Doorsturen
 
Doorsturen
 

Geestelijk Verzorger / Teamleider Almere en Lelystad (28-30 uur)

Als geestelijk verzorger beschik je over een eigen religieus en/of levensbeschouwelijk netwerk en help je cliënten in contact te brengen met een steunende omgeving, zoals wijkcentrum, kerk, moskee, inloophuis. Daarnaast bied je aan medewerkers handvatten om levensvragen bespreekbaar te maken. Binnen GGz Centraal bied ...

 • Regio: AlmereLelystad
 • Vakgebied: Geestelijke verzorging
 • Opleidingsniveau: WO
 • Aantal uren per week: 28 - 30 uur

Wat ga je doen?

Als geestelijk verzorger beschik je over een eigen religieus en/of levensbeschouwelijk netwerk en help je cliënten in contact te brengen met een steunende omgeving, zoals wijkcentrum, kerk, moskee, inloophuis. Daarnaast bied je aan medewerkers handvatten om levensvragen bespreekbaar te maken. Binnen GGz Centraal bied je geestelijke zorg aan patiënten door individueel en in groepsverband in gesprek te gaan over levensvragen, zin en betekenis. Je werkt zelfstandig op locaties, in samenwerking met collega’s van de betreffende afdelingen. De werktijden zijn regelmatig.
 
Je ontwikkelt nieuwe vormen van geestelijke verzorging met gebruik van multimedia en e-health. Ook ondersteun je medewerkers door middel van klinische lessen, intervisie en moreel beraad. Je kunt bezinningsbijeenkomsten en/of vieringen verzorgen en uitvaarten begeleiden. 
 
Het team Geestelijke Verzorging bestaat op dit moment uit zes medewerkers met grotere en kleinere dienstverbanden. Jij pakt de rol van teamleider waarbij je qua bedrijfsvoering zakelijke besluiten neemt en ‘knopen doorhakt’. Verbinding zoeken binnen en buiten de organisatie heb je hoog op de agenda staan. Samen met collega’s reflecteer je op de plek van zin- en betekenisgeving, levensbeschouwing en ethiek binnen de organisatie.

Wat heb je nodig?

Als mens ben je open, toegankelijk en trouw. Je hebt aantoonbare ervaring met mensen met ernstige psychiatrische problematiek. Jouw sociale vaardigheden zijn uitstekend te noemen, je hebt een lange adem in moeilijke situaties en een goed reflectief vermogen. 
Verder is van belang:  
 • universitaire opleiding humanistiek, theologie of religiewetenschappen met een specialisatie geestelijke verzorging;
 • een open levensbeschouwelijke instelling;
 • vaardigheid en creativiteit in groepswerk;
 • ervaring met en creativiteit op het gebied van nieuwe media;
 • ruime werkervaring in de geestelijke gezondheidszorg;
 • je hebt de mogelijkheid om te reizen tussen de verschillende locaties.

Wat mag je verwachten?

 • samenwerken met fijne collega's van onze zorgeenheid Flevoland (Almere - De Meregaard en Lelystad - Meerzicht) en detachering naar Amethist Verslavingszorg (Almere); 
 • een contract voor 28 tot 30  uur per week voor de duur van één jaar, met de intentie deze om te zetten naar onbepaalde tijd;
 • het salaris is conform de CAO GGZ, functiegroep 65 (minimaal € 3.266,- en maximaal € 5.126,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek);
 • referentiecheck en een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) zijn onderdeel van onze selectieprocedure, wij vragen aan en vergoeden de kosten;
 • wij kennen een actief scholingsbeleid en bieden uitstekende, flexibele arbeidsvoorwaarden. Je kunt deze vinden op onze werkenbijggzcentraal.nl.

Waar ga je werken?

Een organisatie met geïnspireerde medewerkers, een actief scholingsbeleid en oog voor jouw talent, dat is GGz Centraal. Je krijgt bij ons alle ruimte je kwaliteiten te ontwikkelen om zowel binnen als buiten de organisatie met anderen samen te werken. Dichtbij en deskundig. Dat typeert onze organisatie en zo behandelen wij onze cliënten.

Geestelijke verzorging voor cliënten van GGz Centraal krijgt gestalte binnen klinische en ambulante zorg. Er wordt aansluiting gezocht bij de bewegingen van herstelondersteunende zorg, positieve gezondheid en het denken over een goede ggz. 

Meer informatie vind je op www.ggzcentraal.nl.

Solliciteren

Heb je vragen of wil je uit eerste hand meer te weten komen over deze functie? App of bel dan met Jan Laterveer (bestuurssecretaris 06 413 820 52) of met Boukje Grashuis (geestelijk verzorger 06 104 774 07). Zij nemen graag de tijd voor je!

Na het attenderen van onze eigen medewerkers op de vacature, hanteren wij een sluitingstermijn van 3 weken. Als dé geschikte kandidaat zich eerder aandient, dan sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.

Op woensdag 26 juni 2019 in de middag hebben wij tijd gereserveerd voor gesprekken.

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.

Reageren kan tot 21-06-2019.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen