Ervaringsdeskundige Almere (16-24 uur)

Jouw eigen ervaringen inzetten voor ondersteuning en herstel van patiënten. Jij zorgt ervoor.
Regio: Almere
Begeleiders en vaktherapeuten
Opleidingsniveau: MBO
Aantal uren per week: 24
Doorsturen
 
Doorsturen
 

Zo werk jij

Voor wie jij er bent? Voor onze patiënten met een breed scala aan psychiatrische problemen. Als ervaringsdeskundige ben je een belangrijke partner in de verbinding tussen patiënt, gebied- en netwerkpartners en ons team. Als ervaringsdeskundige lever je specifieke input en werk je vanuit de herstelvisie. Kortom, je bent er als ervaringsdeskundige door:
 • het geven van informatie en voorlichting.
 • een bijdrage te leveren aan herstelgerichte interventies en modules; zowel individueel als in groepen.
 • advisering over de behandeling vanuit patient perspectief.
 • in het gebiedsteam bij te dragen aan het verpleeg- en behandelplan.
 • het zorgen voor behoud en ontwikkeling van vakspecifieke kennis.
Het multidisciplinaire team waarin je komt te werken biedt behandeling aan mensen met een breed scala aan psychische problemen (angst- en stemmingsproblematiek, persoonlijkheidsproblematiek, trauma, schizofreniespectrum- en andere psychotische stoornissen en co-morbide problematiek) binnen het postcodegebied dat het gebiedsteam bestrijkt.

Met 12 andere professionals vorm je het Gebiedsteam West. Met jou als ervaringsdeskundige zijn we nóg sterker in wat we doen. Namelijk, het leveren van ‘outreachende’ en poliklinische zorg en behandeling. In contact met patiënten wordt gestreefd naar het vergroten van de eigen regie vaak in samenspraak met het systeem van de patient en eventuele andere zorgaanbieders (interne collega’s en of netwerkpartners). Er wordt gewerkt vanuit de “herstel ondersteunende zorg” gedachte.

Hoe je ons team het beste kunt omschrijven? Deskundig, betrouwbaar en warm. En het belangrijkste: we hebben plezier in wat we doen. We werken hard, mét ons hart.
Uitklappen

Met elkaar

Bij GGz Centraal rekenen elk jaar zo’n 25.000 cliënten op ons als de specialist in geestelijke gezondheidszorg. Samen met bijna 3.000 collega’s willen we elke dag het verschil maken voor onze cliënten. Dit doen wij deskundig en vanuit betrokkenheid. En door te verbinden, te innoveren en op elkaar te bouwen. Zo werken we samen aan de ggz van nu en van morgen. Meer weten over onze strategische koers? Je leest het hier.
Onze locaties vind je in het midden van het land. Ons werkgebied strekt zich uit over Eemland, Flevoland, Gooi & Vechtstreek en Veluwe & Veluwe Vallei. Jouw nieuwe werkplek? Flevoland. 

In Flevoland is ambulante behandeling voor volwassenen georganiseerd in 8 gebiedsteams: 4 in Almere, 2 in Lelystad en 2 in de Noordoostpolder. Naast de gebiedsteams hebben wij een regiobreed opererende 24-uurs crisisdienst en een IHT-team. Indien opname noodzakelijk is kan dat in een van onze open of gesloten klinieken. De gesloten kliniek, de HIC, is gehuisvest in Almere de open klinieken in Lelystad.
Uitklappen

Wij zorgen voor jou

Mogelijkheden binnen GGz Centraal zijn er genoeg. Omdat we een grote organisatie zijn met verschillende werklocaties kunnen we inspelen op ontwikkelwensen, functie-inhoud, type behandelprogramma en woon-werkafstand. Samen kijken we naar wat jij nodig hebt in je werk. Op professioneel én persoonlijk vlak: we zien wie je bent. Betere zorg begint bij jou en daar ondersteunen en faciliteren we je graag in. Ook kun je als ervaringsdeskundige bij GGz Centraal rekenen op:
 • een bruto maandsalaris tussen € 1.898,- en € 2.949,- (CAO GGZ, functiegroep 40) op basis van 36 uur.
 • een contract voor 16 - 24 uur per week voor een jaar. Bij wederzijds enthousiasme ligt een vast contract daarna voor de hand.
 • een eindejaarsuitkering, voor een fijne extra aan het einde van het jaar.
 • 166 verlofuren en 35 levensfase-uren op basis van 36 uur. Zo willen we bijdragen aan een goede werk-privébalans.
 • een goede pensioenregeling. Prettig voor later!
 • een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Daarmee heb je de mogelijkheid om jouw salaris fiscaalvriendelijk in te zetten voor bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets, een aanvullende pensioenregeling of extra verlof.
​​​​​​​Een referentiecheck is onderdeel van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), wij vragen deze voor je aan en vergoeden de kosten.
Uitklappen

Wat neem je mee?

Jij hebt langdurige ervaring binnen de psychiatrie als cliënt en deze ervaring aantoonbaar ontwikkeld tot ervaringsdeskundigheid. Uiteraard ben je ook in staat deze ervaring in te zetten bij het ondersteunen van cliënten bij herstelprocessen en medewerkers te ondersteunen bij het geven van herstelondersteunende begeleiding . Je past binnen GGz Centraal als je net als wij de cliënt altijd voorop stelt, meegaat in veranderingen en jezelf altijd wilt verbeteren. Ook heb je voor deze baan:
 • een opleiding op MBO niveau 4 op het gebied van maatschappelijke of sociaal pedagogische hulpverlening aangevuld met een afgeronde opleiding ervaringsdeskundige.
 • ervaringsdeskundigheid in het overleven van een ontwrichtende aandoening.
 • ervaring in bijvoorbeeld een FACT-team.
 • goede communicatieve én sociale vaardigheden.
 • en een rijbewijs B.
Uitklappen

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Versterk ons

Zet jouw talenten in als ervaringsdeskundige op de plek waar het er écht toe doet: versterk GGz Centraal in Almere. Let op: als we dé geschikte kandidaat hebben gevonden, sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.
Wil je eerst meer informatie over de vacature? Bel of app dan met Ruud Smit (teamleider bedrijfsvoering): +31 630443877 of met Carlos Croes (hoofd behandelprogramma) +31 653479468
Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Recruitment via recruitment@ggzcentraal.nl of via +31 881 340 415.
 
Sluitingsdatum: 05-05-2020
Doorsturen