Doorsturen
 
Doorsturen
 

Directeur Behandelzaken GGz Centraal Eemland (36 uur)

Is de tijd rijp voor een volgende fase in je loopbaan als psychiater of klinisch psycholoog? Wij bieden een mooie stap voor iemand die van doorontwikkelen en samenwerken houdt, zowel op uitvoerend als strategisch niveau. Kort geleden heeft onze voormalig directeur behandelzaken Anne-Marie Schram na een mooi afscheid ...

 • Regio: Amersfoort
 • Vakgebied: Staf en managementPsychiaters en artsen
 • Opleidingsniveau: WO
 • Aantal uren per week: 36 uur

Wat ga je doen?

Is de tijd rijp voor een volgende fase in je loopbaan als psychiater of klinisch psycholoog? Wij bieden een mooie stap voor iemand die van doorontwikkelen en samenwerken houdt, zowel op uitvoerend als strategisch niveau. Kort geleden heeft onze voormalig directeur behandelzaken Anne-Marie Schram na een mooi afscheid de overstap gemaakt naar Raad van Bestuur bij een collega instelling in het zuiden van het land. Wij zijn dan ook op zoek naar een ambitieuze psychiater of klinisch psycholoog die Anne-Marie gaat opvolgen. 

Samen met collega directeur bedrijfsvoering Dienke Hedemann neem je het voortouw om te bouwen aan de ggz van nu én van morgen binnen ‘jouw’ regio. Samen met ruim 450 collega’s werken jullie vanuit de positieve gezondheidsdefinitie van Machteld Huber aan de behandeling en het herstel van onze cliënten. Daarbij ben je één van de vijf directeuren behandelzaken van GGz Centraal, waarbij je als lid van het managementteam een belangrijke verantwoordelijkheid draagt in de beleidsvorming van onze hele organisatie.

Met je duo partner ben je integraal verantwoordelijk voor de ontwikkeling en de realisatie van de doelstellingen binnen de regio Eemland. Het scheppen en onderhouden van een positief en constructief werkklimaat, waarin verbinden centraal staat, is hierin een belangrijke voor- en meerwaarde. Binnen jouw eigen regio ben je eindverantwoordelijk voor het zorginhoudelijke beleid. Het is aan jou om de zorg te laten floreren binnen de in Eemland ontwikkelde transmurale herstelgerichte keten. Uiteraard doe je dit niet alleen, maar samen met andere gedreven en deskundige professionals.

Als invloedrijke ggz instelling centraal in het land is het onze missie om actief en flexibel in te spelen op de voortdurend veranderende ontwikkelingen in de buitenwereld. Dit geeft ons de mogelijkheid om laagdrempelig bereikbaar te zijn als specialistische organisatie en specialistische kennis en interventies flexibel beschikbaar te stellen aan onze patiënten. Zo kunnen wij de focus leggen op herstelgericht werken en ons goed verhouden tot de behandelvraag en tot regionale partners in de werkgebieden, zoals huisartsen, ziekenhuizen en gemeenten (sociaal domein).
 
Naast je directie taken besteed je zo’n 16 uur in de week aan patiëntenzorg binnen een van de multidisciplinaire behandelteams. Deze combinatie biedt je enerzijds de mogelijkheid om je contacten met patiënten te versterken en anderzijds weet te hebben van de werkrealiteit van alledag.
Wist je dat?
 • GGz Centraal één van de grootste A-opleiders van Nederland is? Ook de P-opleiding floreert onder supervisie van klinisch psycholoog Christel Hessels en er worden jaarlijks zo’n 70 collega’s opgeleid tot verpleegkundige of verpleegkundig specialist.
 • de regio Eemland het volledige spectrum van specialistische ggz biedt?
 • op Zon & Schild een grootse herontwikkeling in aantocht is? De financiering is rond en de plannen zijn in een vergevorderd stadium. Een uitdagend project waarin jouw visie op zorg mede bepalend is voor de toekomst van de ggz.

Wat heb je nodig?

Je bent een BIG-geregistreerde psychiater of klinisch psycholoog met stevige management ervaring. De geïntegreerde ggz is voor jou bekend terrein. Ook heb/ben je:
 • een leiderschapsstijl die zich kenmerkt door daadkracht, betrouwbaarheid en overtuigingskracht. Als directeur ben je bewust van jouw bepalende rol in het neerzetten van een werkklimaat waarin deskundigheid, verbinding en eigenaarschap centraal staat.
 • buitengewoon talent voor stakeholder engagement: verbinding zoeken én onderhouden met gemeenten (gemeentelijk beleid), patiëntbelangen behartigen en samenwerken met ketenpartners. In de loop van je carrière heb je een succesvol netwerk opgebouwd.
 • een gesprekspartner met goede communicatieve en sociale vaardigheden. Door de inzet van eigenheid, tact en inventiviteit weet je draagvlak te creëren en kun je naadloos jouw communicatiestijl en boodschap aanpassen op de persoon en situatie.  
 • een resultaatgerichte manier van werken. Zowel op korte als lange termijn weet je risico’s in te schatten, knopen door te hakken en met een innovatieve blik te bouwen aan ‘jouw’ regio.
 • bekend met verschillende therapievormen en actief als behandelaar in de psychiatrie.

Wat mag je verwachten?

Als omvangrijke instelling met verschillende werklocaties bieden we vele mogelijkheden. We kunnen hierdoor o.a. inspelen op ontwikkelwensen, functie inhoud en woon-werk reisafstand van onze huidige en potentiele collega’s. Wij bieden veel diversiteit; geografisch (stedelijk gebied, platteland, poldergebied), qua populatie, behandelprogramma en subcultuur. Op professioneel én persoonlijk vlak: we zien wie je bent en wat je kan.

In de basis kun je in ieder geval rekenen op:
 • een salaris op basis van de AMS regeling voor medisch specialisten werkzaam binnen de ggz inclusief managementtoeslag óf een inschaling op basis van FWG 80. Dit is afhankelijk van je achtergrond als psychiater of klinisch psycholoog.
 • een contract voor 36 uur per week voor onbepaalde tijd. We werken vanuit vertrouwen, dus je krijgt bij ons meteen een vast contract.
 • een eindejaarsuitkering, voor een fijne extra aan het einde van het jaar.
 • 25 vakantiedagen op basis van 36 uur. Zo willen we bijdragen aan een goede werk-/privébalans.
 • een goede pensioenregeling. Prettig voor later.
 • een flexibel arbeidsvoorwaardenpakket. Jij bepaalt hoe je dit inzet. 
Het doen van een referentiecheck en het aanvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) zijn onderdeel van onze selectieprocedure.

Waar ga je werken?

Wij zijn GGz Centraal, specialist in geestelijke gezondheidszorg, verdeeld over vijf resultaatverantwoordelijke zorgeenheden. Onze bijna 3.000 medewerkers stimuleren wij om hun kwaliteiten te ontwikkelen en optimaal in te zetten voor de beste zorg van onze patiënten. Daarnaast werken we intensief samen met andere zorginstellingen, welzijnsorganisaties en gemeenten. Onderwerpen als samenwerking & kennisdeling, innovatie, accent op veerkracht & herstel, goed werkgeverschap en financieel krachtige bedrijfsvoering bepalen onze dagelijkse praktijk.

Onze locaties vind je in het midden van het land. Ons werkgebied strekt zich uit over Eemland, Flevoland, Gooi & Vechtstreek en Veluwe & Veluwe Vallei. Voor de regionale activiteiten is jouw thuisbasis Eemland, waarbij Amersfoort de hoofdvestiging is. Daarnaast ben je voor GGz Centraal brede activiteiten regelmatig in de andere regio's te vinden.

Solliciteren

Wij komen graag met jou in contact. Om elkaar te leren kennen en te kijken of jouw ideeën en overtuigingen misschien wel matchen met die van ons. 

Wil je meer inhoudelijke informatie over de vacature? Neem dan contact op met Arjan Theil, Raad van Bestuur of met Albert van Esterik, Raad van Bestuur via het secretariaat 033-4609 701. Jouw mogelijke duopartner Dienke Hedemann, Directeur Bedrijfsvoering, kun je uiteraard ook benaderen voor vragen via 033- 4609767. Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Recruitment via 0341-566 607/891 of recruitment@ggzcentraal.nl.

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.

Reageren kan tot 09-12-2019.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen