Doorsturen
 
Doorsturen
 

Sociotherapeut kinder- en jeugdpsychiatrie 12-18 jaar Ermelo (24-32 uur)

Wil jij bijdragen aan de begeleiding en (deeltijd) behandeling van jongeren met psychiatrische problematiek in de leeftijd van 12-18 jaar? Lees dan snel verder!Als sociotherapeut ben je 'persoonlijk begeleider' van een aantal jongeren, waarbij je intensief samen werkt met ouders, de school van de jongere en ...

 • Regio: Ermelo
 • Vakgebied: Begeleiding/agogie
 • Opleidingsniveau:
 • Aantal uren per week: 24 - 32 uur

Wat ga je doen?

Wil jij bijdragen aan de begeleiding en (deeltijd) behandeling van jongeren met psychiatrische problematiek in de leeftijd van 12-18 jaar? Lees dan snel verder!

Als sociotherapeut ben je 'persoonlijk begeleider' van een aantal jongeren, waarbij je intensief samen werkt met ouders, de school van de jongere en andere betrokken instanties. Je gaat zo veel mogelijk zorg op maat bieden, afgestemd op de individuele behoeften van het kind en hun ouders/systeem. Samen met jouw collega’s geef je vorm aan het behandelklimaat op de deeltijdgroep. Hierbij stem je af op de ontwikkelingsfase enerzijds en de psychiatrische problematiek van de jongere anderzijds. De deeltijdbehandeling is een systemische behandeling, waarin ouders intensief betrokken worden. Je ondersteunt het team in het zorgdragen voor een veilig behandelklimaat waarin oog is voor het individuele leerproces binnen de context van een groep. Je werkt in een multidisciplinair team waar je ruim de mogelijkheid hebt om jouw bijdrage te leveren en je specifiek jouw discipline vertegenwoordigd. 

Het team bestaat uit 4 sociotherapeuten, een psychiater, klinisch psycholoog, gz-psycholoog, systeemtherapeut, arts en vaktherapeuten. Het sociotherapeuten team heeft regelmatig intervisie met elkaar. Dit jaar geven wij onder andere vorm aan de implementatie van het positieve gezondheidsmodel van Machteld Huber en is er aandacht voor destigmatisering en lifestyle. Daarnaast vinden wij werkplezier bij de medewerkers van groot belang en is er aandacht voor het verminderen van werkdruk.

De deeltijdbehandeling is open van maandag t/m vrijdag van 8.30 u tot 16.30 u. Jouw standplaats is Ermelo, maar bij ziekte en of vakantie kan er ook gevraagd worden om binnen de andere deeltijdgroepen van Ermelo, Nunspeet en Amersfoort werkzaamheden uit te voeren.

Wat heb je nodig?

Je werkt oplossingsgericht en je kunt systemisch denken. Verder vragen wij: 
 • een afgeronde opleiding HBO, SPH GGZ-agoog met SKJ registratie;
 • kennis van de psychopathologie en ontwikkelingspsychologie;
 • aantoonbare ervaring in het werken in de kinder- en jeugdpsychiatrie (leeftijdscategorie 12 tot 18 jaar);
 • ervaring in het werken met competentiegerichte modellen en/of Non Violence Resistance;
 • enthousiasme, humor en een proactieve houding.

Wat mag je verwachten?

 • een parttime contract voor 24 tot 32 uur per week voor onbepaalde tijd; 
 • salaris is conform de CAO GGZ, functiegroep 45 (minimaal €1.898,- en maximaal €3.229,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek);
 • actief scholingsbeleid, o.a. een opleiding in de NVR methodiek, maar biedt ook IAG en CGW opleidingen en via de afdeling Training & Ontwikkeling kun je diverse trainingen en E-learning volgen;
 • uitstekende, flexibele arbeidsvoorwaarden, je kunt deze vinden op werkenbijggzcentraal.nl;
 • doorgroei mogelijkheden naar diverse behandelprogramma’s in verschillende regio’s.
 • de VOG verklaring en de herregistratie in het SKJ kwaliteitsregister worden door ons vergoed.

Waar ga je werken?

Een organisatie met een actief scholingsbeleid die oog heeft voor jouw talent en je stimuleert je kwaliteiten te ontwikkelen, dat is GGz Centraal. Je krijgt daarbij alle ruimte om zowel binnen als buiten de organisatie met anderen samen te werken. Dichtbij en deskundig. Dat typeert onze organisatie en zo behandelen wij onze cliënten. 

Fornhese is een aanbieder van specialistische geneeskundige jeugd geestelijke gezondheidszorg aan kinderen van 0 tot 18 jaar en hun naastbetrokkenen. De Deeltijdbehandeling in Ermelo biedt hulp aan jongeren tussen de 12 en 18 jaar bij wie sprake is van psychiatrisch problematiek, of een vermoeden daarvan.

De jongeren van de deeltijdbehandeling kunnen hulp nodig hebben om leeftijdsadequaat gedrag vast te houden of op te pakken in de thuissituatie, op school en in de omgang met leeftijdsgenoten. Binnen de deeltijd vinden wij het belangrijk dat er aandacht is voor school en/of dagbesteding en/of werk. De groep wordt binnen de behandeling ingezet als middel, zodat de jongeren kunnen oefenen met elkaar en eventueel van elkaar kunnen leren. De deeltijdbehandeling is een systemische behandeling, waarin ouders nauw betrokken worden.
 
Wil je meer weten? Kijk op de website van GGz Centraal.

Solliciteren

Heb je vragen of wil je uit eerste hand meer te weten komen over deze functie? App of bel dan met Nienke de Bree-van Oosterom (teamleider) 06 106 074 73. Zij neemt graag de tijd voor je!

Jouw digitale sollicitatie ontvangen wij graag.

Na het attenderen van onze eigen medewerkers op de vacature, hanteren wij een sluitingstermijn van 8 weken. Als dé geschikte kandidaat zich eerder aandient, dan sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.

Reageren kan tot 20-01-2020.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen