Doorsturen
 
Doorsturen
 

Begeleider SPH of verpleegkundige Voortgezette behandeling Lelystad (24 uur / tijdelijk)

"Samen werken aan herstel". Naast de patiënt staan en als begeleider/verpleegkundige de schakel zijn tussen de kliniek de inpandige woningen en de wijk? Binnen het programma voortgezette klinische behandeling begeleid jij EPA patiënten na een acute opname en tijd nodig hebben om te herstellen. De ...

 • Regio: Lelystad
 • Vakgebied: Verpleegkunde
 • Opleidingsniveau: MBOHBO
 • Aantal uren per week: 24 uur

Wat ga je doen?

"Samen werken aan herstel". Naast de patiënt staan en als begeleider/verpleegkundige de schakel zijn tussen de kliniek de inpandige woningen en de wijk? 

Binnen het programma voortgezette klinische behandeling begeleid jij EPA patiënten na een acute opname en tijd nodig hebben om te herstellen. De leeftijdscategorie van deze patiënten is ouder dan 18 en jonger dan 60 jaar. Het woongebied kan zijn in de kliniek in Lelystad, maar ook in de hele regio Flevoland. Bij hen is sprake van ernstig disfunctioneren op meerdere levensgebieden, zowel persoonlijk als op sociaal maatschappelijk gebied, mét en zonder verslavingsproblematiek.

Als verpleegkundige start jouw dag op kantoor in de kliniek, natuurlijk met een kop koffie. Je bent EVV dus de rapportage van jouw patiënten houd je goed bij. En je stemt prioriteiten af met de teams van de opname kliniek en de gebiedsteams. Je werkt voornamelijk in de afdeling voor voortgezette behandeling. Deze bevindt zicht in de wijk, op verschillende locaties en biedt plek aan 20 patiënten die langere tijd nodig hebben te stabiliseren na een crisis. Je werkt herstel gericht en motiveert de patiënten om op eigen, unieke wijze inhoud te geven aan hun leven. Het ontdekken van talent, kracht en het verwezenlijken van dromen en doelen staat voorop. Het team voortgezette behandeling en de open opname afdeling vormen samen het behandelteam. Dat betekent dat je ook met regelmaat diensten draait in de open opname klinek volwassenen.

De uitdaging voor jou is om samen het leven van jouw patiënten weer op de rit te krijgen. Hierbij betrek je nadrukkelijk familie en het sociale netwerk van jouw patiënten. En je kunt altijd een beroep op de ervaringsdeskundige van jouw team doen. Je bent onderdeel van een heel behandelteam, stelt doelen en zet de begeleiding van de kliniek naar buiten voort, maar het kan ook anders om zijn. Doorstromen verloopt niet altijd soepel, inventiviteit is aan de orde van de dag. De kunst is de regie te laten nemen door de patiënt en sturend zijn, niet beheersend.

Een belangrijk onderdeel van je werkzaamheden is het motiveren van de patiënt om zijn voorgeschreven medicatie in te nemen. En ook controle op drugsoverlast, grip krijgen op dubbeldiagnose. Maar ook de gewone dagelijkse dingen. Let op: Privacy staat voorop! Ook in de kliniek. Vertrouwen dat is waar het om draait.

Het team:
Binnen ons team is het vanzelfsprekend dat wij er voor elkaar zijn. We moeten het nadrukkelijk samen doen: "bouwen van een nieuw klinisch milieu binnen en buiten de kliniek Meerzicht". We geven elkaar oprechte feedback en laten elkaar groeien als persoon en in onze rollen als professional. Je treft 4 teams bestaand uit verpleegkundigen, SPV, psychiater, maatschappelijk werker, artsen en ervaringsdeskundigen. De eindverantwoordelijkheid van elk team ligt bij de psychiater.
De methodiek van Herstel Ondersteunende Zorg kent vele facetten. Je kunt verwachten dat je hierbij ondersteund wordt door een ruim aanbod trainingen in de vorm van e-learning.

Wil je meer weten over onze werkwijze rond herstel? Kijk op de pagina van GGz Centraal (klik) en/of bel met Geert Meijer op 06 12141870 en stel al jouw vragen.

Wat heb je nodig?

 • SPH of verpleegkundige niv.4 of 5 (cono/ Big geregistreerd);
 • aangevuld met eventueel een afgeronde opleiding Post-HBO autisme;
 • ervaring met hanteren van groepsdynamische processen in de psychiatrie;
 • naast een professionele werkhouding ook inhoud kunnen geven aan de begrippen normalisatie, eerlijkheid en respect;
 • ervaring met de benadering van mensen met autisme en kunnen werken vanuit de rehabilitatiebenadering;
 • systemisch kunnen denken en participeren in de verder ontwikkeling van bestaande systemen;
 • reflectie op eigen handelen.

Wat mag je verwachten?

 • werken met collega's die er voor elkaar zijn;
 • een goed inwerkprogramma;
 • jouw rooster stemmen wij in goed overleg met elkaar af;
 • parttime contract voor 24 uur per week voor vervanging van zwangerschapsverlof van 1 augustus 2019 tot 1 januari 2020;
 • wil je langer blijven? Laat het ons weten! Mogelijkheden zijn er zeker;
 • salaris is conform de CAO GGZ, functiegroep 45 (minimaal € 1.843,- en maximaal € 3.135,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek);
 • actief scholingsbeleid;
 • uitstekende, flexibele arbeidsvoorwaarden, je kunt deze vinden op werkenbijggzcentraal.nl;
 • de VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is verplicht, wij vragen de verklaring voor je aan en de kosten worden vergoed.

Waar ga je werken?

In Flevoland hebben wij de ambulante behandeling voor volwassenen georganiseerd in 7 gebiedsteams: 4 in Almere, 3 in Lelystad en 1 in de Noordoostpolder. Naast de gebiedsteams hebben wij een regio breed opererende 24-uurs crisisdienst en een IHT-team. Indien opname noodzakelijk is, kan dat in een van onze open of gesloten klinieken. De gesloten kliniek is gehuisvest in Almere en de open klinieken in Lelystad.

We leveren outreachende en poliklinische zorg en behandeling. In contact met patiënten wordt gestreefd naar het vergroten van de eigen regie van cliënten vaak in samenspraak met het systeem van de cliënt en eventuele andere zorgaanbieders (interne collega’s en of netwerkpartners). We gaan uit van de principes van ART, dit staat voor "Active Recovery Triad" ofwel een Actieve herstel in (en van) de Triade.
We werken vanuit de “herstelondersteunende zorg”-gedachte.
 
Wil je meer weten? Kijk op de website van GGz Centraal.

Solliciteren

Heb je vragen of wil je uit eerste hand meer te weten komen over deze functie? App of bel dan met Geert Meijer (teamleider) 06 121 418 70. Hij neemt graag de tijd voor je!

Jouw digitale sollicitatie ontvangen wij graag.

Na het attenderen van onze eigen medewerkers op de vacature, hanteren wij een sluitingsdatum van 8 weken. Als dé geschikte kandidaat zich eerder aandient, dan sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.

Reageren kan tot 15-07-2019.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen