Doorsturen
 
Doorsturen
 

Ervaringsdeskundige gebiedsteam Almere West (18 uur)

Als ervaringsdeskundige werk je mee aan de verdere opbouw van het gebiedsteam Almere West. Je werkt vanuit de herstelvisie. Zo lever je een bijdrage aan de behandeling die vanuit het gebiedsteam gegeven wordt. Vanuit je ervaringsdeskundigheid lever je specifieke input en begeleid en ondersteun je de patiënten ...

 • Regio: Almere
 • Vakgebied: Ervaringsdeskundigen
 • Opleidingsniveau: MBO
 • Aantal uren per week: 18 uur

Wat ga je doen?

Als ervaringsdeskundige werk je mee aan de verdere opbouw van het gebiedsteam Almere West. Je werkt vanuit de herstelvisie. Zo lever je een bijdrage aan de behandeling die vanuit het gebiedsteam gegeven wordt. Vanuit je ervaringsdeskundigheid lever je specifieke input en begeleid en ondersteun je de patiënten individueel en in groepsverband. Ook denk je mee over het ontwikkelen van nieuwe dingen t.b.v. de doelgroep.

Als ervaringsdeskundige heb je een PR-functie voor ons team wat betreft de herstelvisie. Je geeft informatie, voorlichting en samen met anderen draag je bij aan themabijeenkomsten en trainingen. Je levert een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de herstelvisie binnen het gebiedsteam.

Het team waar je onderdeel vanuit maakt bestaat uit verpleegkundig specialist, psychologen, psychiater, verpleegkundigen, SPV, maatschappelijk werker en een arts. Als team zijn wij profesioneel en enthousiast. Inhoudelijke ontwikkeling en goede organisatie hebben wij hoog in het vaandel staan. De ontwikkelingen van het team en van het individu krijgen daarom volop aandacht. De werkomgeving kenmerkt zich door korte lijnen en intercollegiaal overleg.

Wat heb je nodig?

 • HBO opgeleid tot bij voorkeur (AD) Ervaringsdeskundige in de zorg;
 • langdurige ervaring binnen de psychiatrie en/of verslavingszorg als cliënt en deze ervaring aantoonbaar ontwikkeld tot ervaringsdeskundigheid;
 • in staat deze ervaring in te zetten bij het ondersteunen van cliënten bij herstelprocessen en medewerkers te ondersteunen bij het geven van herstelondersteunende begeleiding;
 • je bent daadkrachtig, innovatief, kritisch en relativerend, je kunt goed reflecteren;
 • goed in werken in teamverband. 

Wat mag je verwachten?

 • fulltime/parttime contract voor 18 uur per week voor bepaalde tijd. Voor de duur van 1 jaar);
 • salaris is conform de CAO GGZ, functiegroep 40 (minimaal € 1.843,- en maximaal € 2.863,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek);
 • actief scholingsbeleid;
 • uitstekende, flexibele arbeidsvoorwaarden, je kunt deze vinden op werkenbijggzcentraal.nl;
 • de VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is verplicht, wij vragen de verklaring voor je aan en de kosten worden vergoed.

Waar ga je werken?

Een organisatie met een actief scholingsbeleid die oog heeft voor jouw talent en je stimuleert je kwaliteiten te ontwikkelen, dat is GGz Centraal. Je krijgt daarbij alle ruimte om zowel binnen als buiten de organisatie met anderen samen te werken. Dichtbij en deskundig. Dat typeert onze organisatie en zo behandelen wij onze cliënten. 

In Flevoland hebben wij de ambulante behandeling voor volwassenen georganiseerd in 7 gebiedsteams: 4 in Almere, 3 in Lelystad en 1 in de Noordoostpolder. Naast de gebiedsteams hebben wij een regio breed opererende 24-uurs crisisdienst en een IHT-team. Indien opname noodzakelijk is, kan dat in een van onze open of gesloten klinieken. De gesloten kliniek is gehuisvest in Almere en de open klinieken in Lelystad.

We leveren outreachende en poliklinische zorg en behandeling. In contact met patiënten wordt gestreefd naar het vergroten van de eigen regie van cliënten vaak in samenspraak met het systeem van de cliënt en eventuele andere zorgaanbieders (interne collega’s en of netwerkpartners). We werken vanuit de “herstelondersteunende zorg”-gedachte.
 
Wil je meer weten? Kijk op de website van GGz Centraal.

Solliciteren

Heb je vragen of wil je uit eerste hand meer te weten komen over deze functie? App of bel dan met Marcel Knijn (hoofd bedrijfsvoering Gebiedsteams en Deelspecialismen)  06-83276691. Hij neemt graag de tijd voor je!
 
Jouw digitale sollicitatie ontvangen wij graag

Na het attenderen van onze eigen medewerkers op de vacature, hanteren wij een sluitingsdatum van 8 weken. Als dé geschikte kandidaat zich eerder aandient, dan sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.

Reageren kan tot 19-09-2019.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen