Doorsturen
 
Doorsturen
 

psychiater Intensive Home Treatment (IHT) & Crisisdienst Amersfoort (24-36 uur)

Lukt het jou als psychiater om mensen in een psychiatrische crisis, in de thuissituatie te behandelen? Werk jij binnenkort in de directe patiëntenzorg met de nieuwste inzichten?Als psychiater ben je een belangrijke schakel in de ‘drempelloze acute keten’. Je biedt daarin behandeling aan patiënten die in een acute ...

 • Regio: Amersfoort
 • Vakgebied: Medici
 • Opleidingsniveau: WO
 • Aantal uren per week: 24 uur

Wat ga je doen?

Lukt het jou als psychiater om mensen in een psychiatrische crisis, in de thuissituatie te behandelen? Werk jij binnenkort in de directe patiëntenzorg met de nieuwste inzichten?

Als psychiater ben je een belangrijke schakel in de ‘drempelloze acute keten’. Je biedt daarin behandeling aan patiënten die in een acute psychiatrische crisis terecht zijn gekomen. Dit doe je zoveel als mogelijk in de thuissituatie bij alle denkbare bevolkingsgroepen, levensfasen en psychiatrische aandoeningen en combinaties daarvan.
 
Je hebt een stevige rol in het meedenken en het verder opbouwen van Intensive Home Treatment (IHT) binnen de regio Eemland. En bij de verdere optimalisatie van de samenwerking tussen IHT en de kliniek. Samen met jouw collega-psychiaters en het multidisciplinaire team, richt je de kwaliteit en de uitvoering van het behandelproces in naar de nieuwe normen binnen de GGZ: Behandelen doen we samen.
 
Het opzetten van IHT in de regio gaat gepaard met pionieren, hectiek en het creëren en pakken van kansen. Wat ons drijft is intensief bezig zijn met een diversiteit aan patiënten en aandoeningen. We krijgen graag input vanuit verschillende hoeken, we zijn dan ook benieuwd naar jouw visie. Je hebt een voortrekkersrol als het gaat om optimaliseren van de directe patiëntenzorg en het behalen van een gemeenschappelijk resultaat.
 
Intensive Home Treatment (IHT)
IHT wordt ingezet als reguliere behandeling onvoldoende resultaat geeft en er daarom tijdelijk intensivering van zorg nodig is. IHT is erop gericht klinische opname te voorkomen en de patiënt zoveel mogelijk in zijn of haar eigen omgeving te behandelen. En familie en betrokkenen te ondersteunen.
 
Crisisdienst
De crisisdienst is de ‘brandweer’ van de ggz. Je beoordeelt de situatie, de patiënt op het politiebureau, in de crisiskamer of thuis, en neemt beslissingen zodat de situatie onder controle komt. Je beoordeelt het psychiatrische toestandsbeeld en suïcidaliteit, bijvoorbeeld na verwijzing van een huisarts of de HAP en de politie. Uiteraard vraagt de functie om outreachend te werken in de gehele regio.

Wat heb je nodig?

Wij zoeken een psychiater type teamplayer, iemand die de spil is in regio Eemland voor de crisis zorgverlening.
Voor deze functie is belangrijk dat je:
 • geregistreerd psychiater bent;
 • kennis hebt van de wet BOPZ en bij voorkeur ervaring binnen de acute psychiatrie;
 • proactief bent en graag actief participeert in veranderprocessen.

Wat mag je verwachten?

Wij bieden een dynamische werkomgeving die wordt gekenmerkt door korte lijnen en fijne collega’s om mee samen te werken. En verder:
 • ruimte om jouw persoonlijke inbreng aan de directe patiëntenzorg toe te voegen;
 • een goed inwerkprogramma en supervisie binnen jouw leer/werkproces door een ervaren collega psychiater en volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en scholing;
 • werken op een goed bereikbare locatie (Amsterdam/Utrecht 30 min.);
 • afhankelijk van jouw voorkeur, bieden wij je een contract voor 24 tot 36 uur per week voor onbepaalde tijd; 
 • salaris conform de CAO GGZ en beleid van GGz Centraal (AMS regeling is van toepassing a € 4.438,- op fulltime basis);
 • crisisdiensttoelage, ORT en een 13e maand;
 • dienstreisvergoeding van € 0,36 per kilometer;
 • diensten doen hoort erbij, bereikbaarheid kun je vanuit huis organiseren;
 • één keer per zes weken intercollegiale psychiater-middag;
 • adequate administratieve ondersteuning.

Waar ga je werken?

Een organisatie met een actief scholingsbeleid die oog heeft voor jouw talent en je stimuleert je kwaliteiten te ontwikkelen, dat is GGz Centraal. Je krijgt daarbij alle ruimte om zowel binnen als buiten de organisatie met anderen samen te werken. Dichtbij en deskundig. Dat typeert onze organisatie en zo behandelen wij onze cliënten.
 
GGz Centraal, specialist in ggz, in het midden van het land.
 
Het behandel programma IHT wordt in het voorjaar van 2019 onderdeel van het acute cluster Eemland waarin de Crisisdienst, acute klinische opname (HIC) en IHT nauw samenwerken. We triageren voor de gehele regio en behandelen patiënten die in een acute psychiatrische crisis zijn terecht gekomen, zoveel als mogelijk, in de thuissituatie.  De ambitie is om de functie en het werkproces van IHT zoveel als mogelijk, doch geleidelijk te vormen naar de richtlijn zoals beschreven in het handboek IHT.

Wil je meer weten? Kijk op de website van GGz Centraal.

Solliciteren

Wij zien jouw sollicitatie voor de vacature psychiater IHT & Crisisdienst graag tegemoet.


Wil je eerst meer inhoudelijke informatie, neem dan contact op met Ben Nijman, teamleider Crisisdienst/IHT, op 06-205 919 78.
 
Neem voor meer informatie over de procedure contact op met Ronald van Driel, recruiter, op 06-1296 1408 of r.vandriel@ggzcentraal.nl.
 
Een referentiecheck maakt onderdeel uit van deze procedure. Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hoort hierbij. Wij vergoeden de kosten.
Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.

Reageren kan tot 09-01-2019.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen