Doorsturen
 
Doorsturen
 

Verpleegkundig Specialist ggz,Verslaving & Psychiatrie Laren (28-36 uur)

Werk jij binnenkort als verpleegkundig specialist in deze voortrekkersrol op het snijvlak van psychiatrie, verslaving en somatiek? Jij voegt als regiebehandelaar de directe patiëntenzorg samen met geïntegreerde medische taken en hebt daarbij een coachende rol bij de deskundigheidsbevordering van dit ...

 • Regio: Laren
 • Vakgebied: Verpleegkunde
 • Opleidingsniveau: WO
 • Aantal uren per week: 28 - 36 uur

Wat ga je doen?

Werk jij binnenkort als verpleegkundig specialist in deze voortrekkersrol op het snijvlak van psychiatrie, verslaving en somatiek?
 
Jij voegt als regiebehandelaar de directe patiëntenzorg samen met geïntegreerde medische taken en hebt daarbij een coachende rol bij de deskundigheidsbevordering van dit specialistische en multidisciplinair team. Je werkt volgens het Integrated Dual Disorder Treatment model (IDDT), waarbij je de behandeling afstemt op de fase van motivatie waar de patiënt zich bevindt. Jij als specialist bent het centrale aanspreekpunt en verantwoordelijk voor de samenhang van de rollen/taken van alle betrokkenen.
 
Bij veel patiënten die jij behandelt is sprake van ernstige recidiverende stoornissen, met problematiek op verschillende levensgebieden. Patiënten zijn zieker dan op een gemiddelde afdeling. Vaak is er sprake van zowel gebrekkig ziekte-inzicht als een lage zorgmotivatie, met raakvlakken naar verslavingen, forensische en langdurige psychiatrie. De behandelingen zijn kort, variëren van 1 a 3 weken tot 3 maanden. Kortom een dynamische afdeling met veel zelfstandigheid, korte lijnen, herstelgericht werken en snelle doorstroom.

Het team:
Binnen Juliana Oord zijn wij een nog jonge discipline, samen ontdekken en ontwikkelen we nog veel. De sfeer is positief en stimulerend. Als collega´s hechten wij aan korte lijnen. We zijn open naar elkaar, we werken in één gang, dan loop je snel bij elkaar binnen. Elkaar bijstaan en helpen is vanzelfsprekend. We reageren snel en koppelen snel en adequaat terug.

Ervaring van Bart Jan (verpleegkundig specialist GGZ): ´Ik heb in 2012 de kans gekregen om de opleiding Master Advanced Nursing Practice  te volgen op Juliana-Oord. Na het behalen van mijn opleiding in 2014, ben ik blijven werken als verpleegkundig specialist op de detox. Wat mij aan het werk op Juliana-Oord bevalt is de variatie. Je hebt altijd te maken met een combinatie van verslaving, psychiatrie en somatiek. Het (multidisciplinaire) team is continu in ontwikkeling. Als verpleegkundig specialist heb ik hierin een stem, ik word gezien en gehoord. Wanneer ik een voorstel heb tot verbetering van zorg(processen), dan kan ik hiermee op Juliana-Oord goed aan de slag. Ook krijg ik voldoende gelegenheid mij persoonlijk te ontwikkelen en mijn vakkennis ten behoeve van mijn accreditatie op orde te houden´.
 
Jouw taken: 
 • reguliere taken van verpleegkundig specialist binnen de specialistische GGZ, zoals; het stellen van (dubbel)diagnose en indicatie, psychiatrisch en somatisch onderzoek, interventies en het behandelplan uitwerken controle en evalueren;
 • als regiebehandelaar samen met de patiënt een behandelplan vaststellen en bespreken in het multidisciplinair overleg. Aansluitend zorg je voor continuïteit, controle op en evaluatie van de behandeling, zo nodig verwijs je door naar andere zorgverleners;
 • zelfstandig uitvoeren van farmacotherapie en samenwerken met de polikliniek bijwerkingen;
 • je hebt een voortrekkers rol bij het vergroten van de deskundigheid van de patiënt, zijn sociale netwerk en het multidisciplinair team. Denk hierbij aan ziektebeeld inzicht, kennis van verslaving in combinatie met psychiatrische aandoening, bijwerkingen van medicatie en het terug pakken van de eigen regie;
 • samenwerking zoeken met verwijzers, hulpverleners en andere betrokkenen en informeren in het belang van de behandeling van de patiënten. Want “Behandelen doen we samen”;
 • meedraaien in de crisisdienst binnen de regio, het mooie daarvan is dat je ook buiten de afdeling wordt aangesproken op jouw deskundigheid, o.a. door jouw aandeel te pakken in een project zoals ´´Ontschotten en verbinden´´.

Wat heb je nodig?

Je thuis voelen in een jong team, dat behept is met professionele nieuwsgierigheid. En je bent gewend om een voortrekkers rol te pakken, initiatieven te nemen en snel te schakelen.
Verder:
 • heb je de opleiding tot GGZ-VS of Master Advanced Nursing Practice GGZ (bijna) afgerond;
 • ben je geregistreerd als verpleegkundig specialist in de GGZ (art.14);
 • heb je werkervaring in de verslavingszorg en specialistische GGZ en kennis van de Illness Management recovery methodiek;
 • kun je goed samenwerken in een multidisciplinair team en ben je in staat hierin positie te nemen.

Wat mag je verwachten?

Een voortrekkersrol bij een werkgever die de ambitie heeft om onze doelgroep nog beter te bedienen. Je kunt rekenen op professionele en betrokken collega’s die jou graag in het team verwelkomen.
Verder:
 • mogelijkheden om zowel fulltime als parttime te werken;
 • (28-36 uur in de week) een contract voor onbepaalde tijd;
 • een goed bereikbare werklocatie (Amsterdam of Utrecht 30 minuten);
 • passende scholing via onze afdeling Training & Ontwikkeling, klik hier voor ons aanbod;
 • werken binnen kantooruren (tussen 8.00 en 18.00 uur);
 • uitstekende, flexibele arbeidsvoorwaarden, een goede pensioenregeling en een bijdrage in de ziektekostenverzekering;
 • een persoonlijk studiebudget, voor de herregistratie conform art.14 wet BIG, ter hoogte van € 1.800,- per jaar (naar rato dienstverband);
 • een goed salaris van minimaal € 3.364,- en maximaal € 5.280,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek) conform CAO GGZ, functiegroep 65). 

Waar ga je werken?

Juliana Oord (Laren) vormt samen met de Rembrandthof (Hilversum) en de Mauritzhof (Bussum) de RVZe Gooi en Vechtstreek. Juliana Oord is een boven regionaal expertise centrum, met als kerntaken psychiatrie en verslaving en neuropsychiatrie.

Binnen Juliana Oord ontwikkelen we klinische behandeling volgens de zorgpaden detoxificatie, voortgezette behandeling psychiatrie en verslaving en neuropsychiatrie. Ontwikkeling van expertise is een continu proces, hierbij denken we aan het geïntegreerd aanbieden van behandeling volgens het  IDDT model. Het ontmoedigen van middelengebruik is een van onze speerpunten. Gastvrije zorg is een kernwaarde binnen onze behandelprogramma’s.

De behandelprogramma’s bieden een intramurale behandeling aan patiënten met verslavingsproblematiek in combinatie met en vaak ernstige psychiatrische of cognitieve aandoeningen. Het betreft patiënten met meestal ernstig recidiverende problematiek op verschillende levensgebieden, zowel met een gebrekkig ziekte-inzicht als een lage zorgmotivatie, met raakvlakken naar forensische en langdurige psychiatrie. Deze patiënten hebben door de ernst van de problematiek tijdelijk intensievere behandeling nodig in een klinische setting, zodat er binnen deze setting goede diagnostiek en behandeling geboden kan worden.

Wil je meer weten over Juliana Oord? Kijk op www.ggzcentraal.nl.

Solliciteren

Heb je vragen of wil je uit eerste hand meer te weten komen over deze functie? App of bel dan met Marco Stronkhorst (teamleider Laren) op 06 220 570 94 of met Bart Jan Otter (verpleegkundig specialist) op 035 53 90 460. Zij nemen graag de tijd voor je!

Jouw digitale sollicitatie ontvangen wij graag.

Na het attenderen van onze eigen medewerkers op de vacature, hanteren wij een sluitingsdatum van 8 weken. Als dé geschikte kandidaat zich eerder aandient, dan sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.

Reageren kan tot 18-10-2019.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen