Doorsturen
 
Doorsturen
 

Sociotherapeut Autisme Expertisecentrum (24-32 uur)

Als sociotherapeut voer je behandelingen uit bij de cliënten. Samen met een team voer je de dagelijkse zorg uit, met aandacht voor iedere cliënt. Het bij elkaar brengen van diverse milieus is het uitgangspunt van jouw behandelingen, je bent in staat om systemisch te werken en te pariciperen. Daarnaast heb je ...

 • Regio: Amersfoort
 • Vakgebied: Begeleiding/agogie
 • Opleidingsniveau: HBO
 • Aantal uren per week: 24 - 32 uur

Wat ga je doen?

Als sociotherapeut voer je behandelingen uit bij de cliënten. Samen met een team voer je de dagelijkse zorg uit, met aandacht voor iedere cliënt. Het bij elkaar brengen van diverse milieus is het uitgangspunt van jouw behandelingen, je bent in staat om systemisch te werken en te pariciperen. Daarnaast heb je de taak om jouw sociotherapeutische kennis te delen en toe te passen binnen het behandelprogramma. Methodisch efficiënt werken, leefstijl en aandacht voor iedere cliënt binnen de dagelijkse zorg zijn terugkerende items. Je maakt daarbij gebruik van de Autisme Centraal Methodiek.

Momenteel wordt er in het behandelproces een kwaliteitsslag geslagen. Naast de begeleiding van de bewoners denk je mee over aanpassingen in het behandelproces en geef je verbetervoorstellen. Dit doe je binnen de kaders van de Autisme Centraal Methodiek. De onderwerpen methodisch werken, leefstijl en aandacht voor iedere cliënt zijn bij ons veel besproken. Heb jij hier goede ideeën over? Deel ze met ons!

Je komt werken binnen het multidisciplinaire team van de kliniek, onderdeel van het gespecialiseerde behandelcentrum Emerhese. Het team is enthousiast en betrokken. Dit team kent momenteel veel wisselingen, de uitdaging ligt er dan ook in om met elkaar weer een stevige basis te ontwikkelen waarop voortgebouwd kan worden. Ieder teamlid maakt deel uit van het ontwikkelplan scholing, per sociotherapeut is een opleidingsbudget beschikbaar. 

Wat heb je nodig?

 • opleiding HBO Social Work, SPH met registratie GGZ-agoog; 
 • kennis van de psychopathologie en ontwikkelingspsychologie;
 • aantoonbare ervaring in de psychiatrie met name met deze doelgroep;
 • systemisch kunnen denken en participeren in de verder ontwikkeling van bestaande systemen;
 • reflectie op eigen handelen.

Wat mag je verwachten?

 • parttime contract voor 24-32 uur per week voor onbepaalde tijd (wij zoeken meerdere collega's); 
 • werken op een goed bereikbaar locatie, zowel met bus/OV als met auto en gratis parkeren;
 • een persoonlijk inwerkprogramma;
 • salaris is conform de CAO GGZ, functiegroep 45 (minimaal € 1.898,- en maximaal € 3.229,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek);
 • diverse trainingen en E-learning via “Mijn leerplein” van de afdeling Training & Ontwikkeling;
 • actief scholingsbeleid en uitstekende, flexibele arbeidsvoorwaarden, je kunt deze vinden op werkenbijggzcentraal.nl;
 • de VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is verplicht, wij vragen de verklaring voor je aan en de kosten worden vergoed.

Waar ga je werken?

Emerhese is het gespecialiseerde behandelcentrum van GGz Centraal voor volwassenen en jongeren met een autisme spectrum stoornis (ASS). Emerhese heeft drie locaties, een op het terrein van Zon & Schild en een locatie in de stad van Amersfoort en in Almere. Er is een polikliniek voor diagnostiek en behandeling. Daarnaast heeft Emerhese een klinische afdeling op het terrein van Zon & Schild, deze bestaat uit zes woningen waar in totaal 36 cliënten wonen, een voorzieningengebouw, een werkplaats en een afdeling voor deeltijdbehandeling. Zij krijgen woonbegeleiding bij alle ADL en worden behandeld om zo zelfstandig mogelijk te kunnen leven.  

GGz Centraal, specialist in ggz, in het midden van het land.

Wil je meer weten? Kijk op de website van GGz Centraal.

Solliciteren

Heb je vragen of wil je uit eerste hand meer te weten komen over deze functie? App of bel dan met Nienke Gouman (teamleider) 06 135 118 30. Zij neemt graag de tijd voor je!

Jouw digitale sollicitatie ontvangen wij graag.

Na het attenderen van onze eigen medewerkers op de vacature, hanteren wij een sluitingsdatum van 8 weken. Als dé geschikte kandidaat zich eerder aandient, dan sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.

Reageren kan tot 02-12-2019.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen