Doorsturen
 
Doorsturen
 

vaktherapeut beeldend (32-36 uur)

Voor polikliniek Fornhese in Almere zijn wij op zoek naar een beeldend therapeut voor 32-36 uur per week. Als creatief therapeut behandel je vanuit je vakgebied jeugdigen met psychiatrische problematiek en is de therapie een onderdeel van de behandeling.De werkzaamheden vinden ...

 • Regio: Almere
 • Vakgebied: Vaktherapie
 • Opleidingsniveau: HBO
 • Aantal uren per week: 32 uur

Wat ga je doen?

Voor polikliniek Fornhese in Almere zijn wij op zoek naar een beeldend therapeut voor 32-36 uur per week. Als creatief therapeut behandel je vanuit je vakgebied jeugdigen met psychiatrische problematiek en is de therapie een onderdeel van de behandeling.

De werkzaamheden vinden plaats binnen het behandelprogramma 6-18 jaar. Binnen dit behandelprogramma wordt in twee multidisciplinaire teams gewerkt, beide teams werken transmuraal, dat wil zeggen dat diagnostiek en behandeling zowel poliklinische als in deeltijd- en klinische setting kan plaatsvinden. Deels zullen de werkzaamheden specifiek plaatsvinden binnen de kliniek, deels binnen de polikliniek en waar nodig de deeltijd. Samen met collega’s psychomotore- en (psycho)dramatherapie geef je de discipline vaktherapie vorm.

Binnen de klinische behandeling heeft u contacten met jongeren rondom diagnostiek en eventuele behandeling van de opgenomen jongeren. Poliklinisch heeft u een rol in de diagnostiek en behandeling (en soms ook de coördinatie daarvan) van jongeren. U bent als behandelaar mede verantwoordelijk voor het opstellen van het behandelingsplan en voor het uitvoeren van (een deel van) de behandeling van patiënten. Een afwisselende baan met de nodige uitdagingen en collegiale, gemotiveerde, deskundige teamleden.

De werksfeer is plezierig, laagdrempelig en transparant. Er is ruimte om zelfstandig te werken en veel ervaring op te doen en uzelf te ontwikkelen op meerdere vlakken binnen het multidisciplinair team.

De volgende taken horen bij jou functie:  
 • je verricht vaktherapeutische observacaties en -behandeling en verzorgt adequate verslaglegging;
 • je bespreekt bevindingen met de patiënten (en waar nodig met het systeem) en in het behandelteam, en je adviseert met betrekking tot diagnostiek en behandeling;
 • je voert het vastgestelde behandelplan uit, middels individuele of groepsgerichte therapieën;
 • je informeert patiënt, ouders en het behandelteam over de voortgang en het verloop van de behandeling;
 • je beheert de materialen en verzorgt de ruimtes die je gebruikt.

Wat heb je nodig?

 • je hebt een HBO-opleiding tot creatief therapeut beeldend afgerond en hebt werkervaring in de GGZ;
 • je hebt ervaring en affiniteit met de doelgroep kinder- en jeugdpsychiatrie, met name complexe problematiek bij jongeren van 12-18 jaar;
 • je houdt je vakkennis op peil en volgt de ontwikkelingen in het vakgebied en beoordeelt dit op bruikbaarheid voor je eigen werk;
 • je beschikt over goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden en kunt goed samenwerken;
 • je bent zelfstandig, kunt organiseren en beweegt mee in een veranderende organisatie; 
 • je kan improviseren als het gaat om werken op andere locatie’s wb de samenwerking met andere partijen in het netwerk als ook in het gebruik van de fysieke ruimte en materialen op de locatie’s waar je therapie geeft.

Wat mag je verwachten?

Wij bieden een werkplek in een enthousiast team, vol in ontwikkeling en hebben een inspirerende werkomgeving waar op kwalitatief hoog niveau behandeling geboden wordt aan jeugdigen met (complexe) psychiatrische problematiek en hun gezinssystemen. En verder:
 • een parttime contract voor 32-36 uur per week voor onbepaalde tijd; 
 • indienstdatum 1 januari 2019;
 • salaris is conform de CAO GGZ, functiegroep 55 (minimaal € 2.407,- en maximaal € 3.894,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek);
 • het doen van een referentiecheck en het aanvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) zijn onderdeel van onze selectieprocedure.
 • een actief scholingsbeleid en bieden uitstekende, flexibele arbeidsvoorwaarden. Je kunt deze vinden op werkenbijggzcentraal.nl.

Waar ga je werken?

GGz Centraal Fornhese is een aanbieder van specialistische geneeskundige geestelijke gezondheidszorg aan kinderen van 0 tot 18 jaar en hun naastbetrokkenen. Fornhese richt zich primair op complexe kinder- en jeugd psychiatrische problematiek, waarbij het (weer) op gang brengen van de ontwikkeling van deze kinderen en jeugdigen binnen het gezin, op school en in het 3e milieu centraal staat. Het behandelaanbod bestaat uit diagnostiek en behandeling binnen een poliklinische-, deeltijd- en klinische setting. Deze zorg is georganiseerd in behandelprogramma’s per regio en op leeftijd. Daarnaast is er een behandelprogramma voor spoedeisende en complexe ambulante zorg.

Als kinder- en jeugdpsychiatrische voorziening zijn wij actief binnen het brede veld van jeugdzorg en werken wij samen met andere zorg aanbieders. Fornhese biedt uitdagende werkomgeving met veel ruimte voor zelfstandigheid en eigen initiatief. Collegialiteit en werkplezier vormen de basis voor een constructieve samenwerking met een hoge mate van professionaliteit. Binnen het behandelprogramma Fornhese Flevoland 6-18 jaar is een verdere ontwikkeling en specificering van het behandelaanbod voortdurend gaande. Uitbreiding van het aanbod binnen een deeltijdsetting, het verder ontwikkelen van het klinisch (behandel) aanbod en het uitbreiden van de samenwerkingsverbanden met ketenpartners zijn daarvan voorbeelden. Er wordt veel samengewerkt met het behandelprogramma spoedeisend en complex.

Solliciteren

Wij zien je digitale sollicitatie voor de vacature vaktherapeut beeldend graag tegemoet.
Wil je eerst meer informatie neem dan contact op met Margreet van Lookeren (hoofd behandelprogramma 6-18 jaar)  bereikbaar via telefoonnummer 036-  521 04 00.

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.
 

Reageren kan tot 23-10-2018.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen