Doorsturen
 
Doorsturen
 

IPS-Trajectbegeleider Gebiedsteams Almere (24-32 uur)

Wil jij graag mensen met een psychische kwetsbaarheid ondersteunen in het vinden en behouden een betaalde baan? Dan gaan wij graag met jou in gesprek voor de functie van IPS-Trajectbegeleider!Wat is IPS?IPS (Individuele Plaatsing en Steun) is dé evidence-based re-integratiemethode om mensen met een psychische ...

 • Regio: Almere
 • Vakgebied: Begeleiding/agogie
 • Opleidingsniveau: HBO
 • Aantal uren per week: 24 - 32 uur

Wat ga je doen?

Wil jij graag mensen met een psychische kwetsbaarheid ondersteunen in het vinden en behouden een betaalde baan? Dan gaan wij graag met jou in gesprek voor de functie van IPS-Trajectbegeleider!

Wat is IPS?
IPS (Individuele Plaatsing en Steun) is dé evidence-based re-integratiemethode om mensen met een psychische kwetsbaarheid te helpen bij het vinden en behouden van betaald werk. Als IPS-trajectbegeleider bij GGz Centraal ben je onderdeel van het multidisciplinaire gebiedsteam. Je ondersteunt mensen met zorgvragen, variërend van de mensen met een ernstige psychiatrische aandoening (EPA) tot enkelvoudige problematiek. Daarbij werk je nauw samen met verschillende hulpverleners binnen en buiten de organisatie.

Wat ga je doen?
Je richt je op de cliënten die een betaalde werk wens hebben, waarbij het behouden of vinden van werk niet via de reguliere wegen lukt en de koppeling met zorg nodig is. Alle domeinen van herstel hebben jouw aandacht, waaronder ook maatschappelijk herstel. Meedoen in de maatschappij door middel van een (betaalde) baan en het daardoor ontwikkelen van een netwerk maakt een significant verschil in het herstel en welbevinden van onze cliënten. 

Je creëert mogelijkheden voor de cliënten en draagt bij aan herstelgericht werken en stigma doorbreken. Je voert IPS trajecten uit, d.w.z. begeleiding in het vinden en behouden een betaalde baan, volgens de IPS methodiek. Je bouwt aan een netwerk van werkgevers (acquisitie), UWV, gemeente, enz., zodat je cliënten makkelijker kunt plaatsen. Ook maak je deel uit van het regio-overstijgend IPS team, bestaande uit 13 IPS trajectbegeleiders.

Het team:
In Almere hebben wij vier gebiedsteams. Sinds oktober 2018 zijn deze gevormd uit FACT- en specialistische teams en bestaan uit: psychiater/arts, maatschappelijk werker, (sociaal-) psychiatrisch verpleegkundigen, ambulant begeleiders/ verpleegkundigen, ervaringsdeskundigen, GGZ-agoog, psychologen en een IPS-trajectbegeleider. Per team bieden wij alle soorten behandeling en begeleiding in een afgebakende wijk. IPS is onderdeel van de behandeling en gaat in nauwe samenwerking met het team.

Wat heb je nodig?

Pro actieve inbreng vanuit jouw rol als IPS trajectbegeleider in de casuïstiek besprekingen. Actieve inbreng en aansluiting in het MDO. En je hebt plezier in het acquireren met en bij externe partners/ werkgevers.

Verder:
 • HBO-opleiding die valt binnen de CONO-beroepenstructuur (bijv. MWD, SPH, MBOV, HBOV);
 • een afgeronde erkende IPS-opleiding of de bereidheid deze te behalen;
 • heb je al ervaring met jobcoaching / trajectbegeleiding, dan heb je direct een streepje voor;
 • het bezit van een rijbewijs en vervoer is wel erg handig. 

Wat mag je verwachten?

Je gaat werken bij een organisatie met een actief scholingsbeleid die oog heeft voor jouw talent en je stimuleert je kwaliteiten te ontwikkelen. Je krijgt daarbij alle ruimte om flexibel, zowel binnen als buiten de organisatie met anderen samen te werken.
Verder:
 • een persoonlijk inwerkprogramma;
 • actief scholingsbeleid;
 • heb je al ervaring, maar moet je de erkende IPS-opleiding nog volgen, dan bieden we je graag de opleiding aan;
 • parttime contract voor 24 tot 32 uur per week voor bepaalde tijd. Voor de duur van 1 jaar met uitzicht op omzetting naar onbepaalde tijd;
 • salaris is conform de CAO GGZ, functiegroep 50 (minimaal € 2.091,- en maximaal € 3.467,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek);
 • je beheert je eigen agenda (flexibel);
 • uitstekende, flexibele arbeidsvoorwaarden, je kunt deze vinden op werkenbijggzcentraal.nl;
 • de VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is verplicht, wij vragen de verklaring voor je aan en de kosten worden vergoed. 

Waar ga je werken?

In Flevoland hebben wij de ambulante behandeling voor volwassenen georganiseerd in 7 gebiedsteams: 4 in Almere, 3 in Lelystad en 1 in de Noordoostpolder. Naast de gebiedsteams hebben wij een regio breed opererende 24-uurs crisisdienst en een IHT-team. Indien opname noodzakelijk is, kan dat in een van onze open of gesloten klinieken. De gesloten kliniek is gehuisvest in Almere en de open klinieken in Lelystad.

We leveren outreachende en poliklinische zorg en behandeling. In contact met patiënten wordt gestreefd naar het vergroten van de eigen regie van cliënten vaak in samenspraak met het systeem van de cliënt en eventuele andere zorgaanbieders (interne collega’s en of netwerkpartners). We werken vanuit de “herstelondersteunende zorg”-gedachte.
 
Wil je meer weten? Kijk op de website van GGz Centraal.

Solliciteren

Heb je vragen of wil je uit eerste hand meer te weten komen over deze functie? App of bel dan met Marcel Knijn (hoofd bedrijfsvoering Gebiedsteams en Deelspecialismen)  06-83276691. Hij neemt graag de tijd voor je!
 
Jouw digitale sollicitatie ontvangen wij graag

Na het attenderen van onze eigen medewerkers op de vacature, hanteren wij een sluitingsdatum van 8 weken. Als dé geschikte kandidaat zich eerder aandient, dan sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.

Reageren kan tot 15-07-2019.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen