Doorsturen
 
Doorsturen
 

Psychotherapeut Traumacentrum Ermelo (28-32 uur)

In individuele- en groepssessies goed kunnen luisteren en interpreteren om onze cliënten met vroegkinderlijke trauma's de juiste hulp te bieden. Vanwege de pensionering van onze collega zijn wij op zoek naar een behandelaar!Op de afdeling Transit bieden wij transmurale behandeling voor volwassenen die lijden aan ...

 • Regio: Ermelo
 • Vakgebied: Gedragswetenschappen
 • Opleidingsniveau: WO
 • Aantal uren per week: 28 - 32 uur

Wat ga je doen?

In individuele- en groepssessies goed kunnen luisteren en interpreteren om onze cliënten met vroegkinderlijke trauma's de juiste hulp te bieden. Vanwege de pensionering van onze collega zijn wij op zoek naar een behandelaar!

Op de afdeling Transit bieden wij transmurale behandeling voor volwassenen die lijden aan de gevolgen van vroegkinderlijke traumatisering. Deze gevolgen beïnvloeden in veel gevallen de levensloop van de cliënt; het speelt door op alle niveaus van het functioneren. Zo kunnen ze last hebben van te veel of te weinig emoties, medisch onverklaarbare lichamelijke klachten en aandacht- en geheugenproblemen. Als psychotherapeut doe je je best om samen met jouw team het persoonlijke of sociale functioneren van cliënten te verbeteren. Met het uiteindelijke doel om de trauma's terug te dringen en de cliënten te ondersteunen bij maatschappelijk herstel. 

Dit doe je samen met een multidisciplinair team in verschillende behandelvormen. Transit biedt zowel ambulante behandelingen als intensieve behandelingen. Binnen deze behandelvormen doe je de intakes en diagnostiek. Je bent behandelaar van een aantal cliënten, dit betekent dat je de zorg coördineert en het contact met de cliënten gedurende de intensieve behandeling continueert.

Wat heb je nodig?

Je bent deskundig in het stellen van diagnoses en het toepassen van diverse behandelvormen. Daarnaast ben je communicatief sterk en heb je inlevingsvermogen om op de juiste manier contact te maken met de cliënten. Verder heb/ben je:
 • een BIG-geregistreerde psychotherapeut;
 • bereid om je verder te ontwikkelen op gebied van behandeling van trauma-gerelateerde stoornissen;
 • ervaring met milieu- en groepstherapie, het behandelen van hechtingsstoornissen en complexe trauma-gerelateerde stoornissen en psychodiagnostiek.

Wat mag je verwachten?

Je komt te werken in een fijn team waarin samenwerken en vooruitdenken voorop staat. Er is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling door transdiagnostisch te werken binnen het Centrum voor psychotherapie. Verder mag je verwachten:
 • een contract voor 28-32 uur per week voor onbepaalde tijd;
 • een salaris conform de CAO GGZ, functiegroep 70 (minimaal € 4.084,- en maximaal € 6.373,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek);
 • een actief scholingsbeleid, waaronder een persoonlijk studiebudget, voor de herregistratie conform art.14 wet BIG, ter hoogte van € 1.800,- per jaar (naar rato dienstverband);
 • uitstekende, flexibele arbeidsvoorwaarden, je kunt deze vinden op werkenbijggzcentraal.nl;
 • de VOG-verklaring en herregistratie BIG worden door ons vergoed.

Waar ga je werken?

Top Referent Trauma Centrum (TRTC) Transit is een transmuraal traumacentrum dat participeert in het landelijk samenwerkingsverband TRTC’s Nederland. Het TRTC behandelt cliënten met vroege hechtingsstoornissen als gevolg van vroegkinderlijk chronische traumatisering. De specialistische behandeling is gefaseerd en transmuraal opgezet en wordt multidisciplinair fase- en stoornisspecifiek uitgevoerd in een klinische, deeltijd en ambulante setting.

Transit maakt deel uit van het Centrum voor (dag)klinische Psychotherapie van GGz Centraal. Dit is een hoogspecialistisch derdelijns centrum voor de curatieve behandeling van ernstige en comorbide problematiek. Onze doelgroep bestaat uit patiënten die lijden aan de gevolgen van vroegkinderlijke traumatisering (afdeling Transit), complexe angst- en dwangstoornissen (afdeling Marina de Wolfcentrum) en complexe persoonlijkheidsstoornissen (afdelingen Zwaluw en Enk). De verschillende afdelingen werken nauw samen en voeren waar nodig behandelingen duaal of aansluitend uit. Binnen ons behandelcentrum verrichten we (innovatieve) derdelijns behandelingen en second opinions en bieden we consultatie. Verder voeren we wetenschappelijk onderzoek uit gericht op het optimaliseren van de behandeling en leiden we professionals op. Het netwerk van de patiënt wordt standaard betrokken bij de behandeling. Naast klachtenreductie en verbetering van het (psychosociaal) functioneren is behandeling ook expliciet gericht op resocialiseren en integreren en het leren omgaan met restklachten. Waar mogelijk en/of nodig bieden wij consultatie aan de tweede lijn. Op de afdeling Transit werken gekwalificeerde medewerkers in een dynamische, complexe omgeving. Het team bestaat uit psychiater, klinisch psychologen, gz-psychologen, vaktherapeuten, systeemtherapeut en verpleegkundigen/ sociotherapeuten.

GGz Centraal, specialist in ggz, in het midden van het land.
 
Wil je meer weten? Kijk op de website van GGz Centraal.

Solliciteren

Heb je vragen of wil je uit eerste hand meer te weten komen over deze functie? App of bel dan met Geke Appelman (teamleider) +31 613939751. Zij neemt graag de tijd voor je!

Jouw digitale sollicitatie ontvangen wij graag.

Na het attenderen van onze eigen medewerkers op de vacature, hanteren wij een sluitingsdatum van 8 weken. Als dé geschikte kandidaat zich eerder aandient, dan sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.

Reageren kan tot 02-01-2020.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen