Doorsturen
 
Doorsturen
 

GZ psycholoog gebiedsteams Flevoland

Als GZ-psycholoog bouw je mee aan de ontwikkeling gebiedsteams in de regio Flevoland. Deze gebiedsteams zijn samenvoegingen van onze poliklinieken en FACT teams. Een gebiedsteam bestaat uit 10 fte en wordt inhoudelijk aangestuurd door een psychiater of klinisch psycholoog en wordt gefaciliteerd door een teamleider ...

 • Regio: EmmeloordAlmereLelystad
 • Vakgebied: Gedragswetenschappen
 • Opleidingsniveau: WO
 • Aantal uren per week: 24 uur

Wat ga je doen?

Als GZ-psycholoog bouw je mee aan de ontwikkeling gebiedsteams in de regio Flevoland. Deze gebiedsteams zijn samenvoegingen van onze poliklinieken en FACT teams. Een gebiedsteam bestaat uit 10 fte en wordt inhoudelijk aangestuurd door een psychiater of klinisch psycholoog en wordt gefaciliteerd door een teamleider bedrijfsvoering. We werken vanuit de Herstelvisie en bieden daarbinnen evidence based behandelingen. Als professional zoek je nadrukkelijk de samenwerking met alle belanghebbenden.

Als GZ-psycholoog ben je een belangrijke partner in de verbinding tussen wetenschap en praktijk en heb je een grote rol in het vormgeven van het behandelaanbod. Je werkt nauw samen met andere disciplines (psychiaters, artsen, ervaringsdeskundigen, klinisch psychologen, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen en CGW'ers) in je eigen en andere teams. Je hebt als team een shared caseload van ongeveer 250 cliënten. Ons uitgangspunt is dan ook: Behandelen doen we samen. Niet alleen met je team, maar vooral ook met de cliënt en diens naasten.

Met je vakgenoten zorg je voor het behoud en de ontwikkeling van vakspecifieke kennis.
In het gebiedsteam draag je bij aan het intakeproces, je adviseert over de behandeling en hebt een consultatieve functie naar het team. Een belangrijk onderdeel van de taak als psycholoog binnen het team is het geven van psychologische behandeling, zowel individueel als groepsgewijs. Er wordt gewerkt met cognitieve gedragstherapeutische technieken en/of  EMDR. Afhankelijk van de problematiek wordt van je verwacht de behandeling aan te passen aan de mogelijkheden en herstel/behandelbehoefte van de cliënt en/of het systeem. Je vervult ook een rol in werkbegeleiding en supervisie.  

De behandeling start met een methodisch intake, om samen met de cliënt, naastbetrokkenen en eventueel andere hulpverleners te bepalen aan welke doelen de cliënt wil werken. Jouw klinische blik is daarbij van grote waarde. Alle afspraken komen in samenwerking tot stand: de cliënt voert de regie, als behandelaar zet je jouw specialistisch kennis bescheiden en effectief in. Daarbij kun je gebruik maken van verschillende methoden. Als het nodig is, kan middels de FACT-methodiek intensievere zorg geboden worden, daarnaast kun je individuele behandelingen bieden, gericht op bv traumaverwerking, omgaan met angst- en stemmingsproblemen of persoonlijkheidsproblematiek. Als grote GGZ-instelling hebben we een breed behandelaanbod en is opschalen naar crisiszorg (IHT/ opname) met een telefoontje geregeld. 

Als team hebben we met elkaar afgesproken dat je ook buiten je eigen team mag werken. Het gaat dan o.a. om het doen van consultaties bij huisartsen en het verrichten van activiteiten in een deel-specialistisch team (zoals bipolaire stoornissen of persoonlijkheidsstoornissen).

Wil jij ook weten hoe het is om in Flevoland te werken? Lees dan het verhaal van twee van onze collega's Sophie en Carlos.

T.a.v. innovatie, onderzoek en ICT mogelijkheden in behandelingen is GGz Centraal volop in ontwikkeling. Je kunt hierbij denken aan E-health, het cliëntportaal of beeldbelmogelijkheden.

De uitganspunten van jouw baan:
 • herstelondersteunende zorg (klik hier voor meer informatie);
 • de beste evidence based behandelingen in combinatie met een  gezamenlijk gemaakt behandelplan ("versterken eigen regie");
 • samenwerken in en met het netwerk van een cliënt, dus met zijn/haar naasten en andere hulpverleners;
 • de cliënt heeft zo min mogelijk last van indeling in teams en programma`s ("jouw patiënt is ook mijn patiënt");
 • zo maximaal als mogelijk ambulant werken ("beter worden doe je bij voorkeur thuis").

Wat heb je nodig?

 • je bent in het  bezit van het doctoraal psychologie; 
 • je bent  geregistreerd in het overheidsregister (BIG) GZ-psycholoog 
 • je hebt ervaring in psychodiagnostisch onderzoek; 
 • je beschikt over kennis en ervaring in Cognitieve Gedragstherapie, bij voorkeur VGCt-geregistreerd (minimaal de basiscursus CGT 100 uur); 
 • je hebt kennis en ervaring in EMDR, bij voorkeur geregistreerd als EMDR-practitioner bij de Vereniging EMDR Nederland; 
 • je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken; 
 • je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden; 
 • je kunt teamleden coachen, ondersteunen of begeleiden bij complexe interventies; 
 • je beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel schriftelijk als mondeling.
 • verder horen wij graag wat jij van ons nodig hebt.

Wat mag je verwachten?

 • ruimte om, samen met je collega's de gebiedsteams verder te ontwikkelen;
 • een goed inwerkprogramma en desgewenst supervisie binnen jouw leer/werkproces door een ervaren collega;
 • GGz Centraal is een opleidingsziekenhuis. Meewerken aan de opleiding op verschillende manieren kan een onderdeel van je werk zijn;
 • adequate administratieve ondersteuning; elk team heeft een eigen secretaresse!
 • een parttime of fulltime contract voor 24 tot 32 uur per week voor onbepaalde tijd;
 • het salaris is conform de CAO GGZ, functiegroep 65 (minimaal € 3.266,-  en maximaal € 5.126,-  bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek);
 • wij vragen een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) voor je aan en vergoeden de kosten.

Waar ga je werken?

Een organisatie met een actief scholingsbeleid die oog heeft voor jouw talent en je stimuleert je kwaliteiten te ontwikkelen, dat is GGz Centraal. Je krijgt daarbij alle ruimte om zowel binnen als buiten de organisatie met anderen samen te werken. Dichtbij en deskundig. Dat typeert onze organisatie en zo behandelen wij onze cliënten.

GGz Centraal  Flevoland behandelt ruim 5000 cliënten per jaar waarvan het merendeel poliklinisch. Wij beschikken over vestigingen in Almere, Lelystad en Emmeloord.
We zijn gestart met een grote organisatieverandering. De afdeling is gekanteld van een op zorgprogramma’s gerichte organisatie naar een gebiedsgerichte organisatie. Ons motto hierbij is “behandelen doen wij samen” vanuit een herstelgerichte visie waarin de cliënt en zijn naasten centraal staan. Wij omarmen de definitie van positieve gezondheid.
Samenwerken met lokale netwerkpartners is hierbij essentieel voor ons. Behandelen in de triade en shared decision making zijn de sleutelbergrippen hierbij.

Wij hebben de behandelprogramma’s opgedeeld in drie clusters, elk ongeveer 100 fte:
 • gebiedsteams Flevoland;
 • 24-uur acute zorg, bestaat uit HIC, IHT, Crisisdienst en voortgezette klinische behandeling;
 • het cluster deelspecialismen, bestaat uit: ziekenhuispsychiatrie, ouderenpsychiatrie, team persoonlijkheidsstoornissen, polikliniek bijwerkingen, afdeling psychodiagnostiek en team asielzoekers.

Solliciteren

Heb je vragen of wil je uit eerste hand meer te weten komen over deze functie? App of bel dan met Annemiek Dop, hoofd behandelzaken (06 53103435) of dhr. Jona Mol, hoofd bedrijfsvoering (06 306 397 27). Zij staan je graag te woord en kunnen je doorverwijzen naar de psychologen van de afdeling!

Je kunt ter oriëntatie natuurlijk ook een dag komen meelopen. App of bel dan Frits Liefferink (directeur bedrijfsvoering Flevoland) op: 06 108 674 77 of Jona Mol (Hoofd bedrijfsvoering a.i. SEPA (stemming- angst en persoonlijkheidsproblematiek) op: 06 306 397 27

Wij ontvangen graag jouw digitale sollicitatie.
Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.

Reageren kan tot 20-02-2019.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen