Doorsturen
 
Doorsturen
 

HBO Verpleegkundige High Intensive Care (HIC) Almere (28-36 uur)

“Je moet in de modder durven staan”Voor een verpleegkundige, zelfs in de psychiatrie, klinkt dit ongewoon en dat is het ook. De afdeling High Intensive Care (HIC) is ongewoon en bovenal dynamisch. Je treft hier een hectisch hoog complexe en onvoorspelbare doelgroep, waarbij meestal sprake is van dubbel en triple ...

 • Regio: Almere
 • Vakgebied: Verpleegkunde
 • Opleidingsniveau: HBO
 • Aantal uren per week: 28 - 36 uur

Wat ga je doen?

“Je moet in de modder durven staan”
Voor een verpleegkundige, zelfs in de psychiatrie, klinkt dit ongewoon en dat is het ook. De afdeling High Intensive Care (HIC) is ongewoon en bovenal dynamisch. Je treft hier een hectisch hoog complexe en onvoorspelbare doelgroep, waarbij meestal sprake is van dubbel en triple diagnose. Jouw specialistische kennis en eigenheid komen in deze setting uitermate goed tot zijn recht en in ontwikkeling; een goede zelfreflectie en lef zijn hierbij onontbeerlijk. Juist die complexiteit maakt het werken in de acute psychiatrie zo boeiend en impactvol.

Wij zijn een multidisciplinair team, dat het lef heeft om bewust te kiezen voor deze dynamische doelgroep patiënten. Via een transparante en deskundige werkwijze, geven we vorm aan de zorgvraag en begeleiden wij zoveel mogelijk patiënten weer buiten de kliniek, dit kan een open setting zijn of anders. Met jouw collega’s zorg jij als verpleegkundige voor een optimaal behandel- en/of leefklimaat en bewaakt de structuur van het behandelprogramma, het ritme van de dag en de gemaakte afspraken. Je houdt het overzicht over de groep en doet gerichte interventies.

Ons motto is: alles is bespreekbaar! Loop je ergens mee, zit iets tegen of heb je een goed idee? We zoeken samen naar een vorm die bij jou past zoals supervisie of een specifieke training. Misschien wil je jouw deskundigheid delen in een project zoals dwang & drang? We nodigen je uit om jezelf te blijven ontwikkelen en onderdeel uit te maken van een hecht team die wat er ook gebeurt op elkaar kan bouwen.

Veiligheid is essentieel in ons team. Veilig werken komt voort uit het constant uitbreiden van kennis en ervaring. Je krijgt regelmatig de gelegenheid jouw kennis van agressie regulatie (ART), het uitvoeren van alternatieve interventies en van ziektebeelden te vergroten. Op de afdeling kun je altijd op jouw team rekenen. De fysieke zorg begeleider is aanwezig, we kennen een piepersysteem en verder zijn we gewend onze interventies dagelijks met elkaar te bespreken. Veiligheid boven alles.
 
Nieuwsgierig?
Je bent van harte welkom om een dag mee te lopen en te proeven hoe het werken bij ons is! Bel of app een van onze twee teamleiders Sandra Stormbroek via telefoonnummer 06 532 243 23.

Wat heb je nodig?

 • een afgeronde opleiding hbo-verpleegkunde (met BIG registratie);
 • een concrete motivatie voor het werken met deze doelgroep. 
Wil je weten of deze baan bij jou past? Als jij de volgende vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden, willen we graag meer van je weten!
 • je bent op je sterkst in een hectische omgeving, waarin je snel moet schakelen;
 • je bent een zelfstarter en zoekt van nature naar creatieve oplossingen;
 • je bent vasthoudend en overtuigend;
 • zelfs onder druk verlies jij jouw humor niet;
 • je vindt het vanzelfsprekend ook buiten kantoortijden te werken;
 • je bent er voor jouw collega’s en staat open voor feedback.

Wat mag je verwachten?

 • het salaris is minimaal € 1.898,- en maximaal € 3.229,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek (conform de CAO GGZ, functiegroep 45). Tot het einde van dit jaar komt daar nog een tijdelijke kwartaal arbeidsmarkttoelage bovenop;
 • een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd voor 28 tot 36 uur per week; 
 • een persoonlijk inwerkprogramma; de eerste twee weken word je boven de planning ingewerkt;
 • via de afdeling Training & Ontwikkeling kun je trainingen en E-learning volgen, zoals ART (Agressie Regulatie Training), de MAT en diverse klinische lessen;
 • de High Intensive Care (HIC) opleiding, en eventuele doorgroeimogelijkheden naar sociaal psychiatrisch verpleegkundige (SPV) of verpleegkundig specialist;
 • het rooster is drie maanden vooruit bekend, een vaste vrije dag vinden wij vanzelfsprekend;
 • een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden, eindejaarsregeling en een pakket op het gebied van pensioen en verzekeringen maakt onder andere deel uit van de secundaire arbeidsvoorwaarden. Lees hier meer over de overige voorwaarden;
 • een VOG verklaring en herregistratie BIG worden door ons vergoed.

Waar ga je werken?

Wij zijn GGz Centraal, specialist in geestelijke gezondheidszorg, verdeeld over vier regio’s in het midden van het land. Via een actief scholingsbeleid dat oog heeft voor individueel talent, stimuleren wij onze bijna 3.000 medewerkers om hun kwaliteiten te ontwikkelen en optimaal in te zetten voor de beste zorg van onze cliënten.

De Meregaard in Almere heeft een breed behandelaanbod voor volwassenen en ouderen. Naast klinische opname voor acute psychiatrie heeft de Meregaard ook ambulante behandeling. Samen met andere organisaties creëren wij een evenwicht tussen zorg aan huis en zorg in de kliniek, doordat wij naast ambulante behandeling, ook psychiatrische intensieve thuiszorg, dagbehandeling en klinische opname aanbieden. De Meregaard biedt zorg op maat. De behandeling varieert van kortdurende tot langdurende zorg en van individuele therapie tot groepstherapie.

Als team van de Meregaard beschikken we over expertise in de behandeling van veel verschillende doelgroepen. De combinatie van een 24-uurs psychiatrische crisisdienst en een opnamekliniek zorgt ervoor dat wij complexe problematiek kunnen behandelen.

Wil je meer weten over GGz Centraal en de Meregaard? Kijk op de website www.ggzcentraal.nl.

Solliciteren

Heb je vragen of wil je uit eerste hand meer te weten komen over deze functie? App of bel dan met Sandra Stormbroek (teamleider) 06- 53224323. Zij neemt graag de tijd voor je!

Na het attenderen van onze eigen medewerkers op de vacature, hanteren wij een sluitingstermijn van acht weken. Als dé geschikte kandidaat zich eerder aandient, dan sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.

Reageren kan tot 04-10-2019.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen