cliënten.
 • een afgeronde opleiding tot Verpleegkundig Specialist GGZ en je bent BIG (art. 14) geregistreerd;
 • affiniteit met stemming- en angststoornissen en/of bipolaire stoornissen;
 • ervaring in het werken met bipolaire stoornissen is een pré;
 • relativeringsvermogen en een kritische kijk op diagnostiek en behandeling;
 • een rijbewijs en eigen vervoer.
Uitklappen

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Versterk ons

Heb je vragen of wil je uit eerste hand meer te weten komen over deze functie? App of bel dan met Roded Barkai (klinisch psycholoog) 06- 82129624. Hij neemt graag de tijd voor je!

Jouw digitale sollicitatie ontvangen wij graag.

Na het attenderen van onze eigen medewerkers op de vacature, hanteren wij een sluitingsdatum van 8 weken. Als dé geschikte kandidaat zich eerder aandient, dan sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.
Sluitingsdatum: 08-09-2020
Doorsturen