Psychiater gebiedsteam Emmeloord (18-27 uur)

Regio: Emmeloord
Psychiaters en artsen
Opleidingsniveau: WO
Aantal uren per week: 27
Doorsturen
 
Doorsturen
 

Wat ga je doen?

Heb je interesse in een zeer dynamische, afwisselende baan als psychiater? Een baan waarin je ook veel van je creatieve vermogen en verbindende competenties kwijt kunt. Als psychiater het verschil maken met herstelgerichte patiëntenzorg en inhoudelijk sturing geven aan het gebiedsteam in de Noordoostpolder?  Lees verder wat GGz Centraal in Flevoland jou hierin te bieden heeft.

De gebiedsteams in Flevoland zijn samenvoegingen van onze poliklinieken en FACT teams. Een multidisciplinair gebiedsteam bestaat uit 10-15 FTE. Onder inhoudelijke aansturing van de psychiater biedt het team met passie excellente behandelingen, zowel poliklinisch als ambulant (outreachend).

Als psychiater krijg je te maken met een breed spectrum aan psychiatrische stoornissen en een grote diversiteit in patiënten. Naast de werkzaamheden als psychiater ben je ook teamleider behandelzaken. Jouw uitdaging is, visie bepalen en inhoudelijk leiderschap neerzetten en uitvoeren. Terug naar waarom je voor het vak gekozen hebt: met resultaat, tevreden patiënten en sturen op outcome. Vanzelfsprekend samen met de teamleider bedrijfsvoering en adequate administratieve ondersteuning door een administratief medewerker. 
 
Behandelen doen we nadrukkelijk samen. Het team biedt met passie excellente behandelingen, zowel poliklinisch als ambulant (outreachend), aan de patiënten in de regio. Soms voer je een behandeling uit als regiebehandelaar en soms werk je met een shared caseload. Dit is afhankelijk van je specifieke kennis, de kunde van de teamleden en uiteraard de vraag van de patiënten in je werkgebied. We hebben met elkaar afgesproken dat iedereen, maximaal 20% van de tijd buiten het team werkt. Denk dan aan het uitvoeren van consultaties bij huisartsen of het verrichten van activiteiten in een deel-specialistisch team (bipolaire stoornissen, persoonlijkheidsstoornissen e.d.).

Ook krijg je de ruimte om jezelf te ontwikkelen. Binnen jouw contract mag je acht uur (na rato dienstverband) gebruiken voor activiteiten die jouw voorkeur hebben: onderzoek of psychotherapie, of juist een heel ander project waar jouw hart sneller van gaat kloppen.

Lees hier het verhaal van onze collega, Annemiek Dop (psychiater). 
Uitklappen

Wat heb je nodig?

 • opleiding tot psychiater (bijna) afgerond, BIG geregistreerd en ingeschreven in register psychiatrie van medisch specialisten registratie commissie;
 • ervaring met of geïnteresseerd in (patiënt) gebonden wetenschappelijk onderzoek;
 • ervaring met de behandeling van een breed spectrum aan psychiatrische stoornissen. 
Verder horen wij graag wat jij van ons nodig hebt.
Uitklappen

Wat mag je verwachten?

 • ruimte om, samen met je collega teamleiders, de gebiedsteams verder te ontwikkelen;
 • een goed inwerkprogramma en supervisie binnen jouw leer/werkproces door een ervaren collega psychiater;
 • GGz Centraal is een opleidingsziekenhuis. Meewerken aan de opleiding op verschillende manieren kan een onderdeel van je werk zijn;
 • bijdragen aan nieuwe ontwikkelingen van ICT mogelijkheden in de behandelingen, denk hierbij aan e-health, het Cliëntportaal of beeldbelmogelijkheden;
 • diensten doen hoort erbij;
 • 1 keer per 6 weken een intercollegiale psychiater-middag;
 • adequate administratieve ondersteuning;
 • een contract voor 16-27 uur, afhankelijk van jouw voorkeur. Een gecombineerde functie tot een fulltime dienstverband behoort tot de mogelijkheden;
 • het salaris is conform CAO GGZ en beleid van GGz Centraal (AMS regeling is van toepassing);
 • een dienstauto is beschikbaar.
Uitklappen

Waar ga je werken?

GGZ Centraal is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg in het midden van Nederland. Flevoland is de grootste regio en gericht op vernieuwen, ondernemen, verbinden en net even anders dan de rest. In onze regio willen we onderscheidend zijn, voorop lopen en dus innovatief zijn en bijdragen aan wetenschappelijke ontwikkelingen. De RVZe is onderverdeeld in 3 clusters, te weten Cluster 24 uurs acuut, Cluster gebiedsteams en Cluster deelspecialismen. De functie van psychiater en teamleider behandelzaken valt in het cluster Gebiedsteams en hierbinnen in het  gebiedsteam Noordoostpolder, waar Emmeloord, Urk en de omliggende dorpen toe behoren.

Verbinden is van cruciaal belang bij het uitvoeren van onze primaire taak: onze patiënten zo goed mogelijk behandelen en ondersteunen in hun herstel. Dit doen we samen met de patiënt en zijn relaties, met partners in zorg, overheden en financiers.

Wij behandelen mensen met (ernstige) psychiatrische problemen op de manier dat zij de regie over hun eigen leven kunnen behouden of terugkrijgen.

Onze visie in het kort:
 • We zien de patiënt altijd in relatie tot zijn sociaal maatschappelijke context.
 • Wij betrekken actief naasten bij de behandeling.
 • Wij bieden behandeling passend bij de vraag van de patiënt en onze expertise, niet meer en langer dan nodig.
 • We werken multidisciplinair.
 • We zoeken actief de samenwerking met netwerkpartners passend bij de vraag van de patiënt.
 • We onderhouden persoonlijke professionele relaties met lokale partners in het zorglandschap. 
Wil je meer weten? Kijk op de website van GGz Centraal.
Uitklappen

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Solliciteren

Wil je met ons van gedachten wisselen of komen kennismaken en uit eerste hand horen hoe het is om te werken in de gebiedsteams? Neem dan contact op met Annemiek Dop, psychiater en Hoofd Behandelzaken Gebiedsteams (via 0320-284900) of Marcel Knijn, Hoofd Bedrijfsvoering Gebiedsteams (06-83276691).
 
Jouw digitale sollicitatie ontvangen wij graag

Na het attenderen van onze eigen medewerkers op de vacature, hanteren wij een sluitingsdatum van 12 weken. Als dé geschikte kandidaat zich eerder aandient, dan sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.
Sluitingsdatum: 18-05-2020
Doorsturen