Psychiater Acute Psychiatrie Hilversum (24-36 uur)

Regio: Hilversum
Psychiaters en artsen
Opleidingsniveau: WO
Aantal uren per week: 36
Doorsturen
 
Doorsturen
 

Zo werk jij

Heb jij als psychiater altijd al in een bevlogen en breed samengesteld team willen werken, dat specialistische zorg levert aan volwassenen met complexe psychiatrische problematiek.
Voor ons team 24 uurs acute psychiatrie in Hilversum zoeken wij een nieuwe collega psychiater!

Het betreft de functie van psychiater voor het programma 24 uurs acute psychiatrie van de regio Gooi- en Vechtstreek. Dit bestaat uit een HIC, een open afdeling acute zorg van 11 bedden en een IHT-crisisdienst team. Hier wordt geprobeerd om samenwerking in de acute keten, met op-en afschaling van zorg, middels korte lijnen en intensieve samenwerking vorm te geven. Dat betekent nauw contact tussen de psychiaters onderling (je werkt met 3 collega’s dus 4 psychiaters in totaal) en met de teamleiders. Gedeelde visie op de behandeling binnen de acute psychiatrie, zorgontwikkeling en innovatie zijn hierin de leidraad en worden door de organisatie van harte ondersteund. Waarneming van elkaars taken en vaste bezetting van de crisisdienst binnen kantoortijd versterken de samenwerking en de gedeelde visie.
 
Als psychiater werk je samen met twee multidisciplinaire teams. Binnen de open afdeling met een vaste arts-assistent, klinisch verpleegkundigen en teamleider. Binnen IHT-crisisdienst met een ambulant acuut team bestaande uit een arts-assistent, teamleider, ambulant verpleegkundigen en crisisinterventoren (SPV’s). Je geeft vorm aan behandelingen, onderhoudt nauw contact met verwijzers, naasten en de behandelorganisatie. Voor de IHT-crisisdienst doe je triage en crisisbeoordelingen en ben je betrokken bij de ambulante psychiatrische behandeling. Je komt in overleg met de patiënt en diens naasten tot een inventarisatie van de problematiek en je ziet toe op het opstellen van een behandelplan, de risicotaxatie en een crisisplan. Je bent regiebehandelaar en neemt deel aan de behandel- en beleidsbesprekingen.
 
Voor de acute zorgketen zijn we bezig met het implementeren van de Generieke Module Acute GGZ waarbij we de hoofdthema’s in 2019 vormgegeven willen hebben. Verder is er sinds 4 jaar, naast de crisisdienstfunctie, ook een Intensive Home Treatment (IHT) functie waarmee door intensieve contacten en behandeling thuis opname vervangend en opname verkortend gewerkt kan worden. Het is een vooroplopend team wat participeert in het landelijk IHT-platform en op landelijke IHT-congressen en waar nieuwe ontwikkelingen zoals de triagewijzer als eerste getest worden. Hierdoor wordt in toenemende mate acuut behandeld in de thuissituatie in het kader van ambulantisering in de GGZ. Wij zijn trots op deze zorg die ook buiten kantoortijd geleverd wordt en vragen je als nieuwe collega om mee te denken in de verdere ontwikkeling van dit model.
 
De werkzaamheden voor de acute psychiatrie worden gecombineerd met psychiater-taken voor de regio: het doen van intakes ten behoeve van de behandelprogramma’s, de beoordelingen in het kader van de wet BOPZ, het onderhouden van contacten met behandelaren en ketenpartners als politie, gemeenten en maatschappelijke opvang en collegiale waarneming. Het is onze overtuiging dat deze gecombineerde werkzaamheden bijdragen aan een goede inbedding in onze organisatie en aan de mogelijkheid voor verdere persoonlijke ontwikkeling.
 
Wij zoeken een enthousiaste, gedreven collega, liefst met enige ervaring in de (acute) psychiatrie. Een ondernemende en vernieuwende instelling past bij ons bedrijf en deze regio en hiervoor wordt actief gelegenheid gegeven.
 
Het doen van bereikbaarheidsdiensten in een dienstenpool met 15 collegae maakt deel uit van de werkzaamheden.
Uitklappen

Met elkaar

De Rembrandthof in Hilversum biedt kortdurende behandeling aan personen van 18-65 jaar. Het aanbod bestaat uit: ambulante zorg, deeltijdbehandeling en klinische opname. Deze zorg wordt geboden binnen de specialistische behandelprogramma’s Onderzoek en Advies (O&A); 24 uurs/acute psychiatrie, Psychotische- en Bipolaire stoornissen, Persoonlijkheids- en Stemmingsstoornissen, Jong volwassenen en Eetstoornissen.
In het pand is tevens gevestigd de Riebeeckhof, centrum voor Ouderenpsychiatrie.
De regio Gooi- en Vechtstreek van GGz Centraal kent verder de lokaties de Mauritzhof, centrum voor Sociale Psychiatrie volwassenen in Bussum en Juliana -Oord, centrum voor Verslaving en Psychiatrie in Laren en telt 3 FACT-teams.
Uitklappen

Wij zorgen voor jou

 • wij nodigen je uit om in een geweldig team te komen werken;
 • er is veel ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling;
 • een contract voor 24 tot 36 uur per week voor onbepaalde tijd;
 • het salaris is conform de CAO GGZ en de AMS regeling van GGZ Centraal;
 • het doen van een referentiecheck en het aanvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) zijn onderdeel van onze selectieprocedure;
 • wij kennen een actief scholingsbeleid en bieden uitstekende, flexibele arbeidsvoorwaarden. Je kunt deze vinden op onze werkenbijggzcentraal.nl.
Uitklappen

Wat neem je mee?

 • je hebt de opleiding tot psychiater afgerond of je bevindt je in een afrondende fase;
 • affiniteit met acute ambulante behandeling;
 • naast affiniteit met de doelgroep is flexibiliteit en collegialiteit een vereiste;
 • flexibele instelling en enthousiasme om te werken in een vernieuwende behandelorganisatie;
 • collegiale houding, goede communicatieve vaardigheden en sterk in de samenwerking.
Uitklappen

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Versterk ons

Heb je vragen of wil je uit eerste hand meer te weten komen over deze functie? App of bel dan met Elisa Combe (Psychiater) op +316 12318980. Zij neemt graag de tijd voor je!  Een oriënterend gesprek behoort uiteraard tot de mogelijkheden.

Jouw digitale sollicitatie ontvangen wij graag.

Na het attenderen van onze eigen medewerkers op de vacature, hanteren wij een sluitingstermijn van 12 weken. Als dé geschikte kandidaat zich eerder aandient, dan sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.
Sluitingsdatum: 13-03-2020
Doorsturen