Doorsturen
 
Doorsturen
 

Verpleegkundige klinische open afdeling Volwassenen Lelystad (28-36 uur)

Patiënten ondersteunen om terugkeer naar de eigen woonsituatie mogelijk te maken? Lees dan snel verder!  Als verpleegkundige werk je op een klinische open opname afdeling voor volwassenen (18-60 jaar) met een psychiatrische ziekte, bij wie tijdelijke opname op een open afdeling noodzakelijk is. Op de open kliniek ...

 • Regio: Lelystad
 • Vakgebied: Verpleegkunde
 • Opleidingsniveau:
 • Aantal uren per week: 28 - 36 uur

Wat ga je doen?

Patiënten ondersteunen om terugkeer naar de eigen woonsituatie mogelijk te maken? Lees dan snel verder! 

Als verpleegkundige werk je op een klinische open opname afdeling voor volwassenen (18-60 jaar) met een psychiatrische ziekte, bij wie tijdelijke opname op een open afdeling noodzakelijk is. Op de open kliniek in Lelystad, Meerzicht volwassenen, kunnen 19 patiënten opgenomen worden.

De afdeling is gericht op crisisinterventie, stabilisatie en herstel. Een opname kan ook plaatsvinden voor observatie, diagnostiek of klachteninventarisatie. Het verblijf op de afdeling is er op gericht patiënten te ondersteunen om terugkeer naar de eigen woonsituatie mogelijk te maken en/of om te begeleiden naar vervolgzorg.
 
Je werkt toe naar ontslag van de patiënt door intensief samen te werken met de ambulant behandelaar van het gebiedsteam. Ook de directe omgeving en de naasten spelen een zeer belangrijke rol. Zij kunnen een belangrijke schakel vormen en waardevol zijn voor het herstel. In contact met patiënten streef je naar het vergroten van de eigen regie. Als persoonlijk begeleider coördineer je de zorg van de aan jou toegewezen patiënten.

Het team bestaat uit verpleegkundigen, begeleiders, een psychiater, twee artsen en een maatschappelijk werker. Een gemêleerde groep, van verschillende leeftijden en ervaringen. Inbreng van eigen deskundigheid vinden wij belangrijk. In teamverband draag je de verantwoordelijkheid voor deze kleinschalig afdeling.

Wat heb je nodig?

 • een opleiding HBO-V of verpleegkundige MBO niveau 4 (met BIG registratie);
 • ervaring vinden we fijn, maar ook wanneer je net klaar bent horen we graag van je;
 • kennis van herstel ondersteunend werken (HOZ);
 • je werkt als vanzelfsprekend in een wisselend dienstenpatroon van dag/avond/nacht en weekend diensten; 
 • een je bent er voor jouw collega’s en staat open voor feedback; 
 • overtuigingskracht en gevoel voor humor.

Wat mag je verwachten?

Een dynamische werkomgeving, waar je intensief samenwerkt met meerdere partijen en waar collega's er voor elkaar zijn.
En verder:

 • een persoonlijk inwerkprogramma;
 • afhankelijk van jouw voorkeur, bieden wij je een contract voor 28 tot 36 uur per week voor onbepaalde tijd;
 • betrokkenheid bij het vormen van je eigen rooster door middel van een digitale planning;
 • het salaris is minimaal € 1.898,- en maximaal € 3.229,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek (conform de  CAO GGZ, functiegroep 45);  
 • een actief scholingsbeleid, waaronder een persoonlijk studiebudget, voor de herregistratie conform art.3 wet BIG, ter hoogte van € 500,- per jaar (werk je minder dan 24 uur dan geldt, naar rato dienstverband);
 • diverse trainingen en E-learning via de afdeling Training & Ontwikkeling;
 • aantrekkelijk  arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering, een levensfasebudget naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren en goede collectieve ziektekostenverzekeringen. 

De VOG verklaring en herregistratie BIG worden door ons vergoed

Waar ga je werken?

Een organisatie met een actief scholingsbeleid die oog heeft voor jouw talent en je stimuleert je kwaliteiten te ontwikkelen, dat is GGz Centraal. Je krijgt daarbij alle ruimte om zowel binnen als buiten de organisatie met anderen samen te werken. Dichtbij en deskundig. Dat typeert onze organisatie.

In Flevoland hebben wij de ambulante behandeling voor volwassenen georganiseerd in gebiedsteams. Naast de gebiedsteams hebben wij een regio breed opererende 24-uurs crisisdienst en een IHT-team. Indien opname noodzakelijk is kan dit in de open kliniek in Lelystad of de gesloten kliniek in Almere. 

We leveren outreachend en poliklinische zorg en behandeling. In contact met patiënten wordt gestreefd naar het vergroten van de eigen regie van cliënten vaak in samenspraak met het systeem en eventuele andere zorgaanbieders (interne collega’s en of netwerkpartners). We werken vanuit de “herstelondersteunende zorg”-gedachte.
 
Wil je meer weten? Kijk op de website van GGz Centraal.

Solliciteren

Heb je vragen of wil je uit eerste hand meer te weten komen over deze functie? Mail dan naar Sanne van Keulen (teamleider) mail s.vankeulen@ggzcentraal.nl. Zij neemt graag de tijd voor je!

Jouw digitale sollicitatie ontvangen wij graag.

Na het attenderen van onze eigen medewerkers op de vacature, hanteren wij een sluitingstermijn van 8 weken. Als dé geschikte kandidaat zich eerder aandient, dan sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl

Reageren kan tot 30-12-2019.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen