Verpleegkundige Persoonlijkheidsstoornissen de Enk Ermelo (24-32 uur)

Regio: Ermelo
Verpleegkundigen
Opleidingsniveau: HBO
Aantal uren per week: 32
Doorsturen
 
Doorsturen
 

Zo werk jij

Verpleegkundigen hebben binnen de Enk een belangrijke rol in de groeps- en milieutherapie. Je hebt een ondersteunende en structurerende houding naar de cliënt. Tussen jou en de cliënten is er een verantwoordelijkheidsrelatie die erop gericht is de cliënt als persoon zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen. Hierbij neem je een kritische, onderzoekende houding aan zowel ten opzichte van de eigen opvattingen als ten opzichte van door anderen opgelegde regels en voorschriften. Daarnaast bevordert de sociotherapie­ de cohesie en de samenwerkingsrelaties.

Jouw werkzaamheden in het kort:
 • geven van sociotherapie aan de verschillende groepen binnen de Enk;
 • stimuleren van de cliënten om zoveel mogelijk zelf aan hun problemen te laten werken, zowel individueel- , maar vooral  in groepsverband;
 • verantwoordelijkheid dragen voor een bijdrage aan het behandelplan en verpleegplan;
 • deelnemen aan multidisciplinair overleg;
 • werken met groepen en hebt oog voor groepsprocessen;
 • begeleiden van Social work stagiaires.
Uitklappen

Met elkaar

De Enk maakt sinds 1 januari 2017 deel uit van het Centrum voor Psychotherapie van GGz Centraal. Dit is een hoog-specialistisch derdelijns psychotherapeutisch centrum voor de curatieve behandeling van ernstige en co morbide problematiek. Het centrum is sinds september 2017 in Ermelo op landgoed Veldwijk gesitueerd.

De doelgroep van het Centrum voor Psychotherapie bestaat uit patiënten die lijden aan de gevolgen van vroegkinderlijke traumatisering (afdeling Transit), complexe angst- en dwangstoornissen (afdeling Marina de Wolfcentrum) en complexe persoonlijkheidsstoornissen (afdelingen Zwaluw en Enk). De verschillende afdelingen werken nauw samen en voeren waar nodig behandelingen duaal of aansluitend op elkaar uit. 

De Enk is een afdeling voor Psychotherapie voor mensen met complexe persoonlijkheidsproblematiek. Binnen een gestructureerd psychotherapeutisch leef- en behandelmilieu worden 27 patiënten in groepsverband intensief behandeld. Het programma bestaat uit groepspsychotherapie, vak-therapieën, sociotherapie, vaardigheidsmodules, systeemtherapie en zo nodig farmacotherapie, waarbij het therapeutisch leefmilieu bij uitstek dient om nieuwe correctieve emotionele ervaringen op te doen en diverse vaardigheden te kunnen oefenen.
Binnen het multidisciplinaire behandelteam wordt nauw met elkaar samengewerkt. Naast aandacht voor de individuele problematiek van patiënten en de contextuele samenhang hiervan met het eigen gezinssysteem, zijn bij de behandeling van onze patiëntengroep ook dynamische interpersoonlijke- en groepsprocessen en kenmerkende (parallel)processen tussen patiëntengroep en behandelteam een belangrijk aangrijpingspunt om verandering te bewerkstelligen.
 
Wil je meer weten? Kijk op de website van GGz Centraal.
Uitklappen

Wij zorgen voor jou

 • een persoonlijk inwerkprogramma;
 • een contract voor 24-32 uur per week voor onbepaalde tijd;
 • salaris is conform de CAO GGZ, FWG 45 (minimaal € 1.898,- en maximaal € 3.229,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek) met doorgroeimogelijkheden naar FWG 50;
 • een actief scholingsbeleid, waaronder een persoonlijk studiebudget;
 • doorgroeimogelijkheden naar diverse behandelprogramma’s in verschillende regio’s.
 • aantrekkelijk arbeidsvoorwaarden;
 • de VOG verklaring wordt door ons vergoed.
Uitklappen

Wat neem je mee?

Als verpleegkundige is het belangrijk dat je geduldig bent richting de cliënten. Je bent in staat om afstand-nabijheid te reguleren in het contact met de cliënten. Je hebt een zorgvuldige en leergierige werkhouding. Verder heb/ben je:
 • afgeronde hbo-v opleiding aangevuld met een opleiding "werken met groepen"; of de bereidheid deze te volgen.
 • BIG-geregistreerd;
 • ervaring met de benadering van de doelgroep en kunnen werken vanuit de rehabilitatiebenadering;
 • een teamspeler met affiniteit en ervaring met groeps- en milieutherapie;
 • in staat om theorie te vertalen naar de praktijk. 
Uitklappen

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Versterk ons

Heb je vragen of wil je uit eerste hand meer te weten komen over deze functie? App of bel dan met Geke Appelman (teamleider) +31 613939751. Zij neemt graag de tijd voor je!

Jouw digitale sollicitatie ontvangen wij graag.

Na het attenderen van onze eigen medewerkers op de vacature, hanteren wij een sluitingstermijn van 8 weken. Als dé geschikte kandidaat zich eerder aandient, dan sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.
Sluitingsdatum: 19-03-2020
Doorsturen