Doorsturen
 
Doorsturen
 

MBO verpleegkundige High en Intensive Care (HIC) Hilversum (28-36 uur)

Wil jij jouw vak als verpleegkundige in de volle breedte uitvoeren? Wil jij van betekenis zijn voor mensen met complexe psychiatrische problemen? Dan gaan we graag met je in gesprek!Als verpleegkundige High & Intensive Care ga je werken op de High & Intensive Care. Je biedt directe zorg aan ernstig ...

 • Regio: Hilversum
 • Vakgebied: Verpleegkunde
 • Opleidingsniveau: MBO
 • Aantal uren per week: 28 - 36 uur

Wat ga je doen?

Wil jij jouw vak als verpleegkundige in de volle breedte uitvoeren? Wil jij van betekenis zijn voor mensen met complexe psychiatrische problemen? Dan gaan we graag met je in gesprek!

Als verpleegkundige High & Intensive Care ga je werken op de High & Intensive Care. Je biedt directe zorg aan ernstig psychiatrisch patiënten (EPA) op een acute opnameafdeling in een professioneel en enthousiast multidisciplinair team. Je werkt in een onregelmatig rooster. Je diensten zijn divers, onvoorspelbaar en wisselend qua intensiviteit. Vind jij het een uitdaging om snel om te schakelen en snel te kunnen handelen in acute situaties? Dan is werken op de HIC iets voor jou. In nauw overleg met je collega's geef je de dienst vorm en bepalen jullie welke zorg het beste past op dat moment.
 
Daarnaast houd jij je bezig met inhoudelijke en organisatorische ontwikkelingen door bijvoorbeeld deel te nemen aan een projectgroep. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verandering in dwangtoepassingen, familieparticipatie, leefstijl etc. Ons doel hierbij is het intensief begeleiden van ernstig psychiatrische patiënten op een zo prettig mogelijke manier. 

De werkomgeving wordt verder gekenmerkt door korte lijnen, mogelijkheden voor ontplooiing en collegiaal overleg. We gaan respectvol met elkaar om, zijn deskundig en optimistisch en staan open voor goede ideeën en eigen initiatief. We zijn innovatief, vooruitstrevend en blijven in ontwikkeling. Scholing zien wij als een belangrijk onderdeel in het verlenen van patientenzorg.

Hoe ziet jouw dag er uit?
Je maakt met elkaar een planning van wat er die dag moet gebeuren en welke patiënten jij begeleidt maar het interessante van de acute afdeling is; je weet nooit hoe de dag loopt.
Ineens kan er iemand opgenomen worden die in crisis is, iemand op de afdeling kan opeens boos worden en opschaling van zorg nodig hebben....  Flexibel zijn en soms creatief zijn in het zoeken naar oplossingen zijn hele handige eigenschappen wanneer je op de gesloten opname afdeling werkt. Eventueel bijsturen in de begeleiding? Wat heeft de patiënt nodig om weer rustig te worden? Jij overlegt met je collega’s en de arts wat er op dat moment nodig is. Als verpleegkundige heb je uiteenlopende gesprekken. Het ene moment zit je met een patiënt die herstellende is van een manie en geef je psycho-educatie en het volgende moment probeert iemand jou te overtuigen van zijn psychotische belevingen. Vertrouwen winnen is een belangrijk onderdeel van je werk. Laat zien als verpleegkundige dat je doet wat je zegt en dat je zegt wat je doet. Humor is onmisbaar in dit werk. Het geeft lucht aan de situatie en samen lachen verbindt.
 
Naast de gesprekken met patient en artsen ben je aanspreekpunt voor familie en plan je regelmatig gesprekken met hen, de patient, de arts en eventueel sturend behandelaar. We stellen gezamenlijk doelen op voor opname en checken tussentijds steeds of de behandeling voldoet of bijgesteld moet worden. Je zit bij rechtzittingen voor de BOPZ maatregelen en geeft voorlichting aan de patiënt hierover.
Kortom; het werken is erg afwisselend, soms hectisch maar vooral mooi omdat je patiënten snel ziet opknappen, met veel humor.
Spreekt dit jou aan en zie jij jezelf als verpleegkundige hier werken? Laat het ons dan weten.

Wat heb je nodig?

Als jij stevig in je schoenen staat en de rust kunt bewaren in hectische situaties, worden we nieuwsgierig naar je. Verder hoort bij deze functie dat:
 • je in het bezit van een afgeronde MBO verpleegkunde opleiding en BIG registratie;
 • je in een team kunt samenwerken en in staat bent je werk adequaat te organiseren;
 • je intensieve begeleiding kan bieden aan deze patientengroep;
 • je creatief bent in het inzetten van alternatieven om spanning te reduceren;
 • je het leuk vindt een bijdrage te leveren aan ontwikkelingen en actief bent in de uitvoer van diverse werkzaamheden;
 • je vorm geeft aan de zorg en begeleiding van patiënten en bijdraagt aan kwaliteitsbevordering;
 • je bent flexibel en werkt volgens een onregelmatig rooster.

Wat mag je verwachten?

Wij bieden een werkplek in een professioneel en enthousiast team dat zich volop bezig houdt met inhoudelijke en organisatorische ontwikkelingen. De werkomgeving wordt verder gekenmerkt door korte lijnen, mogelijkheden voor ontplooiing en collegiaal overleg. We gaan respectvol met elkaar om, zijn deskundig en optimistisch en staan open voor goede ideeën en eigen initiatief. En verder:
 • een parttime/fulltime contract voor 28-36 uur per week voor onbepaalde tijd;
 • salaris conform de CAO GGZ, functiegroep 45 (minimaal € 1.843,- en maximaal € 3.135,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek);
 • mogelijkheden om mee te denken in operationeel beleid;
 • gedegen inwerkperiode door een ervaren collega;
 • referentiecheck en een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is een onderdeel van onze selectieprocedure;
 • een actief scholingsbeleid en bieden uitstekende, flexibele arbeidsvoorwaarden, meer hierover kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.

Waar ga je werken?

De High & Intensive Care binnen de Rembrandthof in Hilversum biedt kortdurende, acute psychiatrische behandeling aan personen van 18-65 jaar. Hier worden patiënten behandeld die in crisis verkeren en waarbij kortdurende opname noodzakelijk is. De patiëntengroep is erg divers. Het gaat om mensen die voor het eerst worden opgenomen, instromen vanuit verschillende behandelprogramma’s (zoals; psychotische stoornissen, persoonlijkheidsstoornissen en stemming en angststoornissen) of patiënten die langer in behandeling zijn bij FACT en in crisis verkeren. De kliniek werkt dan ook nauw samen met de ambulante teams zoals het IHT (Intensive Home Treatment) team en FACT (flexible assertive community treatment).

Solliciteren

Heb je vragen of wil je uit eerste hand meer te weten komen over deze functie? Bel dan met Diana de Heus- van 't Hazeveld (teamleider HIC Rembrandthof) 035- 6557305 of met Marieke de Wilde (teamleider acuut Rembrandthof) bereikbaar via telefoonnummer 035- 6557555. Zij nemen graag de tijd voor je!

Jouw digitale sollicitatie ontvangen wij graag.
Wij hanteren een sluitingsdatum van 8 weken. Als dé geschikte kandidaat zich eerder aandient, dan sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.

Reageren kan tot 13-06-2019.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen