Doorsturen
 
Doorsturen
 

Verpleegkundige Opname kliniek Ouderenpsychiatrie Lelystad.(24-36 uur)

"Samen werken aan herstel". Als verpleegkundige binnen deze specialistische ouderen-kliniek werk je nooit alleen. Je werkt altijd samen met de patiënt, zijn/haar familie en jouw collega’s. Jouw deskundigheid samen met de verhalen en levenservaring van deze boeiende doelgroep geven jou waardevolle input om samen te ...

 • Regio: Lelystad
 • Vakgebied: Verpleegkunde
 • Opleidingsniveau: MBOHBO
 • Aantal uren per week: 24 - 36 uur

Wat ga je doen?

"Samen werken aan herstel". Als verpleegkundige binnen deze specialistische ouderen-kliniek werk je nooit alleen. Je werkt altijd samen met de patiënt, zijn/haar familie en jouw collega’s. Jouw deskundigheid samen met de verhalen en levenservaring van deze boeiende doelgroep geven jou waardevolle input om samen te kunnen werken aan herstel.

Jij komt te werken in een gemengd team van 23 collega’s met verschillende ervaringen, leeftijden, opleidingen en achtergrond. Dat maakt ons team interessant. Wat ons verbindt is de belangstelling voor de combinatie van somatiek en psychiatrie. Op de gesloten afdeling zijn 12 patiënten en op de open afdeling 8 patiënten, deze patiënten zijn bekend met gerontopsychiatrische stoornissen, psycho-organische stoornissen en cognitieve stoornissen.

In jouw werk als verpleegkundige ondersteun je patiënten bij het behouden van zoveel mogelijk regie over het dagelijks leven en ben je een hulp voor patiënten, bijvoorbeeld ten aanzien van dag structurering, persoonlijke verzorging en zelf redzaamheid. Je biedt de patiënt handvatten om meer zelf regie te ontwikkelen. Je coördineert als persoonlijk begeleider de zorg voor de aan jou toegewezen patiënten. Je stemt af met de behandelaar over de aard van de problematiek, behandelaanpak, fase van herstel, bijzonderheden en verwachting ten aanzien van behandeldoelstellingen. Je ondersteunt het sociaal netwerk en adviseert waar nodig bij het aangaan van contacten met externe instanties. Je begeleidt leerlingen en stagiaires in hun ontwikkeling als nieuwe beroepskracht.

In de gezamenlijke zorg voor onze patiënten maken wij veel bespreekbaar met elkaar en dragen wij samen  met andere disciplines de afdeling.
De nieuwe koers: ”van ziekte, zorg en afhankelijkheid, naar gezondheid, preventie en eigen kracht”, geven wij vorm door Herstel Ondersteunende Zorg te bieden. Samen Beslissen (Shared Decision Making), speelt hierbij een grote rol. Belangrijk voor ons is de inbreng van de familie en van ervaringsdeskundigen bij herstel ondersteunende activiteiten. Trainingen, bijv. op het gebied van motiverende gespreksvoering of familie participatie, geven ons handvatten om ons hier in te ontwikkelen.

Wat heb je nodig?

Je hebt een warm hart voor mensen met veel levenservaring en hun verhalen. Je kunt op een natuurlijke wijze omgaan met weerstand van patiënten en je beweegt je soepel in een gemengd team.
Verder heb je nodig:
 • een afgeronde opleiding verpleegkundige MBO niveau 4 of HBO-V, met BIG registratie of diploma SPH;
 • kennis van de voornaamste ontwikkelingen op het gebied van psychiatrie en herstel ondersteunend werken (HOZ);
 • tijdens jouw werk vorm kunnen geven aan de visie van het werken met deze boeiende doelgroep, zoals "samen werken aan herstel" en "shared decision making".

Wat mag je verwachten?

 • werken met collega's die er voor elkaar zijn;
 • een persoonlijk inwerkprogramma;
 • afhankelijk van jouw voorkeur, bieden wij je een contract voor 24 tot 36 uur per week voor onbepaalde tijd;
 • betrokkenheid bij het vormen van je eigen rooster door middel van een digitale planning;
 • het salaris is minimaal € 1.898,- en maximaal € 3.229,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek (conform de CAO GGZ, functiegroep 45);  
 • een actief scholingsbeleid, waaronder een persoonlijk studiebudget, voor de herregistratie conform art.3 wet BIG, ter hoogte van € 500,- per jaar (werk je minder dan 24 uur dan geldt naar rato dienstverband);
 • diverse trainingen en E-learning via “Mijn leerplein” van de afdeling Training & Ontwikkeling;
 • doorgroei mogelijkheden via de opleiding HBO-V of SPV of uiteindelijk verpleegkundig specialist;
 • aantrekkelijk arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering, een levensfasebudget naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren en goede collectieve ziektekostenverzekeringen;
 • de VOG verklaring en herregistratie BIG worden door ons vergoed.

Waar ga je werken?

In Flevoland hebben wij grote vestigingen in Almere en Lelystad en kleine vestigingen in de Noord Oost Polder. Indien opname noodzakelijk is, kan dat in één van onze open of gesloten klinieken. De gesloten kliniek is gehuisvest in Almere en de open klinieken in Lelystad. Meerzicht in Lelystad heeft een breed behandelaanbod voor volwassenen en ouderen. Samen met andere organisaties creëren wij een evenwicht tussen zorg aan huis en zorg in de kliniek, doordat wij naast klinische opname ook ambulante behandeling, psychiatrische intensieve thuiszorg en dagbehandeling aanbieden. De ambulante behandeling is georganiseerd in 7 gebiedsteams: 4 in Almere, 3 in Lelystad en 1 in de Noordoostpolder. Naast de gebiedsteams hebben wij een regio breed opererende 24-uurs crisisdienst en een IHT-team.

We leveren outreachende en poliklinische zorg en behandeling. In contact met patiënten wordt gestreefd naar het vergroten van de eigen regie van cliënten vaak in samenspraak met het systeem van de cliënt en eventuele andere zorgaanbieders (interne collega’s en of netwerkpartners). We werken vanuit de “herstelondersteunende zorg”-gedachte.
 
Wil je meer weten? Kijk op de website van GGz Centraal.

Solliciteren

Heb je vragen of wil je uit eerste hand meer te weten komen over deze functie? App of bel dan met Rienk Brandsma (teamleider), via 06-23093745 of mail naar r.brandsma@ggzcentraal.nl of met Monique Winkelman via , 06-83214096 of m.blokhuis1@ggzcentraal.nl. Zij nemen graag de tijd voor je!

Jouw digitale sollicitatie ontvangen wij graag.

Na het attenderen van onze eigen medewerkers op de vacature, hanteren wij een sluitingsdatum van 8 weken. Als dé geschikte kandidaat zich eerder aandient, dan sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.

Referentiecheck en de VOG zijn onderdeel van onze selectieprocedure. Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.

Reageren kan tot 28-11-2019.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen