Doorsturen
 
Doorsturen
 

Sociotherapeut Deeltijdbehandeling Kinder & Jeugdpsychiatrie 12-18 jaar Ermelo (28-32 uur)

Als sociotherapeut ga jij bijdragen aan de begeleiding en (deeltijd) behandeling van kinderen met psychiatrische problematiek in de leeftijd van 12-18 jaar. Je bent 'persoonlijk begeleider' van een aantal jongeren, waarbij je intensief samen werkt met ouders, de school van de jongere en andere betrokken ...

 • Regio: Ermelo
 • Vakgebied: Begeleiding/agogie
 • Opleidingsniveau: HBO
 • Aantal uren per week: 28 - 32 uur

Wat ga je doen?

Als sociotherapeut ga jij bijdragen aan de begeleiding en (deeltijd) behandeling van kinderen met psychiatrische problematiek in de leeftijd van 12-18 jaar. Je bent 'persoonlijk begeleider' van een aantal jongeren, waarbij je intensief samen werkt met ouders, de school van de jongere en andere betrokken instanties. Je gaat zo veel mogelijk zorg op maat bieden, afgestemd op de individuele behoeften van het kind en hun ouders/systeem.

Samen met de collega’s geef je vorm aan het behandelklimaat op de deeltijdgroep. Hierbij stem je af op de ontwikkelingsfase enerzijds en de psychiatrische problematiek van de jongere anderzijds. Je ondersteunt het team in het zorgdragen voor een veilig behandelklimaat waarin oog is voor het individuele leerproces binnen de context van een groep. Je werkt in een het multidisciplinaire team waar je ruim de mogelijkheid hebt om jouw bijdrage te leveren en specifiek jouw discipline te vertegenwoordigen. 

De deeltijdbehandeling is open van maandag t/m vrijdag van 8.30 u tot 16.30 u. Jouw standplaats is Ermelo, maar bij ziekte en of vakantie kan er ook gevraagd worden om binnen de andere deeltijdgroepen van Ermelo, Nunspeet en Amersfoort werkzaamheden uit te voeren.

Het team en onze uitdagingen:
Het sociotherapeuten team bestaat uit 4 sociotherapeuten/verpleegkundigen die samen met een multidisciplinair team, bestaande uit een kinderpsychiater, klinisch psycholoog, klinisch psycholoog i.o., GZ-psycholoog en systeemtherapeut, de behandeling van de jongeren en hun ouders vormgeven.
Het komende jaar focussen wij ons op het door ontwikkelen van de 'intensieve psychiatrische gezinsbegeleiding', de onderwijszorgarrangementen en gaan we onze visie vormgeven op life style en hoe dit te integreren binnen de deeltijdbehandeling van Fornhese.

Wat heb je nodig?

Je werkt oplossingsgericht en je kunt systemisch denken. Verder vragen wij: 
 • afgeronde opleiding HBO, SPH GGZ-agoog en/of verpleegkunde niv. 6, met Big of SKJ registratie;
 • kennis van de psychopathologie en ontwikkelingspsychologie;
 • aantoonbare ervaring in het werken in de kinder- en jeugdpsychiatrie (leeftijdscategorie 12 tot 18 jaar);
 • ervaring in het werken met competentiegerichte modellen en/of Non Violence Resistance;
 • enthousiastme, humor en een pro-active houding.

Wat mag je verwachten?

 • een parttime contract voor 28 tot 32 uur per week voor bepaalde tijd. Voor de duur van 1 jaar; met zicht op verlenging.
 • salaris is conform de CAO GGZ, functiegroep 45 (minimaal € 1.843,- en maximaal € 3.135,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek);
 • actief scholingsbeleid, o.a. een opleiding in de NVR methodiek, maar biedt ook IAG en CGW opleidingen en via de afdeling Training & Ontwikkeling kun je diverse trainingen en E-learning volgen;
 • uitstekende, flexibele arbeidsvoorwaarden, je kunt deze vinden op werkenbijggzcentraal.nl;
 • de VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is verplicht, wij vragen de verklaring voor je aan en de kosten worden vergoed.

Waar ga je werken?

Een organisatie met een actief scholingsbeleid die oog heeft voor jouw talent en je stimuleert je kwaliteiten te ontwikkelen, dat is GGz Centraal. Je krijgt daarbij alle ruimte om zowel binnen als buiten de organisatie met anderen samen te werken. Dichtbij en deskundig. Dat typeert onze organisatie en zo behandelen wij onze cliënten. 

Fornhese is een aanbieder van specialistische geneeskundige jeugd geestelijke gezondheidszorg aan kinderen van 0 tot 18 jaar en hun naastbetrokkenen. De Deeltijdbehandeling in Ermelo biedt hulp aan jongeren tussen de 12 en 18 jaar bij wie sprake is van psychiatrisch problematiek, of een vermoeden daarvan.

De jongeren kunnen hulp nodig hebben om leeftijdsadequaat gedrag vast te houden of op te pakken in de thuissituatie, op school en in de omgang met leeftijdsgenoten. Binnen de deeltijd vinden wij het belangrijk dat er aandacht is voor school en/of dagbesteding en/of werk. De groep wordt binnen de behandeling ingezet als middel, zodat de jongeren kunnen oefenen met elkaar en eventueel van elkaar kunnen leren. De deeltijdbehandeling is een systemische behandeling, waarin ouders nauw betrokken worden.
 
Wil je meer weten? Kijk op de website van GGz Centraal.

Solliciteren

Heb je vragen of wil je uit eerste hand meer te weten komen over deze functie? App of bel dan met Nienke de Bree-van Oosterom (teamleider) 06 106 074 73. Zij neemt graag de tijd voor je!

Jouw digitale sollicitatie ontvangen wij graag.

Na het attenderen van onze eigen medewerkers op de vacature, hanteren wij een sluitingsdatum van 8 weken. Als dé geschikte kandidaat zich eerder aandient, dan sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.

Reageren kan tot 13-05-2019.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen