Doorsturen
 
Doorsturen
 

sociotherapeut/begeleider SPH kinder & jeugd (schoolproject kinderen van 4 tot 6 jaar)

Ben jij een enthousiaste en flexibele sociotherapeut/begeleider SPH met specifieke interesse in en expertise met jongeren in de leeftijdsgroep 4-6 jaar? Dan is deze vacature van sociotherapeut kinder & jeugd (4-6 jaar) bij Fornhese in Almere iets voor jou!In je functie als ...

 • Regio: Almere
 • Vakgebied: Begeleiding/agogie
 • Opleidingsniveau: MBOHBO
 • Aantal uren per week: 16 uur

Wat ga je doen?

Ben jij een enthousiaste en flexibele sociotherapeut/begeleider SPH met specifieke interesse in en expertise met jongeren in de leeftijdsgroep 4-6 jaar? Dan is deze vacature van sociotherapeut kinder & jeugd (4-6 jaar) bij Fornhese in Almere iets voor jou!

In je functie als sociotherapeut/begeleider ben je samen met 1 collega sociotherapeut verantwoordelijk voor de wekelijkse ouderbegeleiding van de kinderen van de Tamboerijn en Triangelklas.
Er is nauwe afstemming met de betrokken behandelaren van Fornhese over de behaalde doelen en de voortgang.

Je neemt deel aan de evaluatiegesprekken tussen ouders, school en Fornhese. Elke 14 dagen breng je 2 uur in de klas door en kijkt mee om zicht te krijgen op de kinderen en tevens is er overleg met de leerkracht over de ontwikkeling van het kind. Belangrijk is je systemische manier van denken en werken.
De kinderen zijn allen kleuters in de leeftijd van 4-6 jaar, incidenteel mogelijk iets ouder. Het accent van de werkzaamheden ligt met name in de middagen, ’s ochtends ligt vooral het accent op het onderwijs.

Naar aanleiding van de ontwikkelingen binnen het Onderwijs Jeugd Arrangement wordt ook nagedacht over het starten van een oudergroep tijdens de lesuren van de kinderen en een 'familieklas' op woensdagmiddag.

Een belangrijke rol is hierin voor de sociotherapeut weggelegd. Tot slot neem je deel aan het multidisciplinair overleg op school (1x per 6 weken) met leerkrachten van de Triangel en Tamboerijn en de betrokken medewerkers van het Behandelprogramma 0-6 jaar van Fornhese.

Wat heb je nodig?

De mogelijkheid om in het ritme van de school de werkzaamheden verrichten. De vakantieperiodes zijn afgestemd op de schoolvakanties.

Verder heb je nodig:
 • naast je SPH diploma heb je een diploma IAG (Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling) of je hebt de opleiding bijna afgerond;
 • je hebt kennis en ervaring met de doelgroep, de psychopathologie en groepsdynamische processen;
 • ervaring met het (zelfstandig) geven van ouderbegeleiding en/of systemisch werken;
 • je hebt een flexibele opstelling, bent stressbestendig en werkt resultaat gericht;
 • je werkt goed samen in een multidisciplinair team;
 • je bent collegiaal en transparant;
 • je neemt graag initiatief en bent ondernemend in het bieden en mee ontwikkelen van goede psychiatrische zorg in tijden van transformatie van de zorg rondom jeugd.

Wat mag je verwachten?

 • wij bieden een parttime contract voor 16 uur per week voor onbepaalde tijd; 
 • het salaris is conform de CAO GGZ, functiegroep 45 (minimaal € 1.843,- en maximaal € 3.135,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek);
 • referentiecheck en een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) zijn een onderdeel van onze selectieprocedure (wij vergoeden de kosten);
 • wij kennen een actief scholingsbeleid en bieden uitstekende, flexibele arbeidsvoorwaarden. Je kunt deze vinden op werkenbijggzcentraal.nl.
Deze functie binnen de Bombardon kan ook prima een combinatie zijn met werkzaamheden elders binnen Fornhese. Denk hierbij aan combinatie met werken binnen de deeltijdbehandeling of kliniek in Almere. We gaan graag met je in gesprek voor gecombineerde mogelijkheden.  

Waar ga je werken?

Samen met de Bombardon (school voor Speciaal Basis Onderwijs), Vitree (jeugdhulpaanbieder) en de gemeente Almere is 2 jaar geleden gestart met een Onderwijs jeugd Arrangement. Binnen de school is er een intensieve samenwerking tussen onderwijs en zorg voor kinderen met een extra ondersteuningsbehoefte. Het arrangement is nog in ontwikkeling.

De Bombardon is een school met 16 groepen. Het betreft 10 SBO groepen, 1 SBO kleutergroep, de Triangel en Tamboerijn (arrangement Passend Onderwijs) en 4 structuurgroepen ( arrangement Passend Onderwijs).

Om een passend antwoord te hebben voor de veranderende leerling populatie wil de Bombardon de samenwerking met zorgaanbieders verder intensiveren en het ondersteuningsaanbod vanuit de school vergroten. Hierbij wordt o.a. samengewerkt met GGz Centraal Fornhese. Het behandelprogramma 0-6 jaar is betrokken bij de Triangel- en Tamboerijnklas.

Solliciteren

Wij zien je digitale sollicitatie graag tegemoet.
Wil je eerst meer informatie neem dan contact op met Joke van der Sluis (klinisch psycholoog) op 036-538 3250 of met Cor Anneveld (hoofd bedrijfsvoering) op 06 225 912 27.

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.

Reageren kan tot 25-10-2018.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen