Doorsturen
 
Doorsturen
 

Verslavingsarts Langdurige Zorg Amersfoort (20-32 uur)

Wil jij verslaving als onderdeel van de behandeling neerzetten? Deel jij graag jouw kennis en ervaring op het gebied van verslavingszorg? Lees dan snel verder! Samen met het multidisciplinair team ga je de herstelgerichte langdurige behandelingen vormgeven binnen de Kastanjehof. Het team bestaat uit een ...

 • Regio: Amersfoort
 • Vakgebied: Psychiaters en artsen
 • Opleidingsniveau: WO
 • Aantal uren per week: 20 - 32 uur

Wat ga je doen?

Wil jij verslaving als onderdeel van de behandeling neerzetten? Deel jij graag jouw kennis en ervaring op het gebied van verslavingszorg? Lees dan snel verder! 

Samen met het multidisciplinair team ga je de herstelgerichte langdurige behandelingen vormgeven binnen de Kastanjehof. Het team bestaat uit een psychiater, een gz-psycholoog, een psycholoog in opleiding tot gz-psycholoog, verpleegkundige specialist, verpleegkundigen en een transferverpleegkundige. Twee van de verpleegkundigen zijn in opleiding tot verslavings verpleegkundigen. We werken aan herstelgerichte zorg en hebben de ambitie behandeling op maat aan te bieden. Samen met de psychiater en de verpleegkundig specialist ben je als regiebehandelaar de spil in de behandeling van EPA- cliënten (ernstige psychiatrische aandoening) in de regio Amersfoort. Je krijgt te maken met complexe problematiek zoals verslaving, licht verstandelijk beperkingen en sociale problematiek. Jij weet als geen ander dat verslavingszorg vaak een optelsom is van multiple problematiek. En daarom zien we jou als de specialist op het gebied van verslavingszorg en zijn we benieuwd naar jouw kennis, visie en aanpak.

Je houdt je als verslavingsarts ondermeer met de volgende kerntaken bezig:
 • (detox) behandeling;
 • medisch onderzoek;
 • screening cliënten op verslavings- en andere psychiatrische problematiek;
 • inschatting van dubbele diagnose problematiek en een daarop in te stellen beleid;
 • onderhouden van contacten met verwijzers en naasten van de cliënt en informatie verstrekken over de behandeling;
 • verzorgen van inhoudelijke trainingen aan patiënten en collega’s;
 • deelname aan het reguliere teamoverleg en het vakgroep overleg. 

Wat heb je nodig?

 • KNMG-registratie als verslavingsarts en/of de MIAM (Master In Addiction Medicine) afgerond met BIG registratie;
 • bij voorkeur ervaring met geïntegreerde psychiatrische- en verslavingsproblematiek;
 • voortdurend actief op zoek naar zorginhoudelijke vernieuwingen;
 • in staat om buiten de bekende kaders te denken en goed in staat zijn om samen te werken (met een multidisciplinair team).

Wat mag je verwachten?

 • parttime contract voor 20-32 uur per week voor onbepaalde tijd;
 • salaris is conform de CAO GGZ, functiegroep 70 (minimaal € 4.084,- en maximaal € 6.373,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek);
 • actief scholingsbeleid, waaronder een persoonlijk studiebudget, voor de herregistratie conform art.3 wet BIG; 
 • diverse trainingen en E-learning van de afdeling Training & Ontwikkeling;
 • uitstekende, flexibele arbeidsvoorwaarden, je kunt deze vinden op werkenbijggzcentraal.nl;
De aanvraag van een VOG en een referentie verklaring is een verplicht onderdeel van onze sollicitatieprocedure. De kosten voor de VOG worden door ons vergoed.

Waar ga je werken?

Op de afdeling High Care is gevestigd in het gebouw Kastanjehof en omvat vier specialistische behandelprogramma’s met ieder een specifieke expertise. De vier behandelprogramma's zijn: High Intensive Care, Medium Care, Langdurige Herstelgerichte Zorg en is er een samenwerking met De Voorde, (de Forensische Psychiatrie). Deze vacature richt zich op de langdurige herstelgerichte zorgketen. 

Algemene speerpunten binnen de kliniek zijn de ontwikkeling van de High Intensieve Care zorg-unit, het uitrollen van een herstelgericht aanbod binnen de langdurige zorg keten, het terugdringen van dwang en drang, het ontmoedigen van middelenmisbruik en het aanbieden van een passend aanbod aan dagbesteding. Als kernwaarde van onze dienstverlening staan we voor herstel ondersteunende en gastvrije zorg. 

Vanuit het project ''Lonkend perspectief'' is het deelproject herstelgerichte langdurige keten ontwikkeld. Samen met de kliniek Beukenhorst staan we voor de uitdaging om een langdurige behandelketen te vormen waarin patiënten een perspectief wordt geboden in behandeling en activering. Binnen Kastanjehof zijn er voor de Langdurige Zorg drie gesloten afdelingen en één open afdeling, waarbij we flinke stappen te zetten hebben in de vormgeving van de langdurige keten. De uitdaging ligt in het vormen van een heldere visie binnen de verschillende afdelingen (binnen Kastanjehof langdurige behandeling) en daarnaast het mede ontwikkelen/vormgeven van de ART (Active Recovery Triad) methodiek.  
 
Wil je meer weten? Kijk op de website van GGz Centraal.

Solliciteren

Heb je vragen of wil je uit eerste hand meer te weten komen over deze functie? Bel dan met Willemke Koudijs (GZ Psycholoog) 033-4609424 of Rick Mentjox (Psychiater) 06-683156367. Zij nemen graag de tijd voor je! 

Jouw digitale sollicitatie ontvangen wij graag.

Na het attenderen van onze eigen medewerkers op de vacature, hanteren wij een sluitingsdatum van 8 weken. Als dé geschikte kandidaat zich eerder aandient, dan sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.

Reageren kan tot 06-03-2020.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen