Sociotherapeut Autisme Expertisecentrum jongeren (16-23 jaar) Amersfoort (28-36 uur)

Regio: Amersfoort
Begeleiders en vaktherapeuten
Opleidingsniveau: MBO HBO
Aantal uren per week: 36
Doorsturen
 
Doorsturen
 

Zo werk jij

Als sociotherapeut intensieve begeleiding en klinische behandeling bieden aan jongeren met een autisme spectrum stoornis? Wij maken graag kennis met je!  

Je geeft vorm aan het sociotherapeutisch behandelklimaat voor 8 jongeren in de leeftijd van 16-23 jaar. Daarbij speel je in op de individuele behoefte van de jongeren, rekening houdend met de problematiek en gebruikmakend van de mogelijkheden van de jongeren. Met jouw ervaring zorg je voor een positief groepsklimaat waar de jongeren optimaal profiteren van de groep en daardoor een groei doormaken. Daarnaast speel je een rol in het op gang brengen van school, dagbesteding en/of werk en stimuleer je de jongere in het vasthouden van dit patroon. Dit alles in nauwe samenwerking met de ouders en de leefomgeving van de jongeren door contact te onderhouden met het gezin en school/werk en eventuele andere instanties. Voor 1 of meer van de jongeren ben jij EVS (eerst verantwoordelijke sociotherapeut) vanuit die verantwoordelijkheid zorg je voor de verslaglegging in de vorm van dagelijkse rapportages en een 3 maandelijkse evaluaties om de behandelingen te evalueren. 

Het team bestaat uit 8 sociotherapeuten/verpleegkundigen. Daarnaast is er een multidisciplinair team met een verpleegkundig specialist, psychomotorisch therapeut en een klinisch psycholoog. Met specialismen op het gebied van autisme, sociotherapeutisch werken, systemisch werken en maatschappelijk werk. Er heerst een positieve en enthousiaste sfeer, waarin de drive om met elkaar vooruit te kijken, gebruik te maken van elkaars kwaliteiten en te werken aan een optimaal behandelklimaat voorop staat.
Uitklappen

Met elkaar

Een organisatie met een actief scholingsbeleid die oog heeft voor jouw talent en je stimuleert je kwaliteiten te ontwikkelen, dat is GGz Centraal. Je krijgt daarbij alle ruimte om zowel binnen als buiten de organisatie met anderen samen te werken. Dichtbij en deskundig. Dat typeert onze organisatie en zo behandelen wij onze cliënten. 

GGz Centraal, specialist in ggz, in het midden van het land.
 
Wil je meer weten? Kijk op de website van GGz Centraal.
Uitklappen

Wij zorgen voor jou

 • werken op een goed bereikbaar locatie, zowel met bus/OV als met auto en gratis parkeren;
 • een persoonlijk inwerkprogramma;
 • afhankelijk van jouw voorkeur, bieden wij je een contract voor 28-36 uur per week voor een jaar bij goed functioneren zijn we voornemens dit daarna om te zetten in onbepaalde tijd;
 • betrokkenheid bij het vormen van je eigen rooster door middel van een digitale planning;
 • salaris is conform de CAO GGZ, functiegroep 45 (minimaal € 1.898,- en maximaal € 3.229,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek);
 • een actief scholingsbeleid, waaronder een persoonlijk studiebudget, voor de herregistratie conform SKJ kwaliteitsregister, ter hoogte van € 500,- per jaar (werk je minder dan 24 uur dan geldt naar rato dienstverband);
 • diverse trainingen en E-learning via de afdeling Training & Ontwikkeling;
 • doorgroei mogelijkheden naar diverse behandelprogramma’s in verschillende regio’s; 
 • aantrekkelijk  arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering, een levensfasebudget naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren en goede collectieve ziektekostenverzekeringen;
 • de VOG verklaring en de herregistratie in het SKJ kwaliteitsregister vergoeden wij. 
Uitklappen

Wat neem je mee?

 • HBO opleiding, SPH GGZ-agoog/Social Work GGZ-agoog of verpleegkundige (BIG of SKJ geregistreerd);
 • kennis van de psychopathologie en ontwikkelingspsychologie;
 • aantoonbare ervaring in het werken in de kinder- en jeugdpsychiatrie (leeftijdscategorie 16 - 23 jaar);
 • ervaring in het werken met competentie gerichte modellen/Autisme centraal en/of Non Violence Resistance;
 • systemisch kunnen denken en participeren in de verder ontwikkeling van bestaande systemen;
 • kunnen reflecteren op eigen handelen; 
 • goede communicatieve vaardigheden; 
 • je houdt van uitdagingen en bent gericht op teamontwikkeling. 
 

Uitklappen

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Versterk ons

Heb je vragen of wil je uit eerste hand meer te weten komen over deze functie? App of bel dan met Debbie Verhagen (teamleider) +31613821839. Zij neemt graag de tijd voor je!

Jouw digitale sollicitatie ontvangen wij graag.

Na het attenderen van onze eigen medewerkers op de vacature, hanteren wij een sluitingstermijn van 8 weken. Als dé geschikte kandidaat zich eerder aandient, dan sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.
Sluitingsdatum: 20-01-2020
Doorsturen