GZ-Psycholoog in opleiding (PIOG) Volwassenen & Ouderen

Regio: Amersfoort Hilversum Ermelo Almere
Opleidingsplaatsen Psychologen en psychotherapeuten
Opleidingsniveau: WO
Aantal uren per week: 36
Doorsturen
 
Doorsturen
 

Zo werk jij

Onderzoek en innovatie vormen de motor van het vak en zijn daarom nauw met de opleiding tot gz-psycholoog verbonden. Bij GGz Centraal verrichten we veel onderzoek, o.a. op het gebied van ontwikkelingsstoornissen, psychotische stoornissen, persoonlijkheidsstoornissen en angst- en dwangstoornissen. Wij bieden je graag de mogelijkheid om jezelf te ontplooien en te verdiepen als gz-psycholoog Volwassenen & Ouderen.
Per januari 2021 hebben wij zes opleidingsplaatsen voor gz-psycholoog V&O beschikbaar op de locaties:
 • FACT - Stadskern - Amersfoort: FACT-teams (Flexible Assertive Community Treatment) bieden behandeling en begeleiding aan mensen met een ernstige psychiatrische aandoening (EPA). Naast problemen op psychiatrisch gebied is er veelal sprake van problemen op meerdere levensdomeinen.
 • FACT (Flexible Assertive Community Treatment) - Hilversum. FACT-teams bieden behandeling en begeleiding van mensen met een ernstige psychiatrische aandoening (EPA). In eigen omgeving continuïteit, begeleiden, behandelen en ondersteunen. Naast problemen op psychiatrisch gebied is er veelal sprake van problemen op meerdere levensdomeinen.
 • Gebiedsteam Almere West - Almere: volwassenen en ouderen psychiatrie. Behandeling van stemming- en angst, depressie, autisme, bipolaire stoornissen, persoonlijkheidsstoornissen en post-traumatische stress stoornissen. Behandeling vindt poliklinisch plaats en soms thuis als de situatie hier om vraagt.
 • Jong Volwassenen - Hilversum: binnen het behandelprogramma vindt diagnostiek en behandeling plaats van (jong) volwassenen (18-25 jaar) met problemen op het gebied van stemming, angst, identiteit en emotieregulatie. Er zijn raakvlakken met Kinder- en Jeugdpsychiatrie en Volwassenen psychiatrie.
 • Marina de Wolf- Ermelo: is een expertisecentrum die gespecialiseerde behandeling biedt aan patiënten met angst- en dwangstoornissen die onvoldoende baat hebben gehad bij eerdere behandelingen. Marina de Wolf is onderdeel van het centrum voor Psychotherapie.
 • Polikliniek SAS (Stemmings- en Angststoornissen) - Harderwijk: binnen dit zorgprogramma vindt diagnostiek en behandeling van stemmings- en angststoornissen plaats.
Als psycholoog in opleiding tot gz-psycholoog (PIOG) werk je in een multidisciplinair behandelteam binnen diverse behandelprogramma's. Belangrijk onderdeel daarvan is het doen van intakes, klachten- en hetero-anamneses en psychologische onderzoeken. Ook individuele- en groepsbehandelingen zullen onderdeel zijn van je werk. 
Onder verantwoordelijkheid van ervaren en bevlogen praktijkopleiders ontvang je werkbegeleiding en supervisie op het gebied van behandeling, diagnostiek en beleid. Zij leren jou graag de fijne knepen van het vak en je kunt op hen terugvallen bij vragen, of om mee te sparren.
Uitklappen

Met elkaar

Wij zijn GGz Centraal, specialist in geestelijke gezondheidszorg, verdeeld over vier regio’s in het midden van het land. Via een actief scholingsbeleid en met oog voor individueel talent, stimuleren wij onze bijna 3.000 medewerkers om hun kwaliteiten te ontwikkelen en optimaal in te zetten voor de beste zorg van onze cliënten. Onderwerpen als samenwerking & kennisdeling, innovatie, accent op veerkracht & herstel, goed werkgeverschap en financieel krachtige bedrijfsvoering bepalen onze dagelijkse praktijk.

Inmiddels kennen wij een jarenlange opleidingstraditie. Jaarlijks bieden wij een ruim aantal erkende praktijkopleidingsplaatsen voor postmaster opleidingen Gedragswetenschappen. Klinisch psychologen, klinisch neuropsychologen, psychotherapeuten en gz-psychologen in opleiding kunnen bij ons het praktijkgedeelte van hun opleiding volgen (P-opleiding).
Uitklappen

Wij zorgen voor jou

De basis is prima in orde. Je krijgt een contract voor 36 uur per week voor de duur van twee jaar (01-01-2021 t/m 31-12-2022). Psychologen in opleiding tot gz-psycholoog (PIOG) ontvangen tijdens de opleiding een salaris afgeleid van de functionele schaal 60 (minimaal  € 2.963,-- en maximaal € 4.620,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek), afhankelijk van relevante werkervaringsjaren als afgestudeerd gedragswetenschapper.

Wij vergoeden 100% van de opleidingskosten (cursorisch onderwijs), dit is exclusief literatuur. Daarnaast vindt een deel van het cursorisch onderwijs binnen werktijd plaats. Wij hanteren geen terugbetalingsregeling van de studiekosten.

Een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden, eindejaarsregeling en een pakket op het gebied van pensioen en verzekeringen maakt onder andere deel uit van de secundaire arbeidsvoorwaarden. 
Lees hier  meer over de overige voorwaarden.  
 
Een referentiecheck en het aanvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) zijn onderdeel van onze selectieprocedure. Wij vragen aan en vergoeden de kosten.
Uitklappen

Wat neem je mee?

Vooropgesteld is jouw affiniteit met de geestelijke gezondheidszorg. De doelgroep, de casuïstiek en de ontwikkelingen in dit brede werkveld spreken jouw interesse buitengewoon aan. Eigenschappen als betrokkenheid, doorzettingsvermogen, (intellectuele) nieuwsgierigheid, analytisch inzicht en zelfreflectie helpen jou het beste uit jezelf en je specialisatieopleiding te halen. Daarnaast vragen wij:
 • Minimaal een jaar relevante werkervaring als gedragswetenschapper/psycholoog/orthopedagoog/gezondheidswetenschapper.
 • Minimaal een jaar aantoonbare ervaring met het doen van zowel (test)diagnostisch onderzoek (intelligentie-, neuropsychologisch- en persoonlijkheidsonderzoek), de uitleg van diagnostisch onderzoek en aantoonbare ervaring op het gebied van behandeling en begeleiding.
 • In het bezit van een geldige LOGO-verklaring, afgegeven door een daartoe bevoegde instelling, zoals het RCSW. Een bewijs van aanvraag van een LOGO verklaring is niet voldoende.
 • De opleidingsplaatsen bij de afdeling Jong Volwassenen in Hilversum en de afdeling Marina de Wolf in Ermelo zijn toegankelijk voor studenten Psychologie en Geestelijke Gezondheidskunde die hun afstudeerdatum verwachten voor 1 oktober 2020 én voor masterpsychologen die na 1 juli 2019 hun master diploma hebben behaald.
Uitklappen

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Versterk ons

Neem voor vragen contact op met Marit Bierman (klinisch neuropsycholoog en P-opleider) of met Liesbeth Smit (klinisch psycholoog en plaatsvervangend P-opleider), via het secretariaat van de opleiding, bereikbaar op 06-23436471 of mail naar secretariaat.p-opleiding@ggzcentraal.nl.

Direct solliciteren? Stuur dan voor 25 mei a.s. jouw motivatiebrief, cv, en (indien van toepassing) diploma met cijferlijst en de LOGO verklaring, t.a.v. Marit Bierman, P-opleider GGz Centraal. Het geheel aan documenten kun je in twee bestanden toevoegen onderaan het sollicitatieformulier bij 'Cv en Motivatiebrief'.

Wij nemen alleen sollicitaties via onze website in behandeling. Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure vind je hier.

De selectiegesprekken vinden plaats in week 24 en 25 (op 10,16 en 17 juni 2020). De adviesgesprekken vinden plaats in week 27 (op 1 juli 2020).
Sluitingsdatum: 25-05-2020
Doorsturen