Psychiater FACT en Kliniek Bussum (24 uur)

Regio: Bussum
Psychiaters en artsen
Opleidingsniveau: WO
Aantal uren per week: 24
Doorsturen
 
Doorsturen
 

Zo werk jij

Ben jij de professional met een duidelijke visie die samen met ons een toekomstperspectief creëert en realiseert voor zowel onze kliniek voor langdurige zorg als de FACT-teams? 

Als psychiater heb je een voortrekkersrol in de ontwikkeling van het behandelbeleid van de afdelingen en in veranderingsprocessen. Patiënten, kwaliteit, resultaat en klanttevredenheid zijn de kernbegrippen waarmee jij mee aan de slag gaat. Vanzelfsprekend doe je dit niet alleen, je gaat aan de slag met een daadkrachtig, specialistisch en multidisciplinair team.

Eén van onze doelstellingen is om meer verbinding te creëren tussen de kliniek (langdurige zorg) en de FACT-teams (ambulante zorg). Je gaat in samenwerking met het behandelteam de kliniek vormgeven. Het is aan jou en de huidige psychiater FACT om jullie regiefunctie goed op de kaart te zetten.

Je komt te werken in twee enthousiaste teams. Het team van de kliniek bestaat uit twee verpleegkundige teams, verpleegkundig specialist, verpleegkundig specialist i.o., huisarts en een gz-psycholoog. In de kliniek wordt herstelgericht gewerkt door onder andere de inzet van ervaringsdeskundigen. Het FACT-team (Gooise Meren/Weesp) bestaat uit een psychiater, SPV, ambulant verpleegkundigen en ervaringsdeskundigen.
Uitklappen

Met elkaar

De Mauritzhof in Bussum behandelt patiënten met ernstige psychiatrische aandoeningen (EPA). In dit centrum worden zowel ambulante (volgens de FACT methodiek), dagbehandeling als klinische behandeling geboden. De behandeling is gericht op ondersteuning op symptomatisch, sociaal en persoonlijk herstel. De patiënt heeft hierbij de leidende rol, bijgestaan door de naastbetrokkenen. Het gaat om mensen bij wie de eerste acute fase voorbij is en die aan hun herstel willen werken. We bieden behandelmodules als IMR (illness management recovery) en IPS (Individual Placement and Support). Samenwerking, shared decision making zijn belangrijke pijlers. Ook is er veel aandacht voor leefstijl en bijwerkingen van psychofarmaca. Hierbij werken we nauw samen met andere partners in het veld, zoals de gemeente, RIBW, verslavingszorg, lokale overheden, woningbouwverenigingen, maatschappelijke- en welzijnsorganisaties, politie en met andere klinische opnameafdelingen van GGz Centraal in Midden-Nederland.
 
Samen maken we een grote ontwikkeling door van langdurige zorg naar herstelgerichte behandeling. Werken in een team op de Mauritzhof betekent werken in een goede sfeer met betrokken collega’s, waarbij er verschillende uitdagingen op je pad komen
 
Wil je meer weten? Kijk op de website van GGz Centraal.
Uitklappen

Wij zorgen voor jou

Je komt te werken in een leuk team met een goede werksfeer. In deze functie krijg je de kans om actief bij te dragen aan de ontwikkeling van de organisatie waarbij je snel moet kunnen schakelen tussen de kliniek en de FACT teams.
 • afhankelijk van jouw voorkeur, bieden wij je een contract voor 24 uur per week voor onbepaalde tijd; 
 • salaris conform de CAO GGZ en beleid van GGz Centraal (AMS regeling);
 • crisisdiensttoelage, ORT en een 13e maand;
 • een persoonlijk studiebudget;
 • ruimte om jouw persoonlijke inbreng aan de directe patiëntenzorg toe te voegen;
 • een goed inwerkprogramma en (indien gewenst) supervisie binnen jouw leer/werkproces door een ervaren collega psychiater en volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en scholing;
 • werken op een goed bereikbare locatie (Amsterdam/Utrecht 30 min.).
Uitklappen

Wat neem je mee?

Je bent sterk in samenwerken en je hebt affiniteit met deze doelgroep. Je hebt zin om deze voortrekkersrol op je te nemen en deinst niet terug voor verantwoordelijkheden en het nemen van beslissingen. Verder heb/ben je:
 • een afgeronde opleiding tot psychiater, BIG-geregistreerd en ingeschreven in register psychiatrie van medisch specialisten registratie commissie;
 • innovatieve geest en goede organisatietalenten voor beleidsmatige aspecten, zoals mede ontwikkelen van nieuwe concepten in samenwerking met ketenpartners;
 • een professional die in staat is de integratie van het behandelproces adequaat te initiëren en te begeleiden.
Uitklappen

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Versterk ons

Heb je vragen of wil je uit eerste hand meer te weten komen over deze functie? App of bel dan met Bert Tijssen (hoofd bedrijfsvoering) via +31 640848816 of Elisa Comber (hoofd behandelzaken) via +31 612318980. Ze nemen graag de tijd voor je!

Jouw digitale sollicitatie ontvangen wij graag.

Na het attenderen van onze eigen medewerkers op de vacature, hanteren wij een sluitingsdatum van 8 weken. Als dé geschikte kandidaat zich eerder aandient, dan sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.
Sluitingsdatum: 02-03-2020
Doorsturen