Verpleegkundig Specialist FACT Stadskern Amersfoort (32-36 uur)

Regio: Amersfoort
Verpleegkundigen
Opleidingsniveau: HBO
Aantal uren per week: 36
Doorsturen
 
Doorsturen
 

Wat ga je doen?

Wil jij werken als regiebehandelaar en daarnaast actief meedenken over de invulling van het behandelprogramma? Lees dan snel verder!  

Als verpleegkundig specialist heb je een belangrijke rol in de verdere vormgeving van het behandelprogramma. Vanuit jouw specialisme en ervaring geef je verder vorm aan de integratie van herstelondersteunende zorg binnen de FACT behandeling. Ook heb je een belangrijke rol in de samenwerkingen met andere FACT-teams om met elkaar de herstelgedachte binnen de behandelingen verder uit te bouwen. 
 
Als regiebehandelaar heb je een spilfunctie in de behandeling van EPA-cliënten (ernstige psychiatrische aandoeningen) in de regio Amersfoort. Vanuit de herstelondersteunde zorg gedachte en de FACT-methodiek geef je vorm aan de behandelingen. Je draagt zorg voor de integraliteit van het behandelproces en bent het centrale aanspreekpunt voor alle betrokkenen, inclusief de cliënt en diens naasten. Samen met jouw mede behandelaren zorg je voor een evenwichtige verdeling van de deelgebieden. Wanneer het nodig is verwijs je door naar andere zorgverleners. Ook draai je mee in de crisisdienst buiten kantoortijden. 

Het FACT-team Stadskern bestaat uit verpleegkundigen, SPV-ers, maatschappelijk werker, ervaringsdeskundige, IPS-er, psychiater, basisarts, gz-psycholoog en gz-psycholoog i.o. Het team is een mooie mix van ervaring en actuele kennis en inzichten. Als team maken we tijd voor elkaar vrij, we zien naar elkaar om en hebben lol met elkaar. We vinden het belangrijk dat we samen verder groeien in onze ontwikkeling. We geven elkaar de ruimte om de eigen expertise verder te ontwikkelen en uit te dragen. 
Uitklappen

Wat heb je nodig?

Je bent gewend om een voortrekkers rol te pakken, initiatieven te nemen en snel te schakelen.
Verder:
 • een (bijna) afgeronde opleiding tot GGZ-VS of Master Advanced Nursing Practice GGZ, met registratie als verpleegkundig specialist in de GGZ (art.14);
 • werkervaring in de specialistische ggz en kennis van de doelgroep;
 • relativeringsvermogen en een kritische kijk op diagnostiek en behandeling.
Uitklappen

Wat mag je verwachten?

Een veelzijdige functie bij een werkgever die de ambitie heeft om onze doelgroep nog beter te bedienen.  Daarnaast de mogelijkheid om als teamleider behandelzaken met de teamleider bedrijfsvoering te gaan werken in duaal management. 

Verder:

 • de mogelijkheden om zowel fulltime als parttime te werken;
 • een contract voor 32-36 uur per week voor onbepaalde tijd; 
 • een goed salaris van minimaal € 3.364,- en maximaal € 5.280,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek) conform CAO GGZ, functiegroep 65). 
 • als verpleegkundig specialist draai je mee in de crisisdienst buiten kantoortijden; 
 • een persoonlijk studiebudget, voor de herregistratie conform art.14 wet BIG, ter hoogte van € 1.800,- per jaar (naar rato dienstverband);
 • uitstekende, flexibele arbeidsvoorwaarden, je kunt deze vinden op werkenbijggzcentraal.nl
Uitklappen

Waar ga je werken?

Het behandelprogramma Sociale Psychiatrie Eemland  is bestemd voor cliënten met problemen op verschillende levensgebieden die samenhangen met een ernstige psychiatrische stoornis (EPA). Het aanbod van Sociale Psychiatrie Eemland in de Stadskern is beschikbaar voor alle cliënten die (begeleid) zelfstandig wonen in de regio Eemland en die voldoen aan de toelatingscriteria voor FACT.

Er wordt gewerkt volgens de methodiek van Functie Assertive Community Treatment (FACT). Hiermee kan een in intensiteit toenemende, geïntegreerde behandeling van psychiatrische problemen en de daarmee samenhangende problemen op andere levensgebieden geboden worden. Daarnaast is de behandeling gericht op versterking van de eigen mogelijkheden van de patiënt.

Er zijn 5 FACT-teams, elk team is verantwoordelijk voor een deel van de regio Eemland, het ambulante behandelaanbod is opgebouwd uit verschillende disciplines:
 • Behandeling volgens stoornisspecifieke behandelrichtlijnen;
 • Zorg, verpleging, rehabilitatie;
 • Crisisinterventie: opname voorkomen en bekorten, zorg en behandeling in de thuissituatie intensiveren, 24-uurs (telefonische) bereikbaarheid garanderen;
 • Begeleiding bij het omgaan met problematisch alcohol en druggebruik;
 • Ondersteuning bij herstel: gericht op betaald werk, dagactiviteiten, sociale contacten, financiën, etc. 
Wil je meer weten? Kijk op de website van GGz Centraal.
Uitklappen

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Solliciteren

Heb je vragen of wil je uit eerste hand meer te weten komen over deze functie? App of bel dan met Annelies Rooiman (teamleider) 06- 12853052. Zij neemt graag de tijd voor je!

Jouw digitale sollicitatie ontvangen wij graag.

Na het attenderen van onze eigen medewerkers op de vacature, hanteren wij een sluitingsdatum van 8 weken. Als dé geschikte kandidaat zich eerder aandient, dan sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.
Sluitingsdatum: 23-03-2020
Doorsturen