Doorsturen
 
Doorsturen
 

Vaktherapeut Beeldend Kinder en Jeugd Almere (24-36 uur)

Voor polikliniek Fornhese in Almere zijn wij op zoek naar een beeldend therapeut. Vanuit je vakgebied behandel je jeugdigen met psychiatrische problematiek en is de beeldende therapie een onderdeel van de behandeling.De werkzaamheden vinden plaats binnen het behandelprogramma 6-18 jaar. Binnen dit behandelprogramma ...

 • Regio: Almere
 • Vakgebied: Begeleiding/agogie
 • Opleidingsniveau: HBO
 • Aantal uren per week: 24 - 36 uur

Wat ga je doen?

Voor polikliniek Fornhese in Almere zijn wij op zoek naar een beeldend therapeut. Vanuit je vakgebied behandel je jeugdigen met psychiatrische problematiek en is de beeldende therapie een onderdeel van de behandeling.

De werkzaamheden vinden plaats binnen het behandelprogramma 6-18 jaar. Binnen dit behandelprogramma wordt in twee multidisciplinaire teams gewerkt, beide teams werken transmuraal, dat wil zeggen dat diagnostiek en behandeling zowel poliklinische als in deeltijd- en klinische setting kan plaatsvinden. Binnen de klinische behandeling heb je contacten met jongeren rondom diagnostiek en eventuele behandelingen van de opgenomen jongeren. Poliklinisch heb je een rol in de diagnostiek en behandeling (en soms ook de coördinatie daarvan) van jongeren. Je bent als behandelaar mede verantwoordelijk voor het opstellen van het behandelingsplan en voor het uitvoeren van een deel van de behandeling van patiënten. 

Binnen het behandelprogramma Fornhese Flevoland 6-18 jaar is een verdere ontwikkeling en specificering van het behandelaanbod voortdurend gaande. Uitbreiding van het aanbod binnen een deeltijdsetting, het verder ontwikkelen van het klinisch (behandel) aanbod en het uitbreiden van de samenwerkingsverbanden met ketenpartners zijn daarvan voorbeelden. Er wordt veel samengewerkt met het behandelprogramma spoedeisend en complex. De werksfeer is plezierig, laagdrempelig en transparant. Er is ruimte om zelfstandig te werken, veel ervaring op te doen en jezelf te ontwikkelen op meerdere vlakken. 

Wat heb je nodig?

 • een afgeronde Hbo-opleiding tot vaktherapeut beeldende therapie en werkervaring in de GGZ;
 • ervaring en affiniteit met de doelgroep kinder- en jeugdpsychiatrie; 
 • met name complexe problematiek bij jongeren van 12-18 jaar;
 • je houdt je vakkennis op peil en volgt de ontwikkelingen in het vakgebied en beoordeelt dit op bruikbaarheid voor je eigen werk;
 • je kunt organiseren en beweegt mee in een veranderende organisatie;  
 • creatief met het inzetten van verschillende methodieken en ontwikkelen van behandelaanbod. 

Wat mag je verwachten?

 • fulltime/parttime contract voor 24-36 uur per week voor onbepaalde tijd. 
 • salaris is conform de CAO GGZ, functiegroep 55 (minimaal € 2.407,- en maximaal € 3.894,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek);
 • actief scholingsbeleid;
 • uitstekende, flexibele arbeidsvoorwaarden, je kunt deze vinden op werkenbijggzcentraal.nl.
 • de VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is verplicht, wij vragen de verklaring voor je aan en de kosten worden vergoed.

Waar ga je werken?

GGz Centraal Fornhese is een aanbieder van specialistische geneeskundige geestelijke gezondheidszorg aan kinderen van 0 tot 18 jaar en hun naastbetrokkenen. Fornhese richt zich primair op complexe kinder- en jeugd psychiatrische problematiek, waarbij het (weer) op gang brengen van de ontwikkeling van deze kinderen en jeugdigen binnen het gezin, op school en in het 3e milieu centraal staat. Het behandelaanbod bestaat uit diagnostiek en behandeling binnen een poliklinische-, deeltijd- en klinische setting. Deze zorg is georganiseerd in behandelprogramma’s per regio en op leeftijd. Daarnaast is er een behandelprogramma voor spoedeisende en complexe ambulante zorg. Collegialiteit en werkplezier vormen de basis voor een constructieve samenwerking met een hoge mate van professionaliteit.

Als kinder- en jeugdpsychiatrische voorziening zijn wij actief binnen het brede veld van jeugdzorg en werken wij samen met andere zorg aanbieders. Fornhese biedt uitdagende werkomgeving met veel ruimte voor zelfstandigheid en eigen initiatief.

GGz Centraal, specialist in ggz, in het midden van het land.
 
Wil je meer weten? Kijk op de website van GGz Centraal.

Solliciteren

Heb je vragen of wil je uit eerste hand meer te weten komen over deze functie? App of bel dan met Margreet van Lookeren (hoofd behandelprogramma 6-18 jaar) bereikbaar via telefoonnummer 036-  521 04 00. Zij neemt graag de tijd voor je!

Jouw digitale sollicitatie ontvangen wij graag.

Na het attenderen van onze eigen medewerkers op de vacature, hanteren wij een sluitingsdatum van 8 weken. Als dé geschikte kandidaat zich eerder aandient, dan sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.

Reageren kan tot 27-08-2019.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen