Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (SPV) Kinder- en Jeugdpsychiatrie Amersfoort/Ermelo (32-36 uur)

Regio: Amersfoort Ermelo
Verpleegkundigen
Opleidingsniveau: HBO
Aantal uren per week: 36
Doorsturen
 
Doorsturen
 

Wat ga je doen?

Als sociaal psychiatrisch verpleegkundige krijg je een zeer veelzijdige baan binnen het behandelprogramma acute jeugd ggz. Naast crisisinterventie tijdens kantooruren, kortdurende behandeling van jongeren en hun netwerken en de triagefunctie voor heel Fornhese heb je ook een belangrijke consultfunctie t.b.v.  de netwerkpartners.

De doelgroep van dit behandelprogramma omvat jeugdigen in de leeftijd van 0 - 18 jaar met een vermoeden van ernstige psychiatrische stoornissen. Er is sprake van ernstig disfunctioneren en/of complexe omgevingsfactoren in meer dan één milieu (functioneren in het gezin; in school/werk en in de relatie met leeftijdgenoten). De problematiek is vaak zodanig dat er binnen 24 uur gehandeld moet worden. Gezien de ernst en het spoedeisende van de problematiek bij de jeugdige is er vaak sprake van systeemproblematiek. Deze doelgroep kan zorgmijdend zijn en niet gemotiveerd voor behandeling, daardoor is er vaak een outreachende benadering nodig.

Ook werk je veel samen met externen in verschillende netwerken. Daarnaast bied je consultatie aan externen zoals, Centra voor Jeugd en Gezin en wijkteams. Belangrijke projecten het komende jaar zijn het ontwikkeling van een goed netwerk met ketenpartners en meer dienstverlening bieden door het verder ontwikkelen van ambulante zorgvormen, zoals intensive home treatment (IHT).

Het team:
8 enthousiaste sociaal psychiatrische verpleegkundigen van diverse locaties binnen Fornhese, die nauw samenwerken met de kinder- en jeugdpsychiaters en systeemtherapeuten. Een hecht team, laagdrempelig en transparant met een plezierige werksfeer. Wij geven elkaar de ruimte om zelfstandig te werken, veel ervaring op te doen en onszelf te ontwikkelen op meerdere vlakken. Collegialiteit en werkplezier zijn voor ons de basis voor een constructieve samenwerking met een hoge mate van professionaliteit.

Wil je weten hoe het is om SPV te zijn bij Fornhese? Lees hier de ervaring van Bonito.

Jouw taken in het kort:
• crisisinterventie t.b.v. jongeren en hun netwerken;
• kortdurend multidisciplinair behandeling/begeleiding van cliënten of systemen;
• ondersteuning van de reguliere behandelteams m.b.t. crisisgevoelige cliënten;
• bijdragen aan de intake- en diagnostiekfase;
• triagefunctie voor alle aanmeldingen bij Fornhese;
• coördinatie van behandeling en consultatie aan ketenpartners, o.a. huisartsen en wijkteams.
Uitklappen

Wat heb je nodig?

Je kunt systemisch werken en je staat bekend om jouw hands-on mentaliteit en jouw actieve en outreachende benadering.
Verder vragen wij:
 • een diploma verpleegkundige (niveau 4/5), met BIG registratie en aangevuld met opleiding tot SPV;
 • ervaring in een ambulante setting;
 • vakkennis van psychopathologie, relevante wetgeving en sociale kaart en je weet dit op een adequate manier in te zetten;
 • hoge mate van flexibiliteit en stressbestendigheid;
 • je bent in het bezit van een rijbewijs B en auto.
Uitklappen

Wat mag je verwachten?

 • actief scholingsbeleid afgestemd op jouw persoonlijke behoefte;
 • via de afdeling Training & Ontwikkeling kun je trainingen en diverse E-learning volgen; 
 • een contract voor 32-36 uur per week voor onbepaalde tijd;
 • salaris is conform de CAO GGZ, functiegroep 55 (minimaal € 2.479,- en maximaal € 4.010,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek);
 • uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder reiskostenvergoeding, eindejaarsuitkering, prima verlofregeling en levensfase-uren;
 • een VOG verklaring en herregistratie BIG worden door ons vergoed.
Uitklappen

Waar ga je werken?

GGz Centraal Fornhese is een aanbieder van specialistische jeugd geestelijke gezondheidszorg aan kinderen van 0 tot 18 jaar en hun naastbetrokkenen. Wij richten ons primair op diagnostiek en behandeling van complexe kinder- en jeugd psychiatrische problematiek, waarbij het (weer) op gang brengen van de ontwikkeling van deze kinderen en jeugdigen, binnen het gezin, op school en in het 3e milieu, centraal staat.

Het behandelprogramma acute jeugd ggz verleent acute psychiatrische zorg, waarbij directe interventie doorgaans is vereist. De lijdensdruk van de patiënt is groot en er is dikwijls sprake van gevaar voor de patiënt en/of zijn directe omgeving aanwezig. Zodra het niveau van het functioneren is gestabiliseerd, schalen we de zorg af naar hetzij andere behandelprogramma’s, hetzij naar ketenpartners in jeugdzorg/ wijkteams.
 
Wil je meer weten? Kijk op de website van GGz Centraal.
Uitklappen

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Solliciteren

Heb je vragen of wil je uit eerste hand meer te weten komen over deze functie? App of bel dan met Cor Anneveldt (hoofd bedrijfsvoering) +316 22591227. Hij neemt graag de tijd voor je!

Jouw digitale sollicitatie ontvangen wij graag.

Na het attenderen van onze eigen medewerkers op de vacature, hanteren wij een sluitingstermijn van 8 weken. Als dé geschikte kandidaat zich eerder aandient, dan sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.
Sluitingsdatum: 15-04-2020
Doorsturen