Doorsturen
 
Doorsturen
 

Verpleegkundige of SPH Intensieve Psychiatrie Amersfoort (28-36 uur)

Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als verpleegkundige in een moderne behandelomgeving?Je werkt met een dynamische doelgroep. Kastanjehof is de Intensieve Psychiatrie en bestaat uit 4 verschillende behandelgroepen, G,H,I en J. Binnen de gesloten afdelingen G en H zijn de patënten bekend ...

 • Regio: Amersfoort
 • Vakgebied: Verpleegkundigen
 • Opleidingsniveau: MBOHBO
 • Aantal uren per week: 28 - 36 uur

Wat ga je doen?

Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als verpleegkundige in een moderne behandelomgeving?
Je werkt met een dynamische doelgroep. Kastanjehof is de Intensieve Psychiatrie en bestaat uit 4 verschillende behandelgroepen, G,H,I en J. Binnen de gesloten afdelingen G en H zijn de patënten bekend met ernstige psychiatrische problematiek en ook met ernstige problematiek op meerdere levensgebieden, verslavingsgedrag en/of verstandelijke beperking. Eerdere behandeltrajecten zijn gestagneerd en problematisch gedrag maakt intensieve zorg noodzakelijk.

Op afdeling I, ook een gesloten afdeling zijn patiënten gemotiveerd om aan hun herstel te werken, met als uitgangspunt toewerken naar een ambulante setting. Er is hier wel sprake van een langer durend traject (circa 1 jaar). Tot slot de afdeling J hier zijn patiënten dusdanig gestabiliseerd, dat er sprake is van grote stappen in herstel, zelfstandigheid en omgaan met vrijheden. Binnen dit behandelprogramma wordt gewerkt met de ART methodiek. 

Jij als verpleegkundige komt hier te werken, mét jouw collega’s want dit doe je echt samen. Vanuit een hecht team weet je een vertrouwensband op te bouwen, een weg te vinden waardoor patiënten een stap verder kunnen. We denken altijd in mogelijkheden en willen de mens achter de patiënt blijven zien. Met repressie en beheersing bereik je geen resultaten; onze behandeling is gericht op het bieden van een perspectief.

Kort samengevat betekent dit dat jij en de behandelaar met de patiënt een verpleeg-en behandelplan opmaakt; dit uitvoert en evalueert. Met jouw collega’s zorg je voor een optimaal behandel- en/of leefklimaat en je bewaakt de structuur van het behandelprogramma, het ritme van de dag en de gemaakte afspraken. Je houdt het overzicht over de groep en doet gerichte interventies. Hoofd erbij! Goede communicatie is belangrijk; niet alleen voor de patiënten maar ook naar de andere disciplines in het multidisciplinaire team. Met het netwerk (familie en ketenpartners) van de patiënt onderhoud je contacten en coördineer je activiteiten. Je werkt binnen een 24/7 rooster.

Wat heb je nodig?

Wanneer jij bekend staat om jouw oplossingsgerichtheid en creativiteit en toe bent aan een nieuw avontuur, dan worden we nieuwsgierig naar je. Verder hoort bij deze functie dat je:
 • een afgeronde verpleegkundige opleiding (niveau 4 of HBO-V) hebt, met een BIG registratie;
 • of diploma SPH met registratie GGZ-agoog;
 • affiniteit hebt met intensieve klinische zorg en weet hoe je met agressie om kunt gaan;
 • enige ervaring hebt in het terugdringen van dwang- en dwangmaatregelen;
 • een goede zelfreflectie hebt en gewend bent om de samenwerking met collega’s op te zoeken;
 • bereid bent alle diensten te draaien (avond, nacht en weekeinde).

Wat mag je verwachten?

Jij gaat deel uitmaken van een enthousiast en professioneel team.
Daarnaast bieden we jou:
 • werken op een goed bereikbaar locatie, zowel met bus/OV als met auto en gratis parkeren;
 • een persoonlijk inwerkprogramma;
 • afhankelijk van jouw voorkeur, bieden wij je een contract voor 28 tot 36 uur per week voor onbepaalde tijd;
 • betrokkenheid bij het vormen van je eigen rooster door middel van een digitale planning;
 • het salaris is minimaal € 1.898,- en maximaal € 3.229,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek (conform de CAO GGZ, functiegroep 45);  
 • een actief scholingsbeleid, waaronder een persoonlijk studiebudget, voor de herregistratie conform art.3 wet BIG, ter hoogte van € 500,- per jaar (werk je minder dan 24 uur dan geldt naar rato dienstverband);
 • diverse trainingen en E-learning via “Mijn leerplein” van de afdeling Training & Ontwikkeling;
 • doorgroei mogelijkheden via de opleiding HBO-v of SPV of uiteindelijk verpleegkundig specialist;
 • aantrekkelijk arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering, een levensfasebudget naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren en goede collectieve ziektekostenverzekeringen;
 • de VOG verklaring en herregistratie BIG worden door ons vergoed.

Waar ga je werken?

Zon & Schild is een grote locatie aan de rand van Amersfoort. Op het terrein is een breed behandelaanbod gehuisvest waardoor patiënten eenvoudig kunnen wisselen van behandeltype of zorgzwaarte. Naast een breed basisaanbod zijn er ook een aantal specialismen op Zon & Schild die zijn gericht op het behandelen van patiënten met complexe meervoudige problematiek. De bosrijke locatie Zon & Schild biedt voor deze patiënten een rustige en veilige behandelomgeving.
 
Intensieve psychiatrie is gevestigd in het gebouw Kastanjehof. We werken bovenregionaal met de taak om cliënten op te vangen die ontwrichtend zijn en meer diagnostiek en behandeling behoeven.
 
Algemene Speerpunten binnen de Intensieve Psychiatrie zijn de ontwikkeling van de High Intensive Care zorg-unit, terugdringen van dwang en drang, en het ontmoedigen van middelenmisbruik. Als kernwaarde van onze dienstverlening staan we voor herstel ondersteunende en gastvrije zorg.

Solliciteren

Heb je vragen of wil je uit eerste hand meer te weten komen over deze functie? App of bel dan met Anneke Boom-Verbeek (teamleider) 06- 30796505. Zij neemt graag de tijd voor je!

Jouw digitale sollicitatie ontvangen wij graag.

Na het attenderen van onze eigen medewerkers op de vacature, hanteren wij een sluitingsdatum van 8 weken. Als dé geschikte kandidaat zich eerder aandient, dan sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.

Reageren kan tot 26-03-2020.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen