Regio: Almere
Aantal uren per week: 36
Vakgebied: Management, staf en ondersteuning Begeleiders en vaktherapeuten
Opleidingsniveau: HBO
Deze vacature delen

Wat ga je doen?

Binnen de HIC in Almere gaan wij voor het eerst werken met een ervaringsdeskundige. Als ervaringsdeskundige ga je werken volgens het HIC-model. Elke dag ga jij de uitdaging aan om de zorg voor mensen in acute psychiatrische nood te verbeteren. Je handelt steeds vanuit eigen ervaring het patiëntperspectief in gesprekken, overleggen en interventies op de afdeling om zo bij te dragen aan herstel ondersteunende zorg. De werkzaamheden overlappen met andere disciplines, daarom neem je ook deel aan de-escalerend werken bij oplopende spanning van patiënten op de afdeling. Je ondersteunt patiënten bij het herwinnen van eigen regie. Op deze manier leidt jouw ondersteuning ertoe dat er ruimte wordt gemaakt voor het individuele herstelproces van de patiënt. De empowerment wordt versterkt en de emancipatie wordt bevorderd. 

Als ervaringsdeskundige maak je deel uit van het multidisciplinaire team dat patiënten begeleidt in de 24-uurs zorg. In deze functie ben je als ervaringsdeskundige pionier. De HIC Almere kiest ervoor om ervaringsdeskundige een caseload te geven en vanuit ervaringsdeskundigheid zorg en begeleiding te geven aan de patiënten. 

Uitklappen

Wat heb je nodig?

Als persoon ben je daadkrachtig en innovatief om de rol van ervaringsdeskundige vorm te geven binnen de HIC in Almere. Je bent iemand die goed functioneert in teamverband. 

Verder vragen wij: 

  • een afgeronde hbo-opleiding en bij voorkeur opgeleid tot (AD) Ervaringsdeskundige in de zorg;
  • ervaring (langdurig) binnen de psychiatrie en/of verslavingszorg als cliënt en je bent in staat deze ervaring mee te nemen in je ervaringsdeskundigheid terwijl je toch voldoende afstand van je eigen ervaring kunt nemen;
  • je bent in staat deze ervaring in te zetten bij het ondersteunen van cliënten bij herstelprocessen en medewerkers te ondersteunen bij het geven van herstel ondersteunende begeleiding. 
Uitklappen

Wat mag je verwachten?

Als ervaringsdeskundige maak je deel uit van een enthousiast team, wij zijn er voor de patiënten.  
  • deelname aan inspiratiedagen en intervisie bijeenkomsten met ervaringsdeskundigen uit de andere regio’s van GGz Centraal;
  • een contract voor 28-36 uur per week voor onbepaalde tijd;
  • salaris is conform de CAO GGZ, functiegroep 45 (minimaal € 1.955,- en maximaal € 3.326,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek);
  • goede secundaire arbeidsvoorwaarden en zijn er veel mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen door o.a. trainingen en cursussen, kijk voor meer informatie op werkenbijggzcentraal.nl
  • aantrekkelijke individuele studiefaciliteiten gericht op de doelstellingen van de HIC; 
  • het doen van een referentiecheck en het aanvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) zijn onderdeel van onze selectieprocedure. ​
Uitklappen

Waar ga je werken?

Een organisatie met een actief scholingsbeleid die oog heeft voor jouw talent en je stimuleert je kwaliteiten te ontwikkelen, dat is GGz Centraal. Je krijgt daarbij alle ruimte om zowel binnen als buiten de organisatie met anderen samen te werken. Dichtbij en deskundig. Dat typeert onze organisatie en zo behandelen wij onze cliënten. 

In Flevoland hebben wij de ambulante behandeling voor volwassenen georganiseerd in 7 gebiedsteams: 4 in Almere, 3 in Lelystad en 1 in de Noordoostpolder. Naast de gebiedsteams hebben wij een regio breed opererende 24-uurs crisisdienst en een IHT-team. Indien opname noodzakelijk is, kan dat in een van onze open of gesloten klinieken. De gesloten kliniek is gehuisvest in Almere en de open klinieken in Lelystad.

We leveren outreachende en poliklinische zorg en behandeling. In contact met patiënten wordt gestreefd naar het vergroten van de eigen regie van cliënten vaak in samenspraak met het systeem van de cliënt en eventuele andere zorgaanbieders (interne collega’s en of netwerkpartners). We werken vanuit de “herstelondersteunende zorg”-gedachte.
 
Wil je meer weten? Kijk op de website van GGz Centraal.
Uitklappen
Solliciteren vóór: 01-09-2020
Deze vacature delen

Gerelateerde vacatures

  • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Vragen?

Wil je meer inhoudelijke informatie over de vacature? Bel of app dan met de vacaturehouder. Voor algemene vragen of vragen over de sollicitatieprocedure kom ik graag met je in contact.

Yvette Scheltinga
Yvette Scheltinga

Recruitment Coördinator