Doorsturen
 
Doorsturen
 

Ambulante psychiatrisch begeleider/jeugdzorghulpverlener HYPE (Helping Young People Early) Fornhese Amersfoort (24 of 36 uur)

Als ambulant psychiatrisch begeleider/jeugdzorghulpverlener HYPE (Helping Young People Early) maak je deel uit van het HYPE team, waarin jij aan de slag gaat om ambulante ondersteuning te bieden aan jongeren en hun gezinnen om het functioneren thuis, op school of werk en in de vrije tijd te verbeteren. Het gezin, maar ...

 • Regio: Amersfoort
 • Vakgebied: Begeleiding/agogie
 • Opleidingsniveau: HBO
 • Aantal uren per week: 24 - 36 uur

Wat ga je doen?

Als ambulant psychiatrisch begeleider/jeugdzorghulpverlener HYPE (Helping Young People Early) maak je deel uit van het HYPE team, waarin jij aan de slag gaat om ambulante ondersteuning te bieden aan jongeren en hun gezinnen om het functioneren thuis, op school of werk en in de vrije tijd te verbeteren. Het gezin, maar ook het informele netwerk van de jongere betrek je actief bij de behandeling. Daarnaast ondersteun je bij en creëer je oefensituaties om opgedane vaardigheden en inzichten te generaliseren.

HYPE is een aanbod waarbij een vroege interventie wordt geboden bij jongeren met (een vermoeden van) borderline persoonlijkheidsproblematiek. HYPE biedt behandeling voor jongeren tussen de 12 en 25 jaar oud die minimaal drie kenmerken van een borderline persoonlijkheidsstoornis hebben. Lees hier verder waarom eerder ook beter is!

Het HYPE team gaat met de jongere aan de slag om te ontdekken welke patronen en omgangsvormen tot problemen leiden. Het gezin, maar ook het informele netwerk van de jongere wordt actief bij de behandeling betrokken. Vervolgens zoeken ze samen met de professionals manieren om patronen die tot problemen leiden te veranderen.

De functietaken in het kort:
 • bijdragen aan het ondersteunen van patiënten in het dagelijks functioneren;
 • gesprekken initiëren en vormgeven met de patiënt en zijn omgeving; 
 • vanuit het CAT model (psycho) educatie en voorlichting geven;
 • vanuit een multidisciplinair en intersectoraal team meedenken over het behandeltraject en hier een rol in vervullen.

Wat heb je nodig?

Belangrijk is dat je nu al enthousiast bent over het werken met jonge mensen met kenmerken van borderline, dat je stevig in je schoenen staat en dat je over een goed reflectie- en relativeringsvermogen beschikt. Ruime werkervaring in het ambulante werk en kennis van ouderschap, opvoeden en psychopathologie heb je zeker nodig.
Verder vragen wij:
 • een relevant Hbo-diploma (bijvoorbeeld SPH of Hbo-V),
 • aangevuld met een afgeronde IAG of STW of PPG opleiding;
 • geregistreerd als Jeugdhulpverlener bij het SKJ of BIG registratie;
 • bereid om scholing te volgen gericht op het werken met het HYPE en CAT model;
 • kennis van en ervaring met systeemgericht, oplossingsgericht en netwerkgericht werken;
 • in bezit van een rijbewijs en eigen vervoer.

Wat mag je verwachten?

 • een contract voor 24 tot 36 uur per week (afhankelijk van jouw voorkeur), voor onbepaalde tijd;
 • werktijden tussen half 9 en 5 uur;
 • via de afdeling Training & Ontwikkeling kun je trainingen en E-learning volgen; 
 • het salaris is conform de CAO GGZ, functiegroep 50 (minimaal € 2.091,- en maximaal  € 3.467,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek);
 • reiskostenvergoeding en eindejaarsuitkering;
 • een goede verlofregeling en levensfase-uren;
 • een actief scholingsbeleid en bieden uitstekende, flexibele arbeidsvoorwaarden. Je kunt deze vinden op werkenbijggzcentraal.nl;
 • referentiecheck en een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) zijn een onderdeel van onze selectieprocedure. Wij vragen aan en vergoeden de kosten.

Waar ga je werken?

Helping Young People Early (HYPE) is een programma (momenteel binnen het organisatorisch behandelprogramma 12-18) waarbij een vroege interventie wordt geboden bij jongeren met (een kenmerken van) borderline persoonlijkheidsproblematiek. HYPE biedt behandeling voor jongeren tussen de 12 en 25 jaar oud die minimaal drie kenmerken van een borderline persoonlijkheidsstoornis hebben.

HYPE is een onderzochte en ‘evidence based’ (gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek) bewezen methode die in Australië al langer in gebruik is en gebaseerd is op cognitieve analytische therapie (CAT). De behandeling bestaat uit een afgebakend programma van maximaal 16 psychotherapiesessies en daarnaast een aantal gesprekken waarbij bijvoorbeeld ouders betrokken worden. Je werkt gericht aan het verbeteren van het functioneren thuis, op school of werk en in de vrije tijd. Hierbij wordt het aanbod flexibel afgestemd op de zaken die voor de jongere belangrijk zijn.

Het team speelt in de behandeling een grote rol. Zij kennen de casuïstiek en hebben intensief overleg met elkaar. In dit team werken ambulant begeleiders, systeemtherapeuten, gz-psychologen, klinisch psychologen en een psychiater nauw samen. Door deze samenwerking zijn ze goed in staat om psychotherapeutische doelen en de praktische vertaling daarvan op diverse levensgebieden flexibel te combineren. Beide zijn belangrijk voor deze doelgroep. Graag werken we hierbij ook samen met andere netwerkpartners zoals de sociale wijkteams. 
 
Wil je meer weten? Lees hier verder op de website van GGz Centraal.

Solliciteren

Heb je vragen of wil je uit eerste hand meer te weten komen over deze functie? Bel dan met Christel Hessels (klinisch psycholoog en P-opleider) 033- 4603500.

Jouw digitale sollicitatie ontvangen wij graag.

Na het attenderen van onze eigen medewerkers op de vacature, hanteren wij een sluitingsdatum van 4 weken. Als dé geschikte kandidaat zich eerder aandient, dan sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.

Reageren kan tot 20-05-2019.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen