Doorsturen
 
Doorsturen
 

Verslavingsarts Laren (28-36 uur)

Als verslavingsarts een bepalende rol spelen op het snijvlak van psychiatrie en verslaving? Werken in een specialistisch team met veel ruimte voor eigen inbreng?GGz Centraal heeft in expertisecentrum Juliana Oord in Laren plek voor een verslavingsarts. Je komt te werken op een bijzondere ...

 • Regio: Laren
 • Vakgebied: Psychiaters en artsen
 • Opleidingsniveau: WO
 • Aantal uren per week: 28 uur

Wat ga je doen?

Als verslavingsarts een bepalende rol spelen op het snijvlak van psychiatrie en verslaving? Werken in een specialistisch team met veel ruimte voor eigen inbreng?

GGz Centraal heeft in expertisecentrum Juliana Oord in Laren plek voor een verslavingsarts. Je komt te werken op een bijzondere locatie waar we onder een dak specialistische en innovatieve behandelingen aanbieden. Vanuit een multidisciplinair team wordt volgens het Integrated Dual Disorder Treatment model (IDDT) de behandeling afgestemd op de fase van motivatie waar de patiënt zich bevindt. We behandelen cliënten met ernstig recidiverende stoornissen die elders niet meer behandeld kunnen worden en bieden een unieke combinatie van detox, klinische behandeling en nazorg.
 
We werken aan herstelgerichte zorg en hebben de ambitie behandeling op maat aan te bieden. Voor jou als verslavingsarts ligt hier een mooie rol als sturend (regie)behandelaar. Jij weet als geen ander dat verslavingszorg vaak een optelsom is van multiple problematiek. En daarom zien we jou als de specialist op het gebied van verslavingszorg en zijn we benieuwd naar jouw kennis, visie en aanpak. Jouw expertise willen we heel graag inzetten!

Dedicated teams werken in een hechte sfeer met elkaar. Ieder vanuit zijn of haar vakgebied denkt mee met maar een missie: de cliënt een stap verder brengen naar zijn herstel. We zijn open minded, werken intensief met elkaar samen en richten ons op voortdurende verbetering van de kwaliteit van de behandeling en onze samenwerking. Je houdt je als arts ondermeer met de volgende kerntaken bezig:
 • detox behandeling;
 • medisch onderzoek;
 • screening cliënten op verslavings- en andere psychiatrische problematiek;
 • inschatting van dubbele diagnose problematiek en een daarop in te stellen beleid;
 • onderhouden van contacten met verwijzers en naasten van de cliënt en informatie verstrekken over de behandeling;
 • verzorgen van inhoudelijke trainingen aan patiënten en collega’s;
 • deelname aan het reguliere teamoverleg en het vakgroep overleg. 
“Verslaving is een vriendschap zonder vriend” (Connie Palmen).

Wat heb je nodig?

Allereerst sta jij bekend om jouw professionele nieuwsgierigheid en ben je gewend om initiatieven te nemen en snel te schakelen. Verder:
 • ben je een KNMG-geregistreerd verslavingsarts en/of heb je de MIAM (Master In Addiction Medicine) (bijna) afgerond;
 • ben je BIG (her)-geregistreerd;
 • heb je werkervaring in de verslavingszorg en GGZ;
 • kun je goed samenwerken in een multidisciplinair team en ben je in staat hierin positie te nemen;
 • weet je onder werkdruk je werk te prioriteren en te organiseren.

Wat mag je verwachten?

Een prominente rol bij een werkgever die de ambitie heeft om onze doelgroep nog beter te bedienen. Jij kunt rekenen op professionele en betrokken collega’s die jou graag in het team verwelkomen.
Verder:
 • mogelijkheden om zowel fulltime als parttime te werken (28-36 uur in de week);
 • een contract voor onbepaalde tijd;
 • een goed bereikbare werklocatie ( Laren: Amsterdam 30 minuten);
 • passende scholing via onze afdeling Training & Ontwikkeling;
 • werken binnen kantooruren (tussen 8.00 en 18.00 uur);
 • uitstekende, flexibele arbeidsvoorwaarden, een goede pensioenregeling en een bijdrage in de ziektekostenverzekering;
 • een goed salaris van minimaal € 3.965,- en maximaal € 6.188,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek (conform CAO GGZ, functiegroep 70). 

Waar ga je werken?

Juliana Oord (Laren) vormt samen met de Rembrandthof (Hilversum) en de Mauritzhof (Bussum) de RVZe Gooi en Vechtstreek. Juliana Oord is een boven regionaal expertise centrum, met als kerntaken de psychiatrie en verslaving en de neuropsychiatrie.
Binnen Juliana Oord ontwikkelen we klinische behandeling volgens de zorgpaden detoxificatie, voortgezette behandeling psychiatrie en verslaving en neuropsychiatrie. Ontwikkeling van expertise is een continu proces, hierbij denken we aan het geïntegreerd aanbieden van behandeling volgens het  IDDT model.
Het ontmoedigen van middelengebruik is een van onze speerpunten. Gastvrije zorg is een kernwaarde binnen onze behandelprogramma’s.

De behandelprogramma’s bieden een intramurale behandeling aan patiënten met verslavingsproblematiek in combinatie met vaak ernstige psychiatrische- of cognitieve aandoeningen. Het betreft patiënten met meestal ernstig recidiverende problematiek op verschillende levensgebieden.  Zowel met een gebrekkig ziekte-inzicht als een lage zorgmotivatie, met raakvlakken naar forensische en langdurige psychiatrie die door de ernst van de problematiek tijdelijk intensievere behandeling nodig hebben in een klinische setting, zodat er binnen deze setting goede diagnostiek verricht en behandeling geboden kan worden.

Solliciteren

Heb je vragen of wil je uit eerste hand meer te weten komen over deze functie? Bel of app dan met Marco Stronkhorst (teamleider) op 06-22057094. Hij gaat graag het gesprek met je aan.

Wil jij die bepalende en specialistische rol? Stuur dan jouw actuele cv en korte motivatie. Gesprekken vinden aansluitend en in overleg plaats.

Een referentiecheck en een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) zijn onderdeel van onze selectieprocedure (wij vergoeden de kosten).

Jouw digitale sollicitatie ontvangen wij graag.

Na het attenderen van onze eigen medewerkers op de vacature, hanteren wij een sluitingsdatum van 8 weken. Als dé geschikte kandidaat zich eerder aandient, dan sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.

Reageren kan tot 14-06-2019.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen