Doorsturen
 
Doorsturen
 

Hoofd Behandelzaken Cluster Zorgopschaling/ ervaren Psychiater Hilversum/Bussum/Laren (32-36 uur)

Als hoofd behandelzaken van ons cluster Zorgopschaling vorm je samen met het management van onze twee andere clusters en de directie het regionaal management team. Je geeft inhoudelijk leiding aan de teams van het cluster met wie je samen onze cliënten directe zorg biedt volgens de ...

 • Regio: HilversumLarenBussum
 • Vakgebied: Psychiaters en artsen
 • Opleidingsniveau: WO
 • Aantal uren per week: 32 - 36 uur

Wat ga je doen?

Als hoofd behandelzaken van ons cluster Zorgopschaling vorm je samen met het management van onze twee andere clusters en de directie het regionaal management team. Je geeft inhoudelijk leiding aan de teams van het cluster met wie je samen onze cliënten directe zorg biedt volgens de modernste inzichten en met als uitgangspunt: betrokken, beschikbaar en betrouwbaar. Het cluster Zorgopschaling omvat de IHT, crisisdienst en acute kliniek in Hilversum, de afdeling Psychiatrie & Verslaving en Neuropsychiatrie in Laren en de Resocialisatie- en Leefstijlklinieken in Bussum.
 
Met het hoofd bedrijfsvoering die verantwoordelijk is voor de personele, financiële en facilitaire aspecten, werk je nauw samen. In deze duale rol zijn jullie integraal verantwoordelijk voor de inhoud van de patiëntenzorg en een gezonde bedrijfsvoering. Je bent verantwoordelijk voor de vorming van visie op het cluster en onze regio en voor de uitvoering hiervan. Als psychiater verricht je patiëntgebonden werkzaamheden binnen het cluster (16-20 uur), klinisch of ambulant, zoals het doen van beoordelingen en intakes. 

Het cluster Zorgopschaling is in ontwikkeling. In de functie van hoofd behandelzaken laat je jouw ondernemerschapskwaliteiten zien en bouw je samen met het hoofd bedrijfsvoering aan dit nieuwe cluster. Interessante (al lopende) projecten zijn o.a.: oprichting van een besloten kliniek 3-6 maanden verblijf, integratie van de kliniek ouderenpsychiatrie met neuropsychiatrie, ambulantisering en verkorten van de ligduur van Psychiatrie & Verslaving, doorontwikkelen klinische langdurige psychiatrie en invoering van de generieke module acute psychiatrie en de Wvggz. 

Jouw taken in het kort:
 • je bent verantwoordelijk voor de inhoud en kwaliteit van behandeling en zorg;
 • je bent een initiator van en inspirator voor de ontwikkeling van de acute psychiatrie in de regio Gooi en Vechtstreek in de interne en externe keten;
 • je ontwikkelt (door) en implementeert de zorg binnen de acute psychiatrie, volgens actuele richtlijnen en met optimale inzet van de beschikbare middelen;
 • je organiseert optimale in-, door- en uitstroom van cliënten;
 • je stimuleert medewerkers om samen te werken en verantwoordelijkheid te nemen, zowel onderling als met andere betrokkenen;
 • je begeleidt medewerkers in opleiding;
 • je bent een actief lid van het regionaal MT en mede verantwoordelijk voor de resultaten van de regio in goede samenwerking en afstemming met alle onderdelen van de regio en van GGz Centraal;
 • je legt actief contacten en zoekt de samenwerking met relevante netwerkpartners;
 • je hebt een fair aandeel in de bereikbaarheidsdiensten (binnen een pool van 18 psychiaters) voor de regio Gooi en Vechtstreek.

Wat heb je nodig?

Je krijgt energie van jouw rol in veranderprocessen waar zowel cliënt als organisatie beiden beter van worden. En verder:
 • je bent een geregistreerd psychiater die zich samen met de organisatie verder wil ontwikkelen tot een moderne en effectieve behandelaar in de geestelijke gezondheidszorg;
 • je bent iemand die beleidsmatige aspecten praktisch benadert, zoals het mede ontwikkelen en implementeren van nieuwe concepten in samenwerking met collega’s, medewerkers en netwerkpartners;
 • je bent een enthousiaste en stevige professional die het behandelproces adequaat initieert en begeleidt;
 • je vindt het een uitdaging om werkzaam te zijn als leidinggevende, in combinatie met het werken als behandelaar met complexe, acute behandelproblematiek.

Wat mag je verwachten?

In de regio Gooi en Vechtstreek spelen tekorten en schaarste op dit moment geen bepalende rol in de keuzes die we maken. De afgelopen twee jaar heeft de regio, waarbinnen een grote en goed met elkaar verbonden groep psychiaters werkt, een bottom-up proces doorlopen waarin inspirerende en concrete (jaar)plannen zijn gemaakt die nu worden uitgevoerd. Jij kunt deze plannen verder vormen, naar jouw inzicht aanpassen en implementeren. Je treft een organisatie waarin je kunt ondernemen, initiatieven kunt ontplooien en ruimte krijgt. Bij aanstelling kijken we samen wat jij nodig hebt om in jouw nieuwe rol te groeien.

We staan bekend als een brede en goede opleider voor de diverse disciplines, en kennen talloze voorbeelden van collega’s die horizontaal en/of verticaal interessante carrièrestappen hebben gemaakt.
 
Verder bieden we je:

 • afhankelijk van jouw wensen een contract van 32 of 36 uur voor onbepaalde tijd;
 • goed bereikbare werklocaties (per auto, fiets en openbaar vervoer);
 • actieve betrokkenheid bij onder andere nieuwe ontwikkelingen van ICT-mogelijkheden bij de behandelingen, zoals E-health en het Cliëntportaal;
 • het salaris is conform de CAO GGZ, AMS regeling, plus 5% managementtoeslag;
 • flexibele arbeidsvoorwaarden, een 13e maand, een goede pensioenregeling en een bijdrage in de ziektekostenverzekering.

Waar ga je werken?

Een organisatie met een actief scholingsbeleid die oog heeft voor jouw talent en je stimuleert je kwaliteiten te ontwikkelen, dat is GGz Centraal. Je krijgt daarbij alle ruimte om zowel binnen als buiten de organisatie met anderen samen te werken. Dichtbij en deskundig. Dat typeert onze organisatie en zo behandelen wij onze cliënten. 

GGz Centraal, specialist in ggz, in het midden van het land.
 
Wil je meer weten? Kijk op de website van GGz Centraal.

Solliciteren

Heb je vragen of wil je uit eerste hand meer te weten komen over deze functie? Neem dan contact op met Oswald Bloemen (directeur behandelzaken) via telefoonnummer 035-6557411, of mail naar o.bloemen@ggzcentraal.nl.

Jouw digitale sollicitatie ontvangen wij graag.

Na het attenderen van onze eigen medewerkers op de vacature, hanteren wij een sluitingsdatum van 8 weken. Als dé geschikte kandidaat zich eerder aandient, dan sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.

Reageren kan tot 01-08-2019.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen