Doorsturen
 
Doorsturen
 

Maatschappelijk Werker Ouderenpsychiatrie Lelystad (20 uur)

Wil jij maatschappelijk betrokken zijn bij het herstel van onze patiënten? Werk jij graag met de doelgroep ouderen? Lees dan snel verder!Als maatschappelijk werker ondersteun en begeleid je zelfstandig de patiënt bij psychosociale en omgevingsproblemen op de open en gesloten afdeling. Vanuit herstelondersteunende zorg ...

 • Regio: Lelystad
 • Vakgebied: Begeleiding/agogie
 • Opleidingsniveau: HBO
 • Aantal uren per week: 20 uur

Wat ga je doen?

Wil jij maatschappelijk betrokken zijn bij het herstel van onze patiënten? Werk jij graag met de doelgroep ouderen? Lees dan snel verder!

Als maatschappelijk werker ondersteun en begeleid je zelfstandig de patiënt bij psychosociale en omgevingsproblemen op de open en gesloten afdeling. Vanuit herstelondersteunende zorg lever jij een actieve bijdrage aan het herstel van de patiënt. In het contact met de patiënt heb je continue aandacht voor de eigen autonomie, de zelfredzaamheid en het bevorderen van participatie. Daarnaast geef je voortdurend psycho-educatie. In de begeleiding richt je je vooral op vier leefgebieden namelijk; sociaal/netwerk, wonen, financiën en dagbesteding. 

In het kort;  
 • onderhoud je contacten met het systeem van de patiënten, voer je systeemgesprekken en informeer en betrek je de naasten bij beslissingen behorend bij de 4 leefgebieden. Dit in overleg en met toestemming van de patiënt. Ook heb je veel contacten met ketenpartners. 
 • breng je de woonsituatie van de patiënt in kaart en signaleer je eventuele knelpunten. Je beslist of thusizorg of ambulante begeleiding wenselijk is om na de opname zo goed mogelijk te kunnen functioneren. Indien nodig kijk je naar de mogelijkheden voor een meer passende woonvorm en begleid je de weg hier naartoe. 
 • breng je de financiële situatie van de patiënten in kaart en ondersteun je waar nodig bij financiële problemen. Denk hierbij aan het aanvragen van bewindvoering, mentorschap of curatele. 
 • bekijk je samen met de patiënt de mogelijkheden voor een prettige en zinvolle dagbesteding of vrijwilligerswerk.
Daarnaast neem je wekelijks deel aan het multidisciplinair overleg en ben je maandelijks aanwezig bij de bijeenkomst van de Vakgroep Maatschappelijk Werk waarbij kennisoverdracht en inzicht krijgen in de (maatschappelijke en sociale) problematiek een belangrijk doel is. 

Het team: 
Je gaat werken in een ervaren team bestaande uit; psychiater, geriater, verpleegkundig specialist, teamleider bedrijfsvoering, verpleegkundig team. In het team heerst een fijne en collegiale sfeer waarin een ieder wordt gezien en gerespecteerd om diens vaardigheden en kunde. Een Veilig werkklimaat staat bij ons hoog in het vaandel. 

Wat heb je nodig?

 • afgeronde opleiding tot maatschappelijk werk en dienstverlening met aantekening ggz agoog;
 • ervaring binnen de verslavingszorg en/of psychiatrie;
 • kennis van de sociale kaart; 
 • zelfstandig en naar eigen inzicht werken, vindingrijk, zorgvuldig en reflecteren op eigen handelen. 

Wat mag je verwachten?

 • fulltime/parttime contract voor 20 uur per week voor on)epaalde tijd; 
 • salaris is conform de CAO GGZ, functiegroep 50 (minimaal € 2.091,- en maximaal € 3.467,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek);
 • actief scholingsbeleid;
 • uitstekende, flexibele arbeidsvoorwaarden, je kunt deze vinden op werkenbijggzcentraal.nl;
 • de VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is verplicht, wij vragen de verklaring voor je aan en de kosten worden vergoed.

Waar ga je werken?

Een organisatie met een actief scholingsbeleid die oog heeft voor jouw talent en je stimuleert je kwaliteiten te ontwikkelen, dat is GGz Centraal. Je krijgt daarbij alle ruimte om zowel binnen als buiten de organisatie met anderen samen te werken. Dichtbij en deskundig. Dat typeert onze organisatie en zo behandelen wij onze cliënten. 

In Flevoland hebben wij de ambulante behandeling voor volwassenen georganiseerd in 7 gebiedsteams: 4 in Almere, 3 in Lelystad en 1 in de Noordoostpolder. Naast de gebiedsteams hebben wij een regio breed opererende 24-uurs crisisdienst en een IHT-team. Indien opname noodzakelijk is, kan dat in een van onze open of gesloten klinieken. 

We leveren outreachende en poliklinische zorg en behandeling. In contact met patiënten wordt gestreefd naar het vergroten van de eigen regie van cliënten vaak in samenspraak met het systeem van de cliënt en eventuele andere zorgaanbieders (interne collega’s en of netwerkpartners). We werken vanuit de “herstelondersteunende zorg”-gedachte.
 
Wil je meer weten? Kijk op de website van GGz Centraal.

Solliciteren

Heb je vragen of wil je uit eerste hand meer te weten komen over deze functie? Of wil je een keer een dag meelopen? App of bel dan met Rienk Brandsma (teamleider) 06- 23093745 of Marlein Sluiter 06-20596879. Zij nemen graag de tijd voor je!

Jouw digitale sollicitatie ontvangen wij graag.

Na het attenderen van onze eigen medewerkers op de vacature, hanteren wij een sluitingsdatum van 8 weken. Als dé geschikte kandidaat zich eerder aandient, dan sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.

Reageren kan tot 06-09-2019.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen