Doorsturen
 
Doorsturen
 

informatiespecialist GGZ Kenniscentrum (16 uur)

Ben jij een enthousiaste en flexibele informatiespecialist? Dan is deze vacature iets voor jou!Als informatiespecialist ben je verantwoordelijk voor kwalitatieve ondersteuning van de wetenschappers, de zorgverleners, de docenten en de opleidelingen van de beroepsopleidingen.Sleutelbegrippen voor het Kenniscentrum zijn ...

 • Regio:
 • Vakgebied: Administratief
 • Opleidingsniveau: HBO
 • Aantal uren per week: 16 uur

Wat ga je doen?

Ben jij een enthousiaste en flexibele informatiespecialist? Dan is deze vacature iets voor jou!
Als informatiespecialist ben je verantwoordelijk voor kwalitatieve ondersteuning van de wetenschappers, de zorgverleners, de docenten en de opleidelingen van de beroepsopleidingen.

Sleutelbegrippen voor het Kenniscentrum zijn digitale informatievoorziening, informatie op maat, individueel advies, training, kwalitatief hoge service en kennismanagement. Het GGZ Kenniscentrum bevindt zich momenteel in een transitie van een hybride bibliotheek (gedrukte en digitale bronnen) naar een 100% digitaal en klant georiënteerd kenniscentrum, waarin de diensten worden bepaald door de mogelijkheden van nieuwe media en de continu veranderende informatiebehoefte. Er ontstaat een breed scala aan informatievormen en -kanalen, waarbinnen het de opgave van het kenniscentrum is om stromen wetenschappelijke informatie en data te managen en daarbinnen maatwerk te leveren.

Als informatiespecialist beheer je en verzorg je op een proactieve manier de informatievoorziening. Hiervoor maak je gebruik van in- en externe (digitale) informatiebronnen. Het opbouwen en onderhouden van een relatienetwerk binnen beide organisaties speelt hierbij een grote rol.
Je geeft voorlichting, instructies en training aan gebruikers bij het raadplegen van diverse systemen en databestanden. Je bent gedeeltelijk op de frontoffice werkzaam met de daarbij behorende administratieve werkzaamheden. Naast deze werkzaamheden houd jij je bezig met literatuuronderzoek en adviseer je gebruikers over de zoekstrategieën. Je levert een bijdrage aan promotie en communicatie en het met het mede-ontwikkelen van kennis- en bibliotheekbeleid waar je voorstellen doet voor de collectievorming.

Wat heb je nodig?

Allereerst heb je minimaal 2 jaar ervaring als informatiespecialist en beschik je over een HBO diploma en heb je een goede beheersing van de Engelse en Nederlandse taal, in woord en geschrift. En verder:
 • heb je kennis van zoeken in relevante databanken (is een pre);
 • heb je ervaring in het opzetten en uitvoeren van literatuuronderzoek;
 • heb je didactische vaardigheden;
 • heb je handigheid en technisch inzicht in moderne ICT-toepassingen;
 • ben je sociaal, vernieuwend, ondernemend, communicatief vaardig, en overtuigend;
 • je kan zelfstandig maar ook in teamverband samenwerken.

Wat mag je verwachten?

 • wij bieden een parttime contract voor 16 uur per week voor een jaar met de intentie deze om te zetten naar onbepaalde tijd;
 • het salaris is conform de CAO GGZ, functiegroep 45 minimaal € 1.843,- en maximaal € 3.135,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek);
 • het doen van een referentiecheck en het aanvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) zijn onderdeel van onze selectieprocedure;
 • wij kennen een actief scholingsbeleid en bieden uitstekende, flexibele arbeidsvoorwaarden. Je kunt deze vinden op onze website.

Waar ga je werken?

GGZ Kenniscentrum is een samenwerkingsverband van de Vakbibliotheek van Altrecht en de Wetenschappelijke Bibliotheek van GGz Centraal. De dienstverlening van beide vakbibliotheken wordt aangeboden via een (digitaal) Kenniscentrum en bestaat uit diverse vormen van informatie en advies en het beschikbaar stellen van materiaal. De inzet is het verhogen van de kwaliteit van de werkzaamheden en het stimuleren van deskundigheidsbevordering van de medewerkers ten behoeve van patiëntenzorg, onderwijs, onderzoek, innovatie en management. De medewerkers van beide organisaties kunnen gebruik maken van alle producten en diensten van GGZ Kenniscentrum. Ook geïnteresseerde externe organisaties op het gebied van specialistische geestelijke gezondheidszorg kunnen (tegen betaling) gebruik maken van het Kenniscentrum. Telefonisch, per email of in het Kenniscentrum zelf helpen de informatiespecialisten met het zoeken naar informatie. In de catalogus van de Digitale Bibliotheek is te zien welke boeken, dvd’s en (digitale) tijdschriften beschikbaar zijn.
Diensten
De informatiespecialisten van GGZ Kenniscentrum kijken naar de informatiebehoefte van de medewerkers en attenderen hen op nieuwe ontwikkelingen in de GGZ/gezondheidszorg en op nieuwe uitgaven, artikelen en richtlijnen. Daarnaast geven ze trainingen zoekvaardigheden en ondersteuning bij literatuuronderzoek.
Collectie
De collectie van het GGZ Kenniscentrum bevat een grote hoeveelheid vakboeken, zowel handboeken en voorgeschreven literatuur als specialistische literatuur. Deze is onder meer gericht op de A-opleiding, migrantenzorg, forensische psychiatrie, eetstoornissen, ouderenpsychiatrie, psychosomatiek en verpleegkunde. In principe is er in het Kenniscentrum informatie aanwezig over alle specialisaties binnen Altrecht en GGz Centraal. De nadruk bij de (e-)boeken ligt op de actualiteit; het is geen ‘bewaarbibliotheek’.
Het Kenniscentrum beschikt ook over vele vaktijdschriften, zowel Nederlands- als Engelstalig. Een klein aantal is in papieren versie aanwezig; een groot aantal is digitaal beschikbaar. Artikelen en boeken die niet in het Kenniscentrum aanwezig zijn kunnen via een landelijk netwerk opgevraagd worden, zodat ze door de informatiespecialisten binnen enkele dagen te leveren zijn.

Solliciteren

Is jouw interesse gewekt en wil je meer informatie? Neem dan contact op met Trijntje Lucassen of Esther MacMillan bereikbaar via telefoonnummer 033-4609555.
 
Wil je solliciteren? Stuur dan je CV en brief met motivatie via het onderstaande sollicitatieformulier ter attentie van de heer J. Laterveer, secretaris Raad van Bestuur.

De sollicitatieprocedure vindt in gezamenlijkheid plaats door Altrecht en GGz Centraal.
De eerste ronde sollicitatiegesprekken staan gepland op dinsdag 18 december 2018 en de tweede ronde staan gepland op donderdag 20 december 2018. Het streven is de procedure voor eind december af te ronden.
 
Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.

Reageren kan tot 14-12-2018.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen