Doorsturen
 
Doorsturen
 

Verpleegkundige Kinder- & Jeugdpsychiatrie (12-18 jaar) Almere (32-36 uur)

Als verpleegkundige bij de kliniek (12 tot 18 jaar) coördineer je, als persoonlijk begeleider, de zorg van een aantal jongeren. Daarnaast heb je intensief contact met de ouders, school, multidisciplinair team en verwijzer. In het kort: Je observeert de jongeren, zorgt voor een duidelijke structuur en goede dag ...

 • Regio: Almere
 • Vakgebied: Verpleegkunde
 • Opleidingsniveau: HBO
 • Aantal uren per week: 32 - 36 uur

Wat ga je doen?

Als verpleegkundige bij de kliniek (12 tot 18 jaar) coördineer je, als persoonlijk begeleider, de zorg van een aantal jongeren. Daarnaast heb je intensief contact met de ouders, school, multidisciplinair team en verwijzer. In het kort: Je observeert de jongeren, zorgt voor een duidelijke structuur en goede dag invulling. Ook ben je verantwoordelijk voor een duidelijke terugkoppeling naar het behandelteam.  
 
Binnen de kliniek Fornhese Almere zijn drie klinische groepen waar jongeren in de leeftijd van ongeveer 12 tot 18 jaar opgenomen kunnen worden die (tijdelijke) intensieve zorg nodig hebben. De groepen hebben een soortgelijk behandelklimaat. Per groep kunnen 8 jongeren worden opgenomen. Binnen de drie klinische groepen vind je kortdurende crisisinterventie, kortdurende behandeling, en intensieve diagnostiek. Samen streven we naar een zo kort mogelijke opnameduur. Waar kan wordt de thuissituatie versterkt om opname te voorkomen of te verkorten. Eén van de drie groepen, de Tjalk, heeft een BOPZ-functie en kan gesloten worden als er jongeren met een maatregel worden opgenomen. Deze afdeling is vaker open dan gesloten. Op de afdeling komt (vrijwel) geen verslavingsproblematiek of agressie voor, wij creëren een veilige omgeving voor de jongeren en het behandelteam om toe te werken naar herstel.

Wij doen bijna alleen crisisopnames en diagnostiek, de problematiek is daardoor zeer wisselend. We sluiten niets uit. We richten ons daarbij op 3 milieus, gezin, school en vrije tijd. Al onze jongeren zijn vastgelopen in minimaal 2 maar bijna altijd in alle 3 de milieus. Ouders/verzorgers worden daarom ook nauw betrokken bij de behandeling en de begeleiding van hun kinderen. Zo kunnen zij altijd blijven slapen als dit gewenst is.  

Je komt te werken in en ervaren, creatief, doortastend en in grote mate zelfsturend team. Met elkaar streven we kwaliteit in de zorg na, en zijn we voortdurend op zoek naar vernieuwing en verbetering van het behandelaanbod. We werken nauw samen met het ambulante team.

Wil je weten hoe collega's werken bij GGz Centraal ervaren kijk dan eens naar deze korte clip.

Wat heb je nodig?

 • een afgeronde verpleegkundige opleiding, MBO niveau 4 of HBO-V;
 • BIG geregistreerd;
 • kennis van de doelgroep en de (psychiatrische) psychopathologie van jongeren is een must.
Jij bent bij ons op je plek wanneer je:
 • een flexibele opstelling hebt, stressbestendig bent en resultaat gericht werkt;
 • graag en goed samenwerkt in een multidisciplinair team;
 • collegiaal en transparant bent;
 • altijd opzoek bent naar zorgvernieuwing.

Wat mag je verwachten?

 • een contract voor 32-36 uur week voor onbepaalde tijd;
 • ruime scholingsmogelijkheden (klik) en flexibele arbeidsvoorwaarden. Je kunt deze vinden op onze werkenbijggzcentraal.nl.
 • het salaris is conform de CAO GGZ, functiegroep 45 (minimaal € 1.898,- en maximaal € 3.229,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek);
 • het doen van een referentiecheck en het aanvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) zijn onderdeel van onze selectieprocedure.

Waar ga je werken?

Een organisatie met een actief scholingsbeleid die oog heeft voor jouw talent en je stimuleert je kwaliteiten te ontwikkelen, dat is GGz Centraal. Je krijgt daarbij alle ruimte om zowel binnen als buiten de organisatie met anderen samen te werken. Dichtbij en deskundig. Dat typeert onze organisatie en zo behandelen wij onze cliënten.  
 
Fornhese is een onderdeel van GGz Centraal, een organisatie in het midden van het land voor specialistische geestelijke gezondheidszorg voor alle leeftijden.
Op elke locatie van Fornhese wordt, onder leiding van een kinder - en jeugdpsychiater of klinisch psycholoog, onderzoek en specialiseerde psychiatrische hulp geboden aan kinderen van 0 tot 18 jaar.
Voor de locaties van Fornhese kijk ook op onze website www.ggzcentraal.nl

Solliciteren

Heb je vragen of wil je uit eerste hand meer te weten komen over deze functie? App of bel dan met Bert Molenaar (teamleider) 06- 10939725. Hij neemt graag de tijd voor je!

Jouw digitale sollicitatie ontvangen wij graag.

Na het attenderen van onze eigen medewerkers op de vacature, hanteren wij een sluitingsdatum van 8 weken. Als dé geschikte kandidaat zich eerder aandient, dan sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.

Reageren kan tot 14-11-2019.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen