Doorsturen
 
Doorsturen
 

Verpleegkundige GGZ Asielzoekersteam Almere (24 uur)

Ben jij de verpleegkundige die het een uitdaging vindt om zorg te bieden aan mensen die anders tussen wal en schip dreigen te vallen? Kom dan werken met en voor asielzoekers-patiënten die in een multicomplexe situatie zitten.Je werkt met patiënten met uiteenlopende problematiek en psychiatrische diagnoses, ...

 • Regio: Almere
 • Vakgebied: Verpleegkunde
 • Opleidingsniveau: HBO
 • Aantal uren per week: 24 uur

Wat ga je doen?

Ben jij de verpleegkundige die het een uitdaging vindt om zorg te bieden aan mensen die anders tussen wal en schip dreigen te vallen? Kom dan werken met en voor asielzoekers-patiënten die in een multicomplexe situatie zitten.

Je werkt met patiënten met uiteenlopende problematiek en psychiatrische diagnoses, regelmatig is ook sprake van verslaving en/of een licht verstandelijke beperking. Je hebt ondersteunende contacten in de woonsituatie met patiënten van het asielzoekersteam Noord (Almere, Dronten en Luttelgeest).

Jouw rol is uitvoerend behandelaar waarbij je nauw samen werkt met de collega's in de behandeling van de psychiatrische problematiek. Je werkt vanuit het integrale behandelaanbod en vanuit de doelen uit het behandelingsplan conform de wettelijke bepalingen en richtlijnen. Zelfstandig los je gevarieerde problemen op in niet geprotocolleerde zorg situaties. Op basis van jouw gegevensverzameling en analyse doe jij voorstellen voor aanvullende diagnostiek.

Duidelijk zijn is erg belangrijk in deze rol en als het nodig is gebruik je je overtuigingskracht. Werken met deze doelgroep betekent naar buiten gericht denken en creatieve oplossingen zoeken en analytisch vermogen hebben voor het bepalen van de verpleegkundige aanpak.

Het team is multidisciplinair samengesteld en bevindt zich in een sterk ontwikkelende werkomgeving waar ruimte is voor persoonlijke inbreng. Je krijgt dan ook volop de kans mee te denken over innovatie voor onze doelgroep en in het ontwikkelen van nieuw zorgaanbod. Natuurlijk stem je jouw werkzaamheden af met de medewerkers van het AZC en waar nodig draag je expertise aan hen over.

Wat heb je nodig?

We zoeken een communicatief vaardig en daadkrachtige verpleegkundige. Een zelfstandig werkende teamspeler met ruime ervaring en met een gezonde dosis relativeringsvermogen. Een professional met ervaring in het werken met asielzoekers. Iemand die administratief sterk is en het eigen werk weet te organiseren en indien nodig opschaalt naar collega's.
Verder:
 • een afgeronde opleiding tot verpleegkundige en ervaring in de ambulante zorg. Ervaring met het werken met asielzoekers is een belangrijke voorwaarde;
 • om kunnen gaan met patiënten die veel aandacht vragen, weerstand bieden en terug kunnen vallen in oude patronen;
 • rust uitstralen, geduldig zijn, vertrouwen weten te wekken en te motiveren;
 • inleven in de verschillende achtergronden en leefsituaties van de patiënten;
 • als betrokken teamlid actief meedenken over de verdere ontwikkeling en professionalisering van het asielzoekers behandelprogramma.

Wat mag je verwachten?

Werken in een uitdagende omgeving in een team waar ruimte is voor eigen initiatief, ondernemen en gevoel voor humor. We focussen op de ontwikkeling van de medewerker en bieden diverse interne trainingen en opleidingen.
Verder
 • een contract van 24 uur per week voor onbepaalde tijd, binnen een organisatie die in beweging is;
 • het salaris is conform de CAO GGZ, functiegroep 50 (minimaal € 2.091,- en maximaal € 3.467,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek);
 • het doen van een referentiecheck en het aanvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) zijn onderdeel van onze selectieprocedure;
 • wij kennen een actief scholingsbeleid en bieden uitstekende, flexibele arbeidsvoorwaarden. Je kunt deze vinden op onze werkenbijggzcentraal.nl.

Waar ga je werken?

Het asielzoekersprogramma GGz Centraal bestaat uit twee locaties: team Noord en team Zuid.
Vanuit het asielzoekersprogramma wordt psychiatrische hulp op locatie –in een AZC- geboden. Dit gebeurt in het AZC van Leersum, Almere, Harderwijk, Amersfoort, Dronten en Luttelgeest.
Het betreft mensen met een ernstige, langdurige psychiatrische stoornissen (ASI) en een daarmee samenhangend beperkt en geïnvalideerd maatschappelijk bestaan en/of functioneren.
 
Het AZC is een tussenstation voor deze mensen. Dit betekent dat de patiënten behandeling en begeleiding krijgen in het AZC zolang zij daar verblijven. Bij verplaatsingen buiten het zorggebied van GGz Centraal zal een andere GGZ instelling de zorg overnemen.
Specifieke, onderscheidende kenmerken van deze doelgroep zijn:
 • grote diversiteit van herkomstlanden, culturen, religies en persoonlijke achtergronden.
 • gedwongen vertrek uit het land van herkomst
 • verlies en trauma’s zijn een rode draad
 • veel alleenstaanden en/of gebroken gezinnen
 • vaak ontbreken van sociaal netwerk en sociale steun
 • problemen op meerdere terreinen (psychisch, sociaal, juridisch, leefomgeving/huisvesting)
 • onbekendheid met de Nederlandse maatschappij en de GGZ
 • vaak bestaat afweer tegen psychiatrische zorg.
Werken binnen het asielzoekersprogramma betekent dat je volop je expertise kunt inzetten, dat de samenwerking met collega’s open en toegankelijk is, dat jouw mening er toe doet en bijdraagt aan de continue verbetering van onze zorg aan patiënten.

Solliciteren

Heb je vragen of wil je uit eerste hand meer te weten komen over deze functie? App of bel dan met Cri-Cri Gouw (teamleider) 06 832 196 07 of c.gouw-vanhezik@ggzcentraal.nl,  Zij neemt graag de tijd voor je!

Jouw digitale sollicitatie ontvangen wij graag.

Na het attenderen van onze eigen medewerkers op de vacature, hanteren wij een sluitingsdatum van 8 weken. Als dé geschikte kandidaat zich eerder aandient, dan sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.

Reageren kan tot 22-04-2019.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen