Doorsturen
 
Doorsturen
 

Verslavingsarts/Teamleider Behandelzaken Ermelo (24-32 uur)

Als verslavingsarts ben je behandelinhoudelijk verantwoordelijk voor de geboden zorg. Daarnaast - vanuit ons principe van duale teamleiding - ben je naast jouw collega teamleider bedrijfsvoering als teamleider zorg medeverantwoordelijk voor de kwaliteit van zorg.Je werkt als zelfstandig ...

 • Regio: Ermelo
 • Vakgebied: Psychiaters en artsen
 • Opleidingsniveau: WO
 • Aantal uren per week: 24 - 32 uur

Wat ga je doen?

Als verslavingsarts ben je behandelinhoudelijk verantwoordelijk voor de geboden zorg. Daarnaast - vanuit ons principe van duale teamleiding - ben je naast jouw collega teamleider bedrijfsvoering als teamleider zorg medeverantwoordelijk voor de kwaliteit van zorg.
Je werkt als zelfstandig behandelaar in de directe patiëntenzorg en verricht werkzaamheden ten aanzien van het bevorderen van de kwaliteit van zorg, begeleiding en behandeling en het voorschrijven van medicatie. Je coacht het verpleegkundig team naar een hoger niveau van functioneren door implementatie van state of the art interventies. Samen met jouw collega’s in het behandelteam denk je actief mee aan manieren om de zorg voor onze doelgroep de komende jaren te verbeteren.

Het zorgcluster Herstel, onderdeel van de regio Veluwe & Veluwe Vallei, bestaat uit diverse klinische afdelingen voor patiënten met langdurige, complexe psychiatrische problematiek. Een EPA doelgroep, bij uitstek geschikt voor een verslavingsarts door de unieke care-cure combinatie en de dubbeldiagnose problematiek. Unieke patiënten die jou als verslavingsarts uitdagen om outside the box behandeling te bieden die aansluit bij hun wereld.

Het betreft een doelgroep met ernstige recidiverende stoornissen en met problematiek op verschillende levensgebieden, met zowel een gebrekkig ziekte-inzicht als een lage zorgmotivatie; met raakvlakken naar verslavingen, forensische en langdurige psychiatrie. Door de ernst van de problematiek is intensievere behandeling nodig in een klinische setting waarbinnen de juiste diagnostiek en behandeling kan plaatsvinden.
De benadering van deze doelgroep verandert de laatste jaren sterk en ons cluster is daarop geen uitzondering: we werken volgens de principes van herstel ondersteunende zorg (HOZ) en voeren een reeks interventies uit in een programma voor een gezondere leefstijl. Daarnaast implementeren we de komende jaren het Active Recovery Triad (ART) model, de professionele zorgstandaard lang(er)durende psychiatrie.

Kortom, een plek voor een ambitieuze hulpverlener die graag meedenkt en werkt aan innovatie. Je maakt deel uit van een professioneel team waarin je samenwerkt met een verpleegkundig specialist, een verpleegkundig specialist in opleiding, een maatschappelijk werker, een basisarts en een psychiater.

Wat heb je nodig?

 • een KNMG-registratie als verslavingsarts en/of een afgeronde MIAM (Master In Addiction Medicine);
 • je bent BIG(her)-geregistreerd;
 • aantoonbare ervaring met geïntegreerde psychiatrische en verslavingsproblematiek;
 • je bent voortdurend actief op zoek naar zorginhoudelijke vernieuwingen;
 • karaktereigenschappen als relativeringsvermogen en stressbestendigheid, doorzettingsvermogen, flexibel en buiten de bekende kaders kunnen denken, goed in staat zijn om samen te werken (binnen een multidisciplinair team), goede communicatieve en sociale vaardigheden, integriteit en een respectvolle bejegening.

Wat mag je verwachten?

 • een parttime contract voor 24-32 uur per week voor onbepaalde tijd.
 • het salaris is conform de CAO GGZ, functiegroep 70 (minimaal € 3.965,- en maximaal € 6.188,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek);
 • een actief scholingsbeleid en uitstekende, flexibele arbeidsvoorwaarden; je kunt deze vinden op werkenbijggzcentraal.nl;
 • een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is verplicht, wij vragen de verklaring voor je aan en vergoeden de kosten.

Waar ga je werken?

Een organisatie met een actief scholingsbeleid die oog heeft voor jouw talent en je stimuleert je kwaliteiten te ontwikkelen, dat is GGz Centraal. Je krijgt daarbij alle ruimte om zowel binnen als buiten de organisatie met anderen samen te werken. Dichtbij en deskundig. Dat typeert onze organisatie en zo behandelen wij onze cliënten. 

GGz Centraal, specialist in ggz, in het midden van het land. 

Wil je meer weten? Kijk op de website van GGz Centraal.

Solliciteren

Heb je vragen of wil je uit eerste hand meer te weten komen over deze functie? App of bel dan met Geeske Meijer (hoofd behandelzaken): 06-10098940, of met Bas-Jan Stoute (hoofd bedrijfsvoering): 06- 10209482.

Jouw digitale sollicitatie ontvangen wij graag.

Na het attenderen van onze eigen medewerkers op de vacature, hanteren wij een sluitingsdatum van 8 weken. Als dé geschikte kandidaat zich eerder aandient, dan sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.

Reageren kan tot 05-07-2019.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen