Doorsturen
 
Doorsturen
 

Verpleegkundige Detox Juliana Oord Laren (32-36 uur)

Als verpleegkundige of groepsleider werk je op de detox afdeling, in een professioneel en enthousiast team. Daarbij biedt je directe zorg aan 10 patiënten op één van de twee detox afdelingen. Het is een gesloten setting en je werkt daarom altijd met een andere verpleegkundige/groepsleider samen. Jullie werken nauw ...

 • Regio: Laren
 • Vakgebied: Verpleegkunde
 • Opleidingsniveau: MBOHBO
 • Aantal uren per week: 32 - 36 uur

Wat ga je doen?

Als verpleegkundige of groepsleider werk je op de detox afdeling, in een professioneel en enthousiast team. Daarbij biedt je directe zorg aan 10 patiënten op één van de twee detox afdelingen. Het is een gesloten setting en je werkt daarom altijd met een andere verpleegkundige/groepsleider samen. Jullie werken nauw samen en ondersteunen elkaar waar nodig.

De opname omloopsnelheid  is hoog, omdat een detox opname vaak maar tussen de 7-20 dagen duurt. Hierdoor zijn je diensten divers, onvoorspelbaar en wisselend qua intensiviteit en doelgroep dynamiek. Het voordeel hiervan is dat je op korte termijn snel positieve effecten ziet op de behandeling bij je patiënten. Ze knappen somatisch en mentaal snel op. In dagelijks multidisciplinair overleg met behandelaren en collega’s, bespreek en verdeel je de werkzaamheden en geef je de dienst vorm . Jullie bepalen welke zorg het beste past op dat moment.

Onze afdeling is actief in het verbeteren van kwaliteit van zorg. Wij gaan respectvol en professioneel met elkaar om, zijn deskundig en optimistisch en staan open voor goede ideeën en verwachten eigen  initiatief. We zijn innovatief, vooruitstrevend en blijven  in ontwikkeling.

De dagelijkse werkzaamheden bestaan onder andere uit:

 • het begeleiden en motiveren van patiënten in de eerste fase van detoxificatie van verslavende middelen;
 • observeren, rapporteren, coördineren en uitvoeren van de diagnostiek en aansluitend de zorg zoals die in het behandel/verpleegplan is beschreven;
 • deelnemen aan het multidisciplinair overleg;
 • bijdragen aan de ontwikkeling van herstel ondersteunende zorg, je onderhoudt o.a. contacten met het sociale netwerk van de patiënt;
 • leerling/stagiaire begeleiding. 

Wat heb je nodig?

Als jij bekend staat om jouw oplossingsgerichtheid en creativiteit zijn we nieuwsgierig naar je.

Verder hoort bij deze functie dat je beschikt over:
 • afgeronde opleiding verpleegkundige met BIG registratie;
 • of een afgeronde opleiding SPH, met het certificaat medicatie verstrekken of bereid deze training te volgen;
 • ervaring vinden we fijn, maar ook wanneer je net klaar bent met je opleiding horen we graag van je;
 • mensenkennis, overtuigingskracht en humor.

Wat mag je verwachten?

 • werken met collega's die er voor elkaar zijn;
 • een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd voor 32-36 uur per week;
 • het salaris is conform de CAO GGZ, functiegroep 45 (minimaal € 1.843,- en maximaal € 3.135,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek);
 • een actief scholingsbeleid, waaronder een persoonlijk studiebudget, voor de herregistratie conform art.3 wet BIG, ter hoogte van € 500,- per jaar (werk je minder dan 24 uur dan geldt naar rato dienstverband);
 • uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, meer hierover lees je op werkenbijggzcentraal.nl

Waar ga je werken?

Een organisatie met een actief scholingsbeleid die oog heeft voor jouw talent en je stimuleert je kwaliteiten te ontwikkelen, dat is GGz Centraal. Je krijgt daarbij alle ruimte om zowel binnen als buiten de organisatie met anderen samen te werken. Dichtbij en deskundig. Dat typeert onze organisatie en zo behandelen wij onze cliënten. 

Juliana-Oord is een boven regionaal expertise centrum met de zorgpaden psychiatrie & verslaving, detox en neuropsychiatrie. Binnen GGz Centraal is Juliana-Oord de kliniek waar het specialisme ten aanzien van verslavingsproblematiek in combinatie met psychiatrische en neuro psychiatrische stoornissen behandeld wordt.  

Ontwikkeling van expertise is een continuproces en op Juliana Oord  werken  we volgens het  IDDT model, geïntegreerde behandeling van zogenaamde dubbele diagnose, verslaving  en  psychiatrie. Het ontmoedigen van middelengebruik is onze speerpunten en start in de meeste gevallen met ontgiften van alcohol of drugs, op de detox afdeling. Hierna stroomt het grootste deel van patiënten naar een van beide vervolg  programma’s, neuropsychiatrie of psychiatrie en verslaving. Het betreft patiënten met ernstige, vaak recidiverende stoornissen, met problematiek op verschillende levensgebieden, die door de ernst van de problematiek tijdelijk intensievere behandeling nodig hebben in een klinische setting, zodat er binnen deze setting goede diagnostiek verricht en behandeling geboden kan worden. GGz Centraal, specialist in ggz, in het midden van het land.
 
Wil je meer weten? Kijk op de website van GGz Centraal.

Solliciteren

Heb je vragen of wil je uit eerste hand meer te weten komen over deze functie? App of bel dan met Marco Stronkhorst (teamleider) 06- 22057094. Hij neemt graag de tijd voor je! 

Na het attenderen van onze eigen medewerkers op de vacature, hanteren wij een sluitingstermijn van 8 weken. Als dé geschikte kandidaat zich eerder aandient, dan sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.

Reageren kan tot 01-08-2019.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen