IPS-trajectbegeleider FACT Amersfoort (8-16 uur)

Regio: Amersfoort
Begeleiders en vaktherapeuten
Opleidingsniveau: HBO
Aantal uren per week: 16
Doorsturen
 
Doorsturen
 

Zo werk jij

Ondersteunen van mensen met een psychische kwetsbaarheid bij het vinden en behouden van een betaalde baan. Jij als IPS-trajectbegeleider zorgt daarvoor. 

IPS (Individuele Plaatsing en Steun) is dé evidence-based re-integratiemethode om mensen met een psychische kwetsbaarheid te helpen bij het vinden en behouden van betaald werk. Als IPS-trajectbegeleider ben je onderdeel van het multidisciplinaire gebiedsteam.

Je richt je op de cliënten die een wens hebben om betaald werk te vinden, waarbij het behouden of vinden van werk niet via de reguliere wegen lukt en de koppeling met zorg nodig is. Je creëert mogelijkheden voor de cliënten en draagt bij aan herstelgericht werken en stigma doorbreken.
Je bouwt aan een netwerk van werkgevers (acquisitie), UWV en de gemeente, zodat je cliënten makkelijker kunt plaatsen. In Amersfoort-Noord neem je bestaande (lopende) trajecten over. Daarnaast liggen er nieuwe vragen van kandidaten die graag begeleiding willen bij het vinden van betaald werk.

Je voert IPS-trajecten uit, dat wil zeggen begeleiding in het vinden en behouden van een betaalde baan, volgens de IPS-methodiek. IPS is onderdeel van de behandeling en gaat in nauwe samenwerking met het FACT-team Noord. Wekelijks heb je contact met de IPS-trajectbegeleiders van de regio Eemland waarbij ook het UWV en de gemeente Amersfoort regelmatig aanschuiven. Ook maak je deel uit van het regio-overstijgend IPS-team van GGz Centraal, bestaande uit 13 IPS trajectbegeleiders.
Uitklappen

Met elkaar

Een organisatie met een actief scholingsbeleid die oog heeft voor jouw talent en je stimuleert je kwaliteiten te ontwikkelen, dat is GGz Centraal. Je krijgt daarbij alle ruimte om zowel binnen als buiten de organisatie met anderen samen te werken. Dichtbij en deskundig. Dat typeert onze organisatie en zo behandelen wij onze cliënten. 

Onze zorg richt zich op alle domeinen van herstel, waaronder ook maatschappelijk herstel. Het kunnen meedoen in de maatschappij door middel van een (betaalde) baan en het daardoor ontwikkelen van een netwerk maakt een significant verschil in het herstel en welbevinden van onze cliënten. Dit is de rol van de IPS-trajectbegeleider.
 
Wil je meer weten? Kijk op de website van GGz Centraal.
Uitklappen

Wij zorgen voor jou

 • een persoonlijk inwerkprogramma;
 • een contract voor 8-12 uur per week voor bepaalde tijd voor de duur van 6 maanden;
 • salaris is conform de CAO GGZ, functiegroep 50 (minimaal € 2.154,- en maximaal € 3.571,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek);
 • een actief scholingsbeleid;
 • doorgroeimogelijkheden naar diverse behandelprogramma’s in verschillende regio’s;
 • aantrekkelijk  arbeidsvoorwaarden;
 • een VOG verklaring hoort erbij en wordt door ons vergoed.
Uitklappen

Wat neem je mee?

 • hbo-opleiding die valt binnen de CONO-beroepenstructuur (bijv. MWD, SPH, mbo-v, hbo-v);
 • een afgeronde erkende IPS-opleiding;
 • affiniteit met het werken met cliënten met ernstige psychiatrische aandoeningen;
 • een actieve inbreng vanuit jouw rol als IPS-trajectbegeleider in de casuïstiek besprekingen;
 • een actieve inbreng en aansluiting bij overleggen en vaardigheden in het acquireren met en bij externe partners/werkgevers;
 • in het bezit van een rijbewijs en de beschikking over een auto is een pré;
 • persoonlijke vaardigheden zoals goed kunnen samenwerken, humor, flexibiliteit, proactief handelen, doorzettingsvermogen.
 • ervaring met jobcoaching/trajectbegeleiding is een pré.
Uitklappen

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Versterk ons

Heb je vragen of wil je uit eerste hand meer te weten komen over deze functie? App of bel dan met Janet Arkenbout (teamleider bedrijfsvoering) 0612072221 of met Annelies Rooiman (teamleider bedrijfsvoering) 0612853052. Zij nemen graag de tijd voor je!

Jouw digitale sollicitatie ontvangen wij graag.

Na het attenderen van onze eigen medewerkers op de vacature, hanteren wij een sluitingstermijn van 8 weken. Als dé geschikte kandidaat zich eerder aandient, dan sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door. 

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.
Sluitingsdatum: 09-03-2020
Doorsturen