Doorsturen
 
Doorsturen
 

Verpleegkundige Nachtdiensten Complexe Zorg Amersfoort (24-32 uur)

Als verpleegkundige voor de nachtdienst bewaak je de nachtelijke rust op de afdeling. Per dienst bepaal je eventueel samen met een collega welke zorg het beste past op dat moment. In de zorg die wij bieden aan onze patiënten zijn vier principes van groot belang:voorkomen van hospitalisatie en stimuleren van ...

 • Regio: Amersfoort
 • Vakgebied: Verpleegkunde
 • Opleidingsniveau: MBO
 • Aantal uren per week: 24 - 32 uur

Wat ga je doen?

Als verpleegkundige voor de nachtdienst bewaak je de nachtelijke rust op de afdeling. Per dienst bepaal je eventueel samen met een collega welke zorg het beste past op dat moment. In de zorg die wij bieden aan onze patiënten zijn vier principes van groot belang:
 • voorkomen van hospitalisatie en stimuleren van resocialisatie;
 • het leefmilieu moet zo dicht mogelijk bij het gewone dagelijkse leven zijn;
 • patiënten zijn medeverantwoordelijk voor een gezonde en stimulerende omgeving;
 • staf en patiënten delen de verantwoordelijkheden van de veiligheid op de afdeling.
Als verpleegkundige speel jij een belangrijke rol in het naleven van deze werkwijze. Je krijgt een eigen case-load waar jij de regie over voert en je werkt daarin nauw samen met Voorde Kliniek. De uitwisseling van kennis tussen herstelgericht werken van de specialistische ggz en het forensisch werken zorgt voor een veilig en stabiel leefklimaat. Kastanjehof B fungeert als doorstroom afdeling. De verblijfsduur verschilt per patiënt, maar ligt gemiddeld tussen de 1 tot 2 jaar. Afhankelijk van de situatie stromen ze door naar een open ggz afdeling of beschermde woonvorm elders. 

Het team waarin je gaat werken is deskundig en open. Wij vinden samenwerken heel belangrijk en van elkaar leren staat voorop! We hechten groot belang aan sociale controle, elkaar aanspreken, zo veel mogelijk samenwerken en de-escalerend werken. We doen dit door te werken met verschillende methodes zoals: vroeg signalering, risicomanagement, herstel ondersteunende zorg en stepped care. 

Wat heb je nodig?

 • een afgeronde verpleegkundig opleiding op MBO niveau 4 of HBO-V (met BIG registratie);
 • affiniteit met het werken met patiënten in crisis;
 • een ART certificaat of de bereidheid de training hiervoor te volgen (en wij verzorgen deze natuurlijk);
 • beschikbaarheid in de nachten. 
Wij zoeken een kritische, maar ook humorvolle collega die voldoening vindt in snel wisselende omstandigheden en de dynamiek die daarbij hoort. 

Wat mag je verwachten?

 • wij bieden een contract voor 24-32 uur per week voor onbepaalde tijd;
 • het salaris is conform de CAO GGZ, functiegroep 45 (minimaal € 1.843,- en maximaal € 3.135,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek);
 • een actief scholingsbeleid, waaronder een persoonlijk studiebudget, voor de herregistratie conform art.3 wet BIG, ter hoogte van € 500,- per jaar (werk je minder dan 24 uur dan geldt naar rato dienstverband);
 • prima flexibele arbeidsvoorwaarden lees meer op: werkenbijggzcentraal.nl
H​​​​​​het doen van een referentiecheck en het aanvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) zijn onderdeel van onze selectieprocedure.

Waar ga je werken?

Binnen Kastanjehof valt afdeling B onder complexe zorg, welke zorg biedt aan 10 patiënten. Kastanjehof B is een afdeling welke een unieke samenwerking heeft met de Voorde kliniek, een centrum voor klinische forensische psychiatrie. In deze kliniek verblijven patiënten met een tbs- maatregel of een civielrechtelijke maatregel. Hier leren ze hoe ze op een verantwoordelijke manier kunnen leven die veilig is voor een ander en zichzelf. In de praktijk is gebleken dat de overgang van de forensische afdeling in de Voorde naar de reguliere GGZ, waarbij patiënten in één keer veel meer vrijheden, verleidingen en verantwoordelijkheid krijgen, voor een aantal patiënten lastig is. Afdeling B vormt daarom een brug tussen deze twee uiteenlopende behandelculturen en biedt een normaliserend leefklimaat met oog voor de mens achter de patiënt. GGz Centraal, specialist in ggz, in het midden van het land. Wil je meer weten? Kijk op de website van GGz Centraal.

Solliciteren

Heb je vragen of wil je uit eerste hand meer te weten komen over deze functie? App of bel dan met Rolienke de Bruine (teamleider) 06- 12553312. Zij neemt graag de tijd voor je! 

Jouw digitale sollicitatie ontvangen wij graag.

Na het attenderen van onze eigen medewerkers op de vacature, hanteren wij een sluitingsdatum van 8 weken. Als dé geschikte kandidaat zich eerder aandient, dan sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.

Reageren kan tot 27-08-2019.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen