GZ Psycholoog Angst- en Dwangstoornissen Ermelo (24-36 uur)

Regio: Ermelo
Psychologen en psychotherapeuten
Opleidingsniveau: WO
Aantal uren per week: 36
Doorsturen
 
Doorsturen
 

Wat ga je doen?

Wil jij als gz-psycholoog werken binnen een bovenregionaal, hoog-specialistisch behandelcentrum en je verder ontwikkelen of specialiseren in de behandeling van angst- en dwangstoornissen? Lees dan snel verder! 

Als gz-psycholoog binnen het Marina de Wolf heb je een gevarieerde functie in een zich sterk ontwikkelende werkomgeving. Je doet intakes, stelt behandelplannen op en werkt intensief samen in een multidisciplinair teamverband. Daarnaast voer je complexe psychodiagnostiek (inclusief psychodiagnostisch onderzoek en cognitief gedragstherapeutische casusconceptualisatie) uit en geef je zelfstandig individuele- en groepstherapieën. De behandelingen die je uitvoert zijn goed gemonitord (effectmeting) conform de multidisciplinaire richtlijn angst- en dwangstoornissen (evidence based). Ook lever je onder de noemer “beredeneerd uitproberen” innovatief maatwerk aan patiënten die meer of anders nodig hebben, b.v. nadat ze elders onvoldoende geholpen konden worden. 
Zo kunnen Cognitief Gedragstherapeutisch Werkers (CGW’s) b.v. exposurebegeleiding geven thuis bij de patiënt. 
De behandeling doe je steeds in samenwerking met de patiënt en zijn/haar naasten en steeds gevoed door wetenschappelijk onderzoek. 

Het multidisciplinaire team bestaat uit enthousiaste professionals die houden  van hun vak en  veel waarde hechten aan een goede werksfeer en aan het delen van kennis en ervaring. Je werkt intensief samenwerken met collega psychologen en andere disciplines, psychiater, begeleiders/verpleegkundigen die zich hebben gespecialiseerd als Cognitief Gedragstherapeutisch Werker (CGW) en vaktherapeuten (creatieve therapie drama en psychomotore therapie). 
Uitklappen

Wat heb je nodig?

 • geregistreerd gz-psycholoog, met BIG-registratie;
 • ingeschreven als lid van de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie, de VGCT of in een vergevorderd stadium van de opleiding hiertoe;
 • transparant in (be-)handelen, optimistische attitude en bij uitstek een teamspeler;
 • kennis van en ervaring met de behandeling van patiënten met angst- en dwangstoornissen of de bereidheid je daar nader in te specialiseren;
 • ervaring met de behandeling van patiënten met (co-morbide) autisme spectrum stoornissen strekt tot aanbeveling. 
Uitklappen

Wat mag je verwachten?

 • fulltime/parttime contract voor 24-36 uur per week voor (onbepaalde tijd; 
 • salaris is conform de CAO GGZ, functiegroep 65 (minimaal € 3.364,- en maximaal € 5.280,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek);
 • een actief scholingsbeleid, waaronder een persoonlijk studiebudget, voor de herregistratie conform art.3 wet BIG, ter hoogte van € 500,- per jaar;
 • uitstekende, flexibele arbeidsvoorwaarden, je kunt deze vinden op werkenbijggzcentraal.nl
 • de VOG verklaring en herregistratie BIG worden door ons vergoed.
Uitklappen

Waar ga je werken?

Marina de Wolf is onderdeel van het Centrum voor Psychotherapie (CVP). Het Centrum voor Psychotherapie is een recent door GGz Centraal geopend derdelijns centrum voor (dag)klinische psychotherapie, waar specialisten in angst- en dwangstoornissen, vroegkinderlijk trauma en complexe persoonlijkheidsstoornissen elkaar letterlijk vinden in een geheel nieuwe samenwerkingsvorm.

Samen behandelen we patiënten met ernstige en comorbide aandoeningen uit het hele land. Dit nieuwe derdelijns centrum voor psychotherapie daagt specialisten uit om bewust te kiezen voor een andere, nauwere samenwerkingsvorm, zodat we samen van groeiende betekenis kunnen zijn voor onze patiënten, hun omgeving en onze gemeenschap. Want door nadrukkelijker samen te werken, op één locatie, vanuit één gedeelde visie, in diverse specialismen, bouwen we hier aan de basis voor betere antwoorden op al die prangende vragen waar we samen voor staan - in passende psychotherapeutische behandeling en nazorg voor patiënten, in diagnostische vraagstukken en in baanbrekend wetenschappelijk onderzoek. Want zoals ernstige psychische aandoeningen vaak volop verweven zijn, veelvoudig in elkaar haken, moet ook onze aanpak één sterk, veelzijdig geheel vormen. 

Het Centrum voor Psychotherapie is gesitueerd in Ermelo (filevrij bereikbaar, vier minuten wandelen vanaf het station), en bestaat uit de onderdelen:
•    Transit: psychotherapeutische behandeling van patiënten die lijden aan de gevolgen van vroegkinderlijke traumatisering.
•    Marina de Wolf: cognitief gedragstherapeutische behandeling van complexe angst- en dwangstoornissen. 
•    Zwaluw & Enk: inzichtgevende groepspsychotherapeutische behandeling van complexe persoonlijkheidsstoornissen binnen een milieutherapeutische behandelsetting.

Onze (dag)klinische psychotherapeutische behandelingen zijn gericht op blijvende verandering en het weer vlot trekken waar iemand eerder vastliep in zijn of haar leven. De behandelingen zijn gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Binnen dit behandelcentrum wordt het netwerk van de patiënt standaard betrokken bij de behandeling. Naast klachtenreductie en verbetering van het persoonlijk functioneren is behandeling ook expliciet gericht op het (weer) innemen van voor diegene belangrijke maatschappelijke rollen en op het leren omgaan met restklachten. De multidisciplinaire teams bestaan uit enthousiaste professionals die veel waarde hechten aan een goede werksfeer en aan het delen van kennis en ervaring.  

GGz Centraal, specialist in ggz, in het midden van het land. Wil je meer weten? Kijk op de website van GGz Centraal.
Uitklappen

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Solliciteren

Heb je vragen of wil je uit eerste hand meer te weten komen over deze functie? App of bel dan met Erik Sinneker (teamleider) 06- 23589274 of Henny Visser (psychotherapeut en wetenschappelijk onderzoeker) 06-12742856. Zij nemen graag de tijd voor je!

Jouw digitale sollicitatie ontvangen wij graag.

Na het attenderen van onze eigen medewerkers op de vacature, hanteren wij een sluitingsdatum van 8 weken. Als dé geschikte kandidaat zich eerder aandient, dan sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.
Sluitingsdatum: 06-04-2020
Doorsturen