Doorsturen
 
Doorsturen
 

business controller RVZe Gooi en Vechtstreek

Kritisch, to-the-point en met overtuiging adviseer je en daag je de directie en het management uit op financieel en bedrijfseconomisch vlak om zo de business verder te optimaliseren en kansen te grijpen. Ook heb je vernieuwende ideeën rondom financieel beleid/beheersing en vind je het een uitdaging om bij te ...

 • Regio: AmersfoortHilversum
 • Vakgebied: Financieel/economisch
 • Opleidingsniveau: HBOWO
 • Aantal uren per week: 32 - 36 uur

Wat ga je doen?

Kritisch, to-the-point en met overtuiging adviseer je en daag je de directie en het management uit op financieel en bedrijfseconomisch vlak om zo de business verder te optimaliseren en kansen te grijpen. Ook heb je vernieuwende ideeën rondom financieel beleid/beheersing en vind je het een uitdaging om bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van de afdeling Planning & Control. Solliciteer dan op de vacature business controller bij GGz Centraal!

Je komt te werken in de rol van business controller voor de resultaatsverantwoordelijke zorgeenheid (RVZe) Gooi en Vechtstreek, één van de 5 RVZe’s van GGz Centraal. Een regio die met ingang van dit jaar werkt in een andere organisatiestructuur waarbij de ‘patient-journey’ als leidraad centraal staat en er meer nadruk wordt gelegd op resultaatsverantwoordelijkheid op alle niveaus in de organisatie.

Als business controller lever je o.a. de inzichten en tools aan het management om invulling te kunnen geven aan deze resultaatsverantwoordelijkheid en creëer je op een positieve manier bewustwording binnen de RVZe ten behoeve van optimalisatie van de registratie/zorglogistiek/bedrijfsvoering.
Je ondersteunt de directie en het management van de RVZe bij het realiseren van een effectief financieel en bedrijfseconomisch beleid en de implementatie daarvan binnen de regio opdat de resultaten worden behaald die nodig zijn, je krijgt hierbij de positie om op een actieve manier met de directie en het management mee te denken. Dit omvat onder andere  het opstellen van de begroting en het in de diverse managementrapportages voor jouw RVZe rapporteren over de relevante risico’s en indicatoren op het gebied van klant, kwaliteit, productie- en kostenontwikkeling. Je duidt huidige en toekomstige financiële resultaten, stelt business cases op, rekent voorliggende bedrijfseconomische vraagstukken door en geeft gevraagd en ongevraagd advies op het gebied van veranderende wet- en regelgeving of bedrijfskundige vraagstukken. In deze functie wordt een beroep gedaan op je vermogen om organisatorische of zorginhoudelijke ontwikkelingen zodanig te doorgronden dat je deze kunt vertalen naar financiële/bedrijfsmatige consequenties.

Je maakt onderdeel uit van het team business controllers binnen de centrale afdeling P&C van GGz Centraal. Samen met jouw collega´s ben je verantwoordelijk voor de vormgeving en uitvoering van de begrotingscyclus, het beheer en onderhoud van het begrotingsmodel (thans in ontwikkeling) en de geïntegreerde managementinformatievoorziening van de hele organisatie. Naast de ondersteuning van een RVZe voer je een aantal centrale taken uit ten behoeve van de maand- kwartaalrapportages en krijg je, mede op basis van kennis en ervaring, eventueel in samenwerking met je collega business controllers, de verantwoordelijkheid voor specifieke centrale thema’s, zoals het uitvoeren van bedrijfseconomische analyses, het opstellen van meerjarenscenario’s en financiële ondersteuning van de zorgcontractering.
 
De afdeling Planning & Control vervult een cruciale rol binnen het financiële beheer van GGz Centraal. Naast business controllers bestaat de afdeling P&C uit medewerkers P&C en informatie/BI-specialisten.
De afdeling P&C is onderdeel van het vakcentrum Financiën Administratie Informatievoorziening (FAI) waartoe ook de afdelingen Zorgadministratie, Financiële Administratie en Compliance behoren. Gezamenlijk en in nauwe samenwerking verzorgen zij de registratie en administratie van de zorg, de financiële transacties, de planning & controlcyclus, begroting en informatievoorziening. Bij de onderdelen van het vakcentrum FAI werken ca. 50 medewerkers.

Wat heb je nodig?

 • je bent bedrijfseconomisch of bedrijfskundig geschoold op hbo/wo niveau;
 • je hebt kennis van de zorgfinancieringsstructuur, budgettering, begrotings- en informatietechnieken en relevante wet- en regelgeving binnen de gezondheidszorg;
 • je hebt ervaring in een rol als (financial) controller of business controller;
 • je hebt een sterk analytisch vermogen en je vindt moeiteloos je weg in Excel;
 • je toont initiatief en hebt sterke communicatieve vaardigheden, adviesvaardigheden en beïnvloedend vermogen. Je kunt samenwerken en verbinden, bent resultaatgericht en houdt moeiteloos het overzicht;
 • daarnaast heb je een heldere visie op je vakgebied en heb je het lef om zaken ter discussie te stellen.

Wat mag je verwachten?

 • een uitdagende baan met zelfstandigheid en ontwikkelmogelijkheden;
 • een contract voor 32-36 uur per week voor de duur van 12 maanden met intentie tot verlenging naar onbepaalde tijd;
 • het salaris is conform de CAO GGZ, definitieve inschaling vindt plaats op basis van kennis, ervaring en groeipotentie;
 • de VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is een verplicht onderdeel van onze referentiecheck;
 • wij kennen een actief scholingsbeleid en bieden uitstekende, flexibele arbeidsvoorwaarden. Je kunt deze vinden op werkenbijggzcentraal.nl. 

Waar ga je werken?

GGz Centraal is als aanbieder van integrale specialistische GGZ een belangrijke speler in het midden van het land. Een organisatie met een actief scholingsbeleid die oog heeft voor jouw talent en je stimuleert je kwaliteiten te ontwikkelen, dat is GGz Centraal. Je krijgt daarbij alle ruimte om zowel binnen als buiten de organisatie met anderen samen te werken. Dichtbij en deskundig. Dat typeert onze organisatie en zo behandelen wij onze cliënten. 

Wil je meer weten? Kijk op de website van GGz Centraal.

Solliciteren

Heb je vragen of wil je uit eerste hand meer te weten komen over deze functie? App of bel dan met Rob Thuis (hoofd planning & control) 06 12673801 of Eric de Vos (directeur bedrijfsvoering RVZe Gooi en Vechtstreek) 06 51938861. Zij nemen graag de tijd voor je!

Jouw digitale sollicitatie ontvangen wij graag.

Na het attenderen van onze eigen medewerkers op de vacature, hanteren wij een sluitingsdatum van 2 weken. Als dé geschikte kandidaat zich eerder aandient, dan sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 21 maart en/of vrijdag 22 maart 2019.
Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 

Reageren kan tot 18-03-2019.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen