Doorsturen
 
Doorsturen
 

Begeleider Angst- en Dwangstoornissen Ermelo (24-32 uur)

Werk jij het liefst in een zich sterk ontwikkelende werkomgeving waar ruimte is voor persoonlijke inbreng? Lees dan snel verder! Als begeleider/ gedragstherapeutisch werker krijg je een gevarieerde functie. Het doel is de patiënt begeleiden in het zodanig leren hanteren van de angsten, dat de patiënt zich er niet ...

 • Regio: Ermelo
 • Vakgebied: Begeleiding/agogie
 • Opleidingsniveau: HBO
 • Aantal uren per week: 24 - 32 uur

Wat ga je doen?

Werk jij het liefst in een zich sterk ontwikkelende werkomgeving waar ruimte is voor persoonlijke inbreng? Lees dan snel verder! 

Als begeleider/ gedragstherapeutisch werker krijg je een gevarieerde functie. Het doel is de patiënt begeleiden in het zodanig leren hanteren van de angsten, dat de patiënt zich er niet meer zo door laat belemmeren in het dagelijks leven en weer op eigen kracht durft te vertrouwen. Om dit te realiseren begeleid je diverse werkgroepen bij specifieke gedragstherapeutische modules, zoals een smetvrees- en paniekmodule. Ook begeleid je individuele exposure binnen het centrum en op locatie b.v. bij de patiënt thuis. Je begeleidt het proces van meerdere patiënten en geeft sturing aan het therapeutisch leefmilieu. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen door je te verdiepen en verder te specialiseren in het vakgebied. 

Je bent onderdeel van een specialistisch opgeleid multidisciplinair team. Dit team bestaat uit enthousiaste professionals die intensief samenwerken en veel waarde hechten aan een goede werksfeer en aan het delen van kennis en ervaring. Samen met 7 begeleiders, psychologen, psychotherapeuten, psychiater en vaktherapeuten en daarnaast een aantal collega's die worden opgeleid in één van die vakgebieden, vormen jullie het behandelteam. 

Wat heb je nodig?

 • een afgeronde HBO opleiding als SPH of verpleegkundige niveau 5 (cono/ Big geregistreerd);
 • een afgeronde post-hbo opleiding tot Cognitief Gedragstherapeutisch Werker (CGW) of de bereidheid deze te gaan volgen; 
 • ervaring met hanteren van groepsdynamische processen in de psychiatrie;
 • naast een patiënt kunnen en willen staan, om hem/haar te begeleiden in een veranderingsproces; dat vraagt naast eerlijkheid en respect b.v. ook flexibiliteit en creativiteit in de benadering;
 • systemisch kunnen denken; als de patiënt gedurende de behandeling zijn/haar angst beter gaat leren hanteren is het vaak nog een moeilijke weg om het geleerde in de thuisomgeving te integreren en vraagt dat vakbekwame begeleiding;
 • reflectie op eigen handelen.

Wat mag je verwachten?

 • een contract voor 24-32 uur per week voor onbepaalde tijd; 
 • salaris is conform de CAO GGZ, functiegroep 45 (minimaal € 1.843,- en maximaal € 3.135,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek);
 • actief scholingsbeleid en uitstekende, flexibele arbeidsvoorwaarden, je kunt deze vinden op werkenbijggzcentraal.nl;
 • de VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is verplicht, wij vragen de verklaring voor je aan vergoeden de kosten. 

Waar ga je werken?

Marina de Wolf is onderdeel van het Centrum voor Psychotherapie (CVP)

Het Centrum voor Psychotherapie is een recent door GGz Centraal geopend derdelijns centrum voor (dag)klinische psychotherapie, waar specialisten in angst- en dwangstoornissen, vroegkinderlijk trauma en complexe persoonlijkheidsstoornissen elkaar letterlijk vinden in een geheel nieuwe samenwerkingsvorm.

Samen behandelen we patiënten met ernstige en comorbide aandoeningen uit het hele land. Dit nieuwe derdelijns centrum voor psychotherapie daagt specialisten uit om bewust te kiezen voor een andere, nauwere samenwerkingsvorm, zodat we samen van groeiende betekenis kunnen zijn voor onze patiënten, hun omgeving en onze gemeenschap. Want door nadrukkelijker samen te werken, op één locatie, vanuit één gedeelde visie, in diverse specialismen, bouwen we hier aan de basis voor betere antwoorden op al die prangende vragen waar we samen voor staan - in passende psychotherapeutische behandeling en nazorg voor patiënten, in diagnostische vraagstukken en in baanbrekend wetenschappelijk onderzoek. Want zoals ernstige psychische aandoeningen vaak volop verweven zijn, veelvoudig in elkaar haken, moet ook onze aanpak één sterk, veelzijdig geheel vormen. 

Het Centrum voor Psychotherapie is gesitueerd in Ermelo (filevrij bereikbaar, vier minuten wandelen vanaf het station), en bestaat uit de onderdelen:
•    Transit: psychotherapeutische behandeling van patiënten die lijden aan de gevolgen van vroegkinderlijke traumatisering.
•    Marina de Wolf: cognitief gedragstherapeutische behandeling van complexe angst- en dwangstoornissen. 
•    Zwaluw & Enk: inzichtgevende groepspsychotherapeutische behandeling van complexe persoonlijkheidsstoornissen binnen een milieutherapeutische behandelsetting.
Onze (dag)klinische psychotherapeutische behandelingen zijn gericht op blijvende verandering en het weer vlot trekken waar iemand eerder vastliep in zijn of haar leven. De behandelingen zijn gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Binnen dit behandelcentrum wordt het netwerk van de patiënt standaard betrokken bij de behandeling. Naast klachtenreductie en verbetering van het persoonlijk functioneren is behandeling ook expliciet gericht op het (weer) innemen van voor diegene belangrijke maatschappelijke rollen en op het leren omgaan met restklachten. De multidisciplinaire teams bestaan uit enthousiaste professionals die veel waarde hechten aan een goede werksfeer en aan het delen van kennis en ervaring.  

Solliciteren

Heb je vragen of wil je uit eerste hand meer te weten komen over deze functie? App of bel dan met Erik Sinneker (teamleider) 06- 23589274 of met Carolien Dijkmans (CGW) 06-22794195. Zij nemen graag de tijd voor je!

Jouw digitale sollicitatie ontvangen wij graag.

Na het attenderen van onze eigen medewerkers op de vacature, hanteren wij een sluitingsdatum van 8 weken. Als dé geschikte kandidaat zich eerder aandient, dan sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.

Reageren kan tot 01-10-2019.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen