Doorsturen
 
Doorsturen
 

Sociotherapeut Kinder- en Jeugdpsychiatrie 6-12 jaar Amersfoort (24-32 uur)

Ter uitbreiding van het team zoeken wij een sociotherapeut die gaat meedraaien in de begeleiding op de deeltijd en die zich wil ontwikkelen in het werken met systemen, zowel in de begeleiding op de groep als het vorm geven aan de transformatiegedachte. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan snel verder!Als ...

 • Regio: Amersfoort
 • Vakgebied: Begeleiding/agogie
 • Opleidingsniveau: MBOHBO
 • Aantal uren per week: 24 - 32 uur

Wat ga je doen?

Ter uitbreiding van het team zoeken wij een sociotherapeut die gaat meedraaien in de begeleiding op de deeltijd en die zich wil ontwikkelen in het werken met systemen, zowel in de begeleiding op de groep als het vorm geven aan de transformatiegedachte. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan snel verder!

Als sociotherapeut begeleid en behandel je kinderen, in de leeftijd van 6-12 jaar, met psychiatrische problematiek in een sociotherapeutisch klimaat. In de behandeling betrek je de ouders intensief door praktisch pedagogische gezinsbegeleiding op de groep en tijdens huisbezoeken. Daarnaast werk je nauw samen met de school van het kind, middels afstemming, schoolobservaties en ronde tafel gesprekken. Ook werk je nauw samen met eventuele andere instanties t.b.v. de behandeling van het kind. In de behandeling vertaal je de behandeldoelen naar haalbare leerdoelen voor het kind en zijn ouders. Door deze mulitidisciplinair samenwerken bied je een optimaal afgestemde behandeling aan het kind. Ook ben je verantwoordelijk voor doelgerichte rapportage en het schrijven van evaluatieverslagen. 

Het belangrijkste doel voor het komende jaar is het optimaal inzetten en benutten van systemisch werken op de deeltijdbehandeling in samenwerking met de ambulant psychiatrische gezinsbegeleiders. 

Wat heb je nodig?

 • een afgeronde SPH / GGZ-agoog (social work) of MWD opleiding met Big of SKJ registratie;
 • aanvullende opleiding Ambulant Psychiatrisch Gezinsbegeleider is een pré; 
 • kennis van de psychopathologie en ontwikkelingspsychologie;
 • aantoonbare ervaring in het werken in de kinder- en jeugdpsychiatrie (leeftijdscategorie 6-12 jaar);
 • systemische kennis en vaardigheden voor het op gang brengen van de ontwikkeling in een gezin; 
 • enthousiasme, humor en een proactieve houding. 

Wat mag je verwachten?

 • een contract voor 24-32 uur per week, voor bepaalde tijd van een jaar of een contract voor 24-32 uur voor bepaalde tijd van 5 maanden ter vervanging van een zwangerschapsverlof, we hebben ruimte voor 2 collega's; 
 • salaris is conform de CAO GGZ, functiegroep 45 (minimaal € 1.843,- en maximaal € 3.135,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek);
 • actief scholingsbeleid en uitstekende, flexibele arbeidsvoorwaarden, je kunt deze vinden op werkenbijggzcentraal.nl;
 • de VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is verplicht, wij vragen de verklaring voor je aan en de kosten worden vergoed. 

Waar ga je werken?

Een organisatie met een actief scholingsbeleid die oog heeft voor jouw talent en je stimuleert je kwaliteiten te ontwikkelen, dat is GGz Centraal. Je krijgt daarbij alle ruimte om zowel binnen als buiten de organisatie met anderen samen te werken. Dichtbij en deskundig. Dat typeert onze organisatie en zo behandelen wij onze cliënten. 

Fornhese is een aanbieder van specialistische geneeskundige jeugd geestelijke gezondheidszorg aan kinderen van 0 tot 18 jaar en hun naastbetrokkenen. Fornhese Amersfoort team 6-12 heeft naast een polikliniek ook twee deeltijdgroepen voor kinderen. De deeltijdbehandeling is een systemische behandeling, waarin ouders nauw betrokken worden. Kinderen komen 3 tot 4 dagdelen (middag) op de deeltijd waar ze werken aan hun individuele leerdoelen rondom emotieregulatie en sociale en cognitieve vaardigheden. Daarnaast wordt nauw samengewerkt met ouders en school om in alle milieu's de context te verstevigen en de ontwikkeling van het kind weer op gang te brengen. Fornhese zet zich actief in voor de transformatie van zorg en is in samenwerking met ketenpartners om de ambulante hulpverlening goed vorm te geven. 

Wil je meer weten? Kijk op de website van GGz Centraal.

Solliciteren

Heb je vragen of wil je uit eerste hand meer te weten komen over deze functie? App of bel dan met Evelien Buik (teamleider bedrijfsvoering) 06 54333816. Zij neemt graag de tijd voor je!

Jouw digitale sollicitatie ontvangen wij graag.

Na het attenderen van onze eigen medewerkers op de vacature, hanteren wij een sluitingsdatum van 5 weken. I.v.m. de vakantieperiode vinden de gesprekken begin september plaats. 

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.

Reageren kan tot 30-08-2019.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen